Virksomhedsregnskaberne i staten: Giver det industrielle regnskabsvæsen mening i staten?

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Abstract

I artiklen beskrives først virksomhedsregnskabets bredere intentioner, som også omfatter driftsøkonomiske resultatopgørelser. Dernæst gås mere i dybden med, hvordan staten har reflekteret over brugen af den industrielle regnskabstankegang: Hvilke overvejelser mm. gør staten over brugen af det i en statslig sammenhæng? Herefter analyseres, hvilke teoretiske og praktiske diskussioner, der føres om den industrielle regnskabstankegang i den kontekst, hvortil den er tænkt. Til sidst eksemplificeres anvendelsen af den industrielle tankegang i staten ved at se på Det Kongelige Teaters virksomhedsregnskab.
Original languageDanish
JournalSamfundsøkonomen
Issue number5
Pages (from-to)33-42
Number of pages10
ISSN0108-3937
Publication statusPublished - 1999

Cite this

@article{0d9d7ef0c02511db9769000ea68e967b,
title = "Virksomhedsregnskaberne i staten: Giver det industrielle regnskabsv{\ae}sen mening i staten?",
abstract = "I artiklen beskrives f{\o}rst virksomhedsregnskabets bredere intentioner, som ogs{\aa} omfatter drifts{\o}konomiske resultatopg{\o}relser. Dern{\ae}st g{\aa}s mere i dybden med, hvordan staten har reflekteret over brugen af den industrielle regnskabstankegang: Hvilke overvejelser mm. g{\o}r staten over brugen af det i en statslig sammenh{\ae}ng? Herefter analyseres, hvilke teoretiske og praktiske diskussioner, der f{\o}res om den industrielle regnskabstankegang i den kontekst, hvortil den er t{\ae}nkt. Til sidst eksemplificeres anvendelsen af den industrielle tankegang i staten ved at se p{\aa} Det Kongelige Teaters virksomhedsregnskab.",
keywords = "Offentlige regnskaber, Danmark, virksomhedsregnskaber",
author = "Peter Sk{\ae}rb{\ae}k",
year = "1999",
language = "Dansk",
pages = "33--42",
journal = "Samfunds{\o}konomen",
issn = "0108-3937",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "5",

}

Virksomhedsregnskaberne i staten : Giver det industrielle regnskabsvæsen mening i staten? / Skærbæk, Peter.

In: Samfundsøkonomen, No. 5, 1999, p. 33-42.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

TY - JOUR

T1 - Virksomhedsregnskaberne i staten

T2 - Giver det industrielle regnskabsvæsen mening i staten?

AU - Skærbæk, Peter

PY - 1999

Y1 - 1999

N2 - I artiklen beskrives først virksomhedsregnskabets bredere intentioner, som også omfatter driftsøkonomiske resultatopgørelser. Dernæst gås mere i dybden med, hvordan staten har reflekteret over brugen af den industrielle regnskabstankegang: Hvilke overvejelser mm. gør staten over brugen af det i en statslig sammenhæng? Herefter analyseres, hvilke teoretiske og praktiske diskussioner, der føres om den industrielle regnskabstankegang i den kontekst, hvortil den er tænkt. Til sidst eksemplificeres anvendelsen af den industrielle tankegang i staten ved at se på Det Kongelige Teaters virksomhedsregnskab.

AB - I artiklen beskrives først virksomhedsregnskabets bredere intentioner, som også omfatter driftsøkonomiske resultatopgørelser. Dernæst gås mere i dybden med, hvordan staten har reflekteret over brugen af den industrielle regnskabstankegang: Hvilke overvejelser mm. gør staten over brugen af det i en statslig sammenhæng? Herefter analyseres, hvilke teoretiske og praktiske diskussioner, der føres om den industrielle regnskabstankegang i den kontekst, hvortil den er tænkt. Til sidst eksemplificeres anvendelsen af den industrielle tankegang i staten ved at se på Det Kongelige Teaters virksomhedsregnskab.

KW - Offentlige regnskaber

KW - Danmark

KW - virksomhedsregnskaber

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 33

EP - 42

JO - Samfundsøkonomen

JF - Samfundsøkonomen

SN - 0108-3937

IS - 5

ER -