Udsyn: ØK, Danmark og verden

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

For første gang fortælles hele historien om storhed og fald i en af de største danske virksomheder gennem tiden. I foråret 1897 blev etatsråd H.N. Andersens store plan om et nyt dansk kompagni til virkelighed: Det Østasiatiske Kompagni blev stiftet. H.N. Andersen var udlandsdansker med et stort netværk i Asien og en vision om at bidrage til opbygning af infrastruktur, handel og produktion. Udgangspunktet var en linjetrafik mellem København og Bangkok, og i løbet af de næste 80 år kom aktiviteterne til at omfatte handel, industri og søtransport over hele verden. I 1970 var ØK Nordens største virksomhed målt på omsætning, kun 8 år senere blev den stafet givet videre til A.P. Møller-Mærsk. I 2014 blev ØK afviklet som selskab. Historien om ØK er et stykke dansk erhvervshistorie om en virksomhed, der fra starten var tænkt stort, internationalt og strategisk. I det 20. århundredes første halvdel formåede ØK at præge Danmarkshistorien, selvom det var en periode, hvor dansk og international økonomi blev stadig mere tillukket og protektionistisk. Da globaliseringen tog fart, mistede ØK sin livskraft. I denne bog fortælles hele historien gennem nøglepersonerne i ledelsen, bl.a. H.N. Andersen, prins Axel og Mogens Pagh, og gennem temaer som f.eks. ØK i Afrika, Schalburgtagen mod ØK i 1945 og skoleskibet København - og bogen er desuden fyldt med et fantastisk billedmateriale fra Museet for Søfarts billedarkiv.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherLindhardt & Ringhof
Number of pages663
ISBN (Print)9788711397169
ISBN (Electronic)9788711399156
Publication statusPublished - 2016

Cite this

Iversen, M. J. (2016). Udsyn: ØK, Danmark og verden. København: Lindhardt & Ringhof.
Iversen, Martin Jes. / Udsyn : ØK, Danmark og verden. København : Lindhardt & Ringhof, 2016. 663 p.
@book{3a1924082e65441ab8c467024237535f,
title = "Udsyn: {\O}K, Danmark og verden",
abstract = "For f{\o}rste gang fort{\ae}lles hele historien om storhed og fald i en af de st{\o}rste danske virksomheder gennem tiden. I for{\aa}ret 1897 blev etatsr{\aa}d H.N. Andersens store plan om et nyt dansk kompagni til virkelighed: Det {\O}stasiatiske Kompagni blev stiftet. H.N. Andersen var udlandsdansker med et stort netv{\ae}rk i Asien og en vision om at bidrage til opbygning af infrastruktur, handel og produktion. Udgangspunktet var en linjetrafik mellem K{\o}benhavn og Bangkok, og i l{\o}bet af de n{\ae}ste 80 {\aa}r kom aktiviteterne til at omfatte handel, industri og s{\o}transport over hele verden. I 1970 var {\O}K Nordens st{\o}rste virksomhed m{\aa}lt p{\aa} oms{\ae}tning, kun 8 {\aa}r senere blev den stafet givet videre til A.P. M{\o}ller-M{\ae}rsk. I 2014 blev {\O}K afviklet som selskab. Historien om {\O}K er et stykke dansk erhvervshistorie om en virksomhed, der fra starten var t{\ae}nkt stort, internationalt og strategisk. I det 20. {\aa}rhundredes f{\o}rste halvdel form{\aa}ede {\O}K at pr{\ae}ge Danmarkshistorien, selvom det var en periode, hvor dansk og international {\o}konomi blev stadig mere tillukket og protektionistisk. Da globaliseringen tog fart, mistede {\O}K sin livskraft. I denne bog fort{\ae}lles hele historien gennem n{\o}glepersonerne i ledelsen, bl.a. H.N. Andersen, prins Axel og Mogens Pagh, og gennem temaer som f.eks. {\O}K i Afrika, Schalburgtagen mod {\O}K i 1945 og skoleskibet K{\o}benhavn - og bogen er desuden fyldt med et fantastisk billedmateriale fra Museet for S{\o}farts billedarkiv.",
author = "Iversen, {Martin Jes}",
year = "2016",
language = "Dansk",
isbn = "9788711397169",
publisher = "Lindhardt & Ringhof",
address = "Danmark",

}

Iversen, MJ 2016, Udsyn: ØK, Danmark og verden. Lindhardt & Ringhof, København.

