Udenforskabets pris: Beregning af de samfundsøkonomiske omkostninger pr. årgang

Jannie H. G. Kristoffersen, Philip Rosenbaum, Rasmus Højbjerg Jacobsen

Research output: Book/ReportReport

1 Downloads (Pure)

Abstract

72,3 milliarder kroner. Det er prisen for, at 8,2 pct. af børnene i hver eneste årgang får et liv i såkaldt udenforskab. Det svarer til, at 4.929 børn ud af en årgang på 60.000 får et liv præget af eksempelvis længerevarende ledighed, misbrugsproblemer eller alvorlige psykiske lidelser. Det er problemer, der har
store menneskelige omkostninger, og som samtidig udgør en samfundsmæssig omkostning. Skandia har bedt Centre for Economic and Business Research (CEBR) ved Copenhagen Business School (CBS) om at beregne udenforskabets pris.
Ifølge CEBR koster udenforskab 72,3 milliarder kroner per årgang. Det beløb er samtidig den potentielle samfundsgevinst ved at forebygge udenforskab og sikre, at så få børn og unge som muligt ender med at leve et voksenliv i udenforskab.
Original languageDanish
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherCentre for Economic and Business Research, Copenhagen Business School
Number of pages10
Commissioning bodySkandia A/S
Publication statusPublished - 12 Sep 2014

Cite this

Kristoffersen, J. H. G., Rosenbaum, P., & Højbjerg Jacobsen, R. (2014). Udenforskabets pris: Beregning af de samfundsøkonomiske omkostninger pr. årgang. Frederiksberg: Centre for Economic and Business Research, Copenhagen Business School.
Kristoffersen, Jannie H. G. ; Rosenbaum, Philip ; Højbjerg Jacobsen, Rasmus. / Udenforskabets pris : Beregning af de samfundsøkonomiske omkostninger pr. årgang. Frederiksberg : Centre for Economic and Business Research, Copenhagen Business School, 2014. 10 p.
@book{fecd36f0cbe74f3fbaa7e84f5fe2bb24,
title = "Udenforskabets pris: Beregning af de samfunds{\o}konomiske omkostninger pr. {\aa}rgang",
abstract = "72,3 milliarder kroner. Det er prisen for, at 8,2 pct. af b{\o}rnene i hver eneste {\aa}rgang f{\aa}r et liv i s{\aa}kaldt udenforskab. Det svarer til, at 4.929 b{\o}rn ud af en {\aa}rgang p{\aa} 60.000 f{\aa}r et liv pr{\ae}get af eksempelvis l{\ae}ngerevarende ledighed, misbrugsproblemer eller alvorlige psykiske lidelser. Det er problemer, der harstore menneskelige omkostninger, og som samtidig udg{\o}r en samfundsm{\ae}ssig omkostning. Skandia har bedt Centre for Economic and Business Research (CEBR) ved Copenhagen Business School (CBS) om at beregne udenforskabets pris.If{\o}lge CEBR koster udenforskab 72,3 milliarder kroner per {\aa}rgang. Det bel{\o}b er samtidig den potentielle samfundsgevinst ved at forebygge udenforskab og sikre, at s{\aa} f{\aa} b{\o}rn og unge som muligt ender med at leve et voksenliv i udenforskab.",
author = "Kristoffersen, {Jannie H. G.} and Philip Rosenbaum and {H{\o}jbjerg Jacobsen}, Rasmus",
year = "2014",
month = "9",
day = "12",
language = "Dansk",
publisher = "Centre for Economic and Business Research, Copenhagen Business School",

}

Kristoffersen, JHG, Rosenbaum, P & Højbjerg Jacobsen, R 2014, Udenforskabets pris: Beregning af de samfundsøkonomiske omkostninger pr. årgang. Centre for Economic and Business Research, Copenhagen Business School, Frederiksberg.

Udenforskabets pris : Beregning af de samfundsøkonomiske omkostninger pr. årgang. / Kristoffersen, Jannie H. G.; Rosenbaum, Philip; Højbjerg Jacobsen, Rasmus.

Frederiksberg : Centre for Economic and Business Research, Copenhagen Business School, 2014. 10 p.

Research output: Book/ReportReport

TY - RPRT

T1 - Udenforskabets pris

T2 - Beregning af de samfundsøkonomiske omkostninger pr. årgang

AU - Kristoffersen, Jannie H. G.

AU - Rosenbaum, Philip

AU - Højbjerg Jacobsen, Rasmus

PY - 2014/9/12

Y1 - 2014/9/12

N2 - 72,3 milliarder kroner. Det er prisen for, at 8,2 pct. af børnene i hver eneste årgang får et liv i såkaldt udenforskab. Det svarer til, at 4.929 børn ud af en årgang på 60.000 får et liv præget af eksempelvis længerevarende ledighed, misbrugsproblemer eller alvorlige psykiske lidelser. Det er problemer, der harstore menneskelige omkostninger, og som samtidig udgør en samfundsmæssig omkostning. Skandia har bedt Centre for Economic and Business Research (CEBR) ved Copenhagen Business School (CBS) om at beregne udenforskabets pris.Ifølge CEBR koster udenforskab 72,3 milliarder kroner per årgang. Det beløb er samtidig den potentielle samfundsgevinst ved at forebygge udenforskab og sikre, at så få børn og unge som muligt ender med at leve et voksenliv i udenforskab.

AB - 72,3 milliarder kroner. Det er prisen for, at 8,2 pct. af børnene i hver eneste årgang får et liv i såkaldt udenforskab. Det svarer til, at 4.929 børn ud af en årgang på 60.000 får et liv præget af eksempelvis længerevarende ledighed, misbrugsproblemer eller alvorlige psykiske lidelser. Det er problemer, der harstore menneskelige omkostninger, og som samtidig udgør en samfundsmæssig omkostning. Skandia har bedt Centre for Economic and Business Research (CEBR) ved Copenhagen Business School (CBS) om at beregne udenforskabets pris.Ifølge CEBR koster udenforskab 72,3 milliarder kroner per årgang. Det beløb er samtidig den potentielle samfundsgevinst ved at forebygge udenforskab og sikre, at så få børn og unge som muligt ender med at leve et voksenliv i udenforskab.

M3 - Rapport

BT - Udenforskabets pris

PB - Centre for Economic and Business Research, Copenhagen Business School

CY - Frederiksberg

ER -

Kristoffersen JHG, Rosenbaum P, Højbjerg Jacobsen R. Udenforskabets pris: Beregning af de samfundsøkonomiske omkostninger pr. årgang. Frederiksberg: Centre for Economic and Business Research, Copenhagen Business School, 2014. 10 p.