Virtuelle teams: Når videndeling er i centrum

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

Abstract

I mange multinationale virksomheder sammensættes teams på baggrund af kompetencer og stilling frem for fysisk placering. Videntunge, specialiserede it-professionelle organiseres i teams på tværs af landegrænser, gerne med en team manager placeret i hovedkontoret.
Ofte sættes teammedlemmer med samme fagkompetencer sammen for at sikre videndeling inden for det fagspecifikke område. Den faglige viden og udviklingen heraf bliver målet i sig selv for disse teams, frem for eksempelvis eksekveringen på et specifikt projekt.
Når disse teams’ medlemmer er fordelte på forskellige lokationer, er konsekvensen dog, at den vigtige videndeling skal foregå virtuelt.
I praksis betyder dette, at disse teams’ fagkompetente medarbejdere og specialister ofte kun reelt deler viden og diskuterer komplekse faglige udfordringer, når de ser hinanden via Skype én gang om ugen.
Original languageDanish
Publication date21 Mar 2019
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherIngeniøren
Publication statusPublished - 21 Mar 2019

Cite this

Dahl Arvedsen, L. (2019, Mar 21). Virtuelle teams: Når videndeling er i centrum. København: Ingeniøren.
@misc{f7e6f625f5384cca8f6c069e841152d1,
title = "Virtuelle teams: N{\aa}r videndeling er i centrum",
abstract = "I mange multinationale virksomheder sammens{\ae}ttes teams p{\aa} baggrund af kompetencer og stilling frem for fysisk placering. Videntunge, specialiserede it-professionelle organiseres i teams p{\aa} tv{\ae}rs af landegr{\ae}nser, gerne med en team manager placeret i hovedkontoret.Ofte s{\ae}ttes teammedlemmer med samme fagkompetencer sammen for at sikre videndeling inden for det fagspecifikke omr{\aa}de. Den faglige viden og udviklingen heraf bliver m{\aa}let i sig selv for disse teams, frem for eksempelvis eksekveringen p{\aa} et specifikt projekt.N{\aa}r disse teams’ medlemmer er fordelte p{\aa} forskellige lokationer, er konsekvensen dog, at den vigtige videndeling skal foreg{\aa} virtuelt.I praksis betyder dette, at disse teams’ fagkompetente medarbejdere og specialister ofte kun reelt deler viden og diskuterer komplekse faglige udfordringer, n{\aa}r de ser hinanden via Skype {\'e}n gang om ugen.",
author = "{Dahl Arvedsen}, Lise",
year = "2019",
month = "3",
day = "21",
language = "Dansk",
publisher = "Ingeni{\o}ren",
address = "Danmark",
type = "Other",

}

Virtuelle teams : Når videndeling er i centrum. / Dahl Arvedsen, Lise.

København : Ingeniøren. 2019, Blog.

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

TY - ICOMM

T1 - Virtuelle teams

T2 - Når videndeling er i centrum

AU - Dahl Arvedsen, Lise

PY - 2019/3/21

Y1 - 2019/3/21

N2 - I mange multinationale virksomheder sammensættes teams på baggrund af kompetencer og stilling frem for fysisk placering. Videntunge, specialiserede it-professionelle organiseres i teams på tværs af landegrænser, gerne med en team manager placeret i hovedkontoret.Ofte sættes teammedlemmer med samme fagkompetencer sammen for at sikre videndeling inden for det fagspecifikke område. Den faglige viden og udviklingen heraf bliver målet i sig selv for disse teams, frem for eksempelvis eksekveringen på et specifikt projekt.Når disse teams’ medlemmer er fordelte på forskellige lokationer, er konsekvensen dog, at den vigtige videndeling skal foregå virtuelt.I praksis betyder dette, at disse teams’ fagkompetente medarbejdere og specialister ofte kun reelt deler viden og diskuterer komplekse faglige udfordringer, når de ser hinanden via Skype én gang om ugen.

AB - I mange multinationale virksomheder sammensættes teams på baggrund af kompetencer og stilling frem for fysisk placering. Videntunge, specialiserede it-professionelle organiseres i teams på tværs af landegrænser, gerne med en team manager placeret i hovedkontoret.Ofte sættes teammedlemmer med samme fagkompetencer sammen for at sikre videndeling inden for det fagspecifikke område. Den faglige viden og udviklingen heraf bliver målet i sig selv for disse teams, frem for eksempelvis eksekveringen på et specifikt projekt.Når disse teams’ medlemmer er fordelte på forskellige lokationer, er konsekvensen dog, at den vigtige videndeling skal foregå virtuelt.I praksis betyder dette, at disse teams’ fagkompetente medarbejdere og specialister ofte kun reelt deler viden og diskuterer komplekse faglige udfordringer, når de ser hinanden via Skype én gang om ugen.

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

PB - Ingeniøren

CY - København

ER -