Udsyn : ØK, Danmark og verden. / Iversen, Martin Jes.

København : Lindhardt & Ringhof, 2016. 663 p.

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

TY - BOOK

T1 - Udsyn

T2 - ØK, Danmark og verden

AU - Iversen, Martin Jes

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - For første gang fortælles hele historien om storhed og fald i en af de største danske virksomheder gennem tiden. I foråret 1897 blev etatsråd H.N. Andersens store plan om et nyt dansk kompagni til virkelighed: Det Østasiatiske Kompagni blev stiftet. H.N. Andersen var udlandsdansker med et stort netværk i Asien og en vision om at bidrage til opbygning af infrastruktur, handel og produktion. Udgangspunktet var en linjetrafik mellem København og Bangkok, og i løbet af de næste 80 år kom aktiviteterne til at omfatte handel, industri og søtransport over hele verden. I 1970 var ØK Nordens største virksomhed målt på omsætning, kun 8 år senere blev den stafet givet videre til A.P. Møller-Mærsk. I 2014 blev ØK afviklet som selskab. Historien om ØK er et stykke dansk erhvervshistorie om en virksomhed, der fra starten var tænkt stort, internationalt og strategisk. I det 20. århundredes første halvdel formåede ØK at præge Danmarkshistorien, selvom det var en periode, hvor dansk og international økonomi blev stadig mere tillukket og protektionistisk. Da globaliseringen tog fart, mistede ØK sin livskraft. I denne bog fortælles hele historien gennem nøglepersonerne i ledelsen, bl.a. H.N. Andersen, prins Axel og Mogens Pagh, og gennem temaer som f.eks. ØK i Afrika, Schalburgtagen mod ØK i 1945 og skoleskibet København - og bogen er desuden fyldt med et fantastisk billedmateriale fra Museet for Søfarts billedarkiv.

AB - For første gang fortælles hele historien om storhed og fald i en af de største danske virksomheder gennem tiden. I foråret 1897 blev etatsråd H.N. Andersens store plan om et nyt dansk kompagni til virkelighed: Det Østasiatiske Kompagni blev stiftet. H.N. Andersen var udlandsdansker med et stort netværk i Asien og en vision om at bidrage til opbygning af infrastruktur, handel og produktion. Udgangspunktet var en linjetrafik mellem København og Bangkok, og i løbet af de næste 80 år kom aktiviteterne til at omfatte handel, industri og søtransport over hele verden. I 1970 var ØK Nordens største virksomhed målt på omsætning, kun 8 år senere blev den stafet givet videre til A.P. Møller-Mærsk. I 2014 blev ØK afviklet som selskab. Historien om ØK er et stykke dansk erhvervshistorie om en virksomhed, der fra starten var tænkt stort, internationalt og strategisk. I det 20. århundredes første halvdel formåede ØK at præge Danmarkshistorien, selvom det var en periode, hvor dansk og international økonomi blev stadig mere tillukket og protektionistisk. Da globaliseringen tog fart, mistede ØK sin livskraft. I denne bog fortælles hele historien gennem nøglepersonerne i ledelsen, bl.a. H.N. Andersen, prins Axel og Mogens Pagh, og gennem temaer som f.eks. ØK i Afrika, Schalburgtagen mod ØK i 1945 og skoleskibet København - og bogen er desuden fyldt med et fantastisk billedmateriale fra Museet for Søfarts billedarkiv.

UR - http://libsearch.cbs.dk/primo_library/libweb/action/dlDisplay.do?docId=80C0337BB7C571C4AA3822BBF584519B&vid=CBS&afterPDS=true

M3 - Bog

SN - 9788711397169

BT - Udsyn

PB - Lindhardt & Ringhof

CY - København

ER -

Iversen MJ. Udsyn: ØK, Danmark og verden. København: Lindhardt & Ringhof, 2016. 663 p.