Two Nations Divided by Common Values: French National Habitus and the Rejection of American Power

Christian Fich

  Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

  3 Downloads (Pure)

  Abstract

  Antiamerikanisme er et emne, der har tiltrukket sig stigende opmærksomhed gennem det seneste årti. Terrorangrebene den 11. september 2001 var udtryk for et ekstremt had mod USA, og mange amerikanere følte sig efterfølgende kaldet til at spørge ‖Hvorfor hader de os så meget?‖ (Zakaria 2001). Terrorangrebene fik et efterspil, der afslørede, at det kunne være nok så væsentligt også at spørge ‖Hvorfor er vi blevet så upopulære, selv blandt vores venner?‖ (Moïsi 2009). Forberedelserne til invasionen af Irak i foråret 2003 tydeliggjorde, at der var stor uenighed om mål og midler mellem USA og dets europæiske allierede for så vidt angår linjen over for Irak. Særlig ét europæisk land blev fremstillet som repræsentant for europæisk antiamerikanisme: Frankrig. Frankrig blev i amerikanske medier såvel som af ledende amerikanske politikere beskyldt for at agere spydspids for en politisk orkestreret modstand mod USA‘s udenrigspolitik, som væsentligst skulle være motiveret af en iboende fransk tendens til antiamerikanisme.
  Original languageEnglish
  Place of PublicationFrederiksberg
  PublisherCopenhagen Business School [Phd]
  Number of pages448
  ISBN (Print)9788759384268
  Publication statusPublished - 2010
  SeriesPhD series
  Number15.2010
  ISSN0906-6934

  Cite this

  Fich, C. (2010). Two Nations Divided by Common Values: French National Habitus and the Rejection of American Power. Frederiksberg: Copenhagen Business School [Phd]. PhD series, No. 15.2010
  Fich, Christian. / Two Nations Divided by Common Values : French National Habitus and the Rejection of American Power. Frederiksberg : Copenhagen Business School [Phd], 2010. 448 p. (PhD series; No. 15.2010).
  @phdthesis{2adae5406f1111df958f000ea68e967b,
  title = "Two Nations Divided by Common Values: French National Habitus and the Rejection of American Power",
  abstract = "Antiamerikanisme er et emne, der har tiltrukket sig stigende opm{\ae}rksomhed gennem det seneste {\aa}rti. Terrorangrebene den 11. september 2001 var udtryk for et ekstremt had mod USA, og mange amerikanere f{\o}lte sig efterf{\o}lgende kaldet til at sp{\o}rge ‖Hvorfor hader de os s{\aa} meget?‖ (Zakaria 2001). Terrorangrebene fik et efterspil, der afsl{\o}rede, at det kunne v{\ae}re nok s{\aa} v{\ae}sentligt ogs{\aa} at sp{\o}rge ‖Hvorfor er vi blevet s{\aa} upopul{\ae}re, selv blandt vores venner?‖ (Mo{\"i}si 2009). Forberedelserne til invasionen af Irak i for{\aa}ret 2003 tydeliggjorde, at der var stor uenighed om m{\aa}l og midler mellem USA og dets europ{\ae}iske allierede for s{\aa} vidt ang{\aa}r linjen over for Irak. S{\ae}rlig {\'e}t europ{\ae}isk land blev fremstillet som repr{\ae}sentant for europ{\ae}isk antiamerikanisme: Frankrig. Frankrig blev i amerikanske medier s{\aa}vel som af ledende amerikanske politikere beskyldt for at agere spydspids for en politisk orkestreret modstand mod USA‘s udenrigspolitik, som v{\ae}sentligst skulle v{\ae}re motiveret af en iboende fransk tendens til antiamerikanisme.",
  author = "Christian Fich",
  year = "2010",
  language = "English",
  isbn = "9788759384268",
  series = "PhD series",
  number = "15.2010",
  publisher = "Copenhagen Business School [Phd]",
  address = "Denmark",

  }

  Fich, C 2010, Two Nations Divided by Common Values: French National Habitus and the Rejection of American Power. PhD series, no. 15.2010, Copenhagen Business School [Phd], Frederiksberg.

  Two Nations Divided by Common Values : French National Habitus and the Rejection of American Power. / Fich, Christian.

  Frederiksberg : Copenhagen Business School [Phd], 2010. 448 p. (PhD series; No. 15.2010).

  Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

  TY - BOOK

  T1 - Two Nations Divided by Common Values