Vil du ændre din praksis som leder? Så skal du handle før du tænker!

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Artiklen tager afsæt i en kritisk tilgang til en udbredt antagelse, der ofte ligger mere eller mindre eksplicit til grund for lederuddannelser, nemlig at ledere bedst opnår viden om den kontekst de leder i og hvordan de kan skabe forandringer heri gennem en refleksiv distance, dvs. den antagelse at lederen først former mentale forestillinger og først derpå handler på dem: Tænk før du taler. Uden at vende ’gamle ledelsesteknologier’ ryggen, sigter artiklen med baggrund i tre begreber – affektiv læring, æstetisk performance og transformativ læring – at udvikle en anderledes tilgang til lederes læring, der vender denne præmis om: Handl før du tænker. Aktivér ikke blot den kognive kapacitet, men også den kreative krop – få ledernes sanser i spil og i relationelt samspil. Dét at handle med kroppe og sanser er ikke at miste hovedet, men at tænke på nye måder. Herved muligøres indsigtsfuld læring og forandring i praksis.
Original languageDanish
JournalLederliv online
Number of pages26
ISSN2446-0532
Publication statusPublished - 21 Dec 2018

Cite this

@article{17dab2cd13cf42a882757caf78920d56,
title = "Vil du {\ae}ndre din praksis som leder?: S{\aa} skal du handle f{\o}r du t{\ae}nker!",
abstract = "Artiklen tager afs{\ae}t i en kritisk tilgang til en udbredt antagelse, der ofte ligger mere eller mindre eksplicit til grund for lederuddannelser, nemlig at ledere bedst opn{\aa}r viden om den kontekst de leder i og hvordan de kan skabe forandringer heri gennem en refleksiv distance, dvs. den antagelse at lederen f{\o}rst former mentale forestillinger og f{\o}rst derp{\aa} handler p{\aa} dem: T{\ae}nk f{\o}r du taler. Uden at vende ’gamle ledelsesteknologier’ ryggen, sigter artiklen med baggrund i tre begreber – affektiv l{\ae}ring, {\ae}stetisk performance og transformativ l{\ae}ring – at udvikle en anderledes tilgang til lederes l{\ae}ring, der vender denne pr{\ae}mis om: Handl f{\o}r du t{\ae}nker. Aktiv{\'e}r ikke blot den kognive kapacitet, men ogs{\aa} den kreative krop – f{\aa} ledernes sanser i spil og i relationelt samspil. D{\'e}t at handle med kroppe og sanser er ikke at miste hovedet, men at t{\ae}nke p{\aa} nye m{\aa}der. Herved mulig{\o}res indsigtsfuld l{\ae}ring og forandring i praksis.",
author = "Poula Helth",
year = "2018",
month = "12",
day = "21",
language = "Dansk",
journal = "Lederliv online",
issn = "2446-0532",
publisher = "Professionsh{\o}jskolerne i Danmark",

}

Vil du ændre din praksis som leder? Så skal du handle før du tænker! / Helth, Poula.

In: Lederliv online, 21.12.2018.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Vil du ændre din praksis som leder?

T2 - Så skal du handle før du tænker!

AU - Helth, Poula

PY - 2018/12/21

Y1 - 2018/12/21

N2 - Artiklen tager afsæt i en kritisk tilgang til en udbredt antagelse, der ofte ligger mere eller mindre eksplicit til grund for lederuddannelser, nemlig at ledere bedst opnår viden om den kontekst de leder i og hvordan de kan skabe forandringer heri gennem en refleksiv distance, dvs. den antagelse at lederen først former mentale forestillinger og først derpå handler på dem: Tænk før du taler. Uden at vende ’gamle ledelsesteknologier’ ryggen, sigter artiklen med baggrund i tre begreber – affektiv læring, æstetisk performance og transformativ læring – at udvikle en anderledes tilgang til lederes læring, der vender denne præmis om: Handl før du tænker. Aktivér ikke blot den kognive kapacitet, men også den kreative krop – få ledernes sanser i spil og i relationelt samspil. Dét at handle med kroppe og sanser er ikke at miste hovedet, men at tænke på nye måder. Herved muligøres indsigtsfuld læring og forandring i praksis.

AB - Artiklen tager afsæt i en kritisk tilgang til en udbredt antagelse, der ofte ligger mere eller mindre eksplicit til grund for lederuddannelser, nemlig at ledere bedst opnår viden om den kontekst de leder i og hvordan de kan skabe forandringer heri gennem en refleksiv distance, dvs. den antagelse at lederen først former mentale forestillinger og først derpå handler på dem: Tænk før du taler. Uden at vende ’gamle ledelsesteknologier’ ryggen, sigter artiklen med baggrund i tre begreber – affektiv læring, æstetisk performance og transformativ læring – at udvikle en anderledes tilgang til lederes læring, der vender denne præmis om: Handl før du tænker. Aktivér ikke blot den kognive kapacitet, men også den kreative krop – få ledernes sanser i spil og i relationelt samspil. Dét at handle med kroppe og sanser er ikke at miste hovedet, men at tænke på nye måder. Herved muligøres indsigtsfuld læring og forandring i praksis.

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Lederliv online

JF - Lederliv online

SN - 2446-0532

ER -