Udlodning fra selskab til hovedaktionær med privat gæld

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

2 Downloads (Pure)

Abstract

Mange mennesker har formue i et selskab med finansielle aktiver og ingen gæld. De skal overveje, hvordan og hvor meget de skal have udbetalt fra selskabet hvert år. I artiklen analyseres optimal udlodningspolitik fra et gældfrit selskab med finansiel formue til en hovedaktionær med privat gæld. Konklusionen er, at det ikke altid er lige oplagt, hvad den optimale udlodningspolitik er, og en del hovedaktionærer træffer sandsynligvis fejlagtige beslutninger ud fra fornemmelser. I artiklen argumenteres blandt andet for, at det nuværende lave renteniveau sandsynligvis giver en del hovedaktionærer den opfattelse, at realkreditlån er billige, og at der derfor skal optages privat gæld, men et lavt renteniveau er tværtimod et argument for at udlodde mere fra selskabet for at nedbringe privat gæld.
Original languageDanish
JournalFinans/Invest
Issue number5
Pages (from-to)23-30
Number of pages8
ISSN0106-1798
Publication statusPublished - 2019

Cite this

@article{94200256571948b4b28923cc00fc1dd5,
title = "Udlodning fra selskab til hovedaktion{\ae}r med privat g{\ae}ld",
abstract = "Mange mennesker har formue i et selskab med finansielle aktiver og ingen g{\ae}ld. De skal overveje, hvordan og hvor meget de skal have udbetalt fra selskabet hvert {\aa}r. I artiklen analyseres optimal udlodningspolitik fra et g{\ae}ldfrit selskab med finansiel formue til en hovedaktion{\ae}r med privat g{\ae}ld. Konklusionen er, at det ikke altid er lige oplagt, hvad den optimale udlodningspolitik er, og en del hovedaktion{\ae}rer tr{\ae}ffer sandsynligvis fejlagtige beslutninger ud fra fornemmelser. I artiklen argumenteres blandt andet for, at det nuv{\ae}rende lave renteniveau sandsynligvis giver en del hovedaktion{\ae}rer den opfattelse, at realkreditl{\aa}n er billige, og at der derfor skal optages privat g{\ae}ld, men et lavt renteniveau er tv{\ae}rtimod et argument for at udlodde mere fra selskabet for at nedbringe privat g{\ae}ld.",
author = "Michael M{\o}ller and Claus Parum",
year = "2019",
language = "Dansk",
pages = "23--30",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "5",

}

Udlodning fra selskab til hovedaktionær med privat gæld. / Møller, Michael; Parum, Claus.

In: Finans/Invest, No. 5, 2019, p. 23-30.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Udlodning fra selskab til hovedaktionær med privat gæld

AU - Møller, Michael

AU - Parum, Claus

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Mange mennesker har formue i et selskab med finansielle aktiver og ingen gæld. De skal overveje, hvordan og hvor meget de skal have udbetalt fra selskabet hvert år. I artiklen analyseres optimal udlodningspolitik fra et gældfrit selskab med finansiel formue til en hovedaktionær med privat gæld. Konklusionen er, at det ikke altid er lige oplagt, hvad den optimale udlodningspolitik er, og en del hovedaktionærer træffer sandsynligvis fejlagtige beslutninger ud fra fornemmelser. I artiklen argumenteres blandt andet for, at det nuværende lave renteniveau sandsynligvis giver en del hovedaktionærer den opfattelse, at realkreditlån er billige, og at der derfor skal optages privat gæld, men et lavt renteniveau er tværtimod et argument for at udlodde mere fra selskabet for at nedbringe privat gæld.

AB - Mange mennesker har formue i et selskab med finansielle aktiver og ingen gæld. De skal overveje, hvordan og hvor meget de skal have udbetalt fra selskabet hvert år. I artiklen analyseres optimal udlodningspolitik fra et gældfrit selskab med finansiel formue til en hovedaktionær med privat gæld. Konklusionen er, at det ikke altid er lige oplagt, hvad den optimale udlodningspolitik er, og en del hovedaktionærer træffer sandsynligvis fejlagtige beslutninger ud fra fornemmelser. I artiklen argumenteres blandt andet for, at det nuværende lave renteniveau sandsynligvis giver en del hovedaktionærer den opfattelse, at realkreditlån er billige, og at der derfor skal optages privat gæld, men et lavt renteniveau er tværtimod et argument for at udlodde mere fra selskabet for at nedbringe privat gæld.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 23

EP - 30

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 5

ER -