Vi bruger finanspolitikken for lidt

  Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Feature articleCommunication

  Abstract

  En række fremtrædende amerikanske økonomer er i største alvor begyndt at tale om, at pengepolitikken med dens negative renter ikke har flere instrumenter til at påvirke økonomien, hvis og når den næste recession rammer. De har foreslået helikopterpenge, afskaffelse af kontanter og forøgelse af inflationsmålene. Alternativet til at lade pengepolitikken køre ud på et sidespor eller komme ud at flyve i helikopter er klart finanspolitikken.
  Original languageDanish
  JournalBørsen
  Pages (from-to)4
  ISSN0105-0729
  Publication statusPublished - 3 Nov 2016

  Cite this

  @article{2b7774a6e17541c383e5c63e5d8d563f,
  title = "Vi bruger finanspolitikken for lidt",
  abstract = "En r{\ae}kke fremtr{\ae}dende amerikanske {\o}konomer er i st{\o}rste alvor begyndt at tale om, at pengepolitikken med dens negative renter ikke har flere instrumenter til at p{\aa}virke {\o}konomien, hvis og n{\aa}r den n{\ae}ste recession rammer. De har foresl{\aa}et helikopterpenge, afskaffelse af kontanter og for{\o}gelse af inflationsm{\aa}lene. Alternativet til at lade pengepolitikken k{\o}re ud p{\aa} et sidespor eller komme ud at flyve i helikopter er klart finanspolitikken.",
  author = "Niels Westerg{\aa}rd-Nielsen",
  year = "2016",
  month = "11",
  day = "3",
  language = "Dansk",
  pages = "4",
  journal = "B{\o}rsen",
  issn = "0105-0729",
  publisher = "Dagbladet Boersen A/S",

  }

  Vi bruger finanspolitikken for lidt. / Westergård-Nielsen, Niels.

  In: Børsen, 03.11.2016, p. 4.

  Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Feature articleCommunication

  TY - INPR

  T1 - Vi bruger finanspolitikken for lidt

  AU - Westergård-Nielsen, Niels

  PY - 2016/11/3

  Y1 - 2016/11/3

  N2 - En række fremtrædende amerikanske økonomer er i største alvor begyndt at tale om, at pengepolitikken med dens negative renter ikke har flere instrumenter til at påvirke økonomien, hvis og når den næste recession rammer. De har foreslået helikopterpenge, afskaffelse af kontanter og forøgelse af inflationsmålene. Alternativet til at lade pengepolitikken køre ud på et sidespor eller komme ud at flyve i helikopter er klart finanspolitikken.

  AB - En række fremtrædende amerikanske økonomer er i største alvor begyndt at tale om, at pengepolitikken med dens negative renter ikke har flere instrumenter til at påvirke økonomien, hvis og når den næste recession rammer. De har foreslået helikopterpenge, afskaffelse af kontanter og forøgelse af inflationsmålene. Alternativet til at lade pengepolitikken køre ud på et sidespor eller komme ud at flyve i helikopter er klart finanspolitikken.

  UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000289330&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

  M3 - Bidrag til avis - Kronik

  SP - 4

  JO - Børsen

  JF - Børsen

  SN - 0105-0729

  ER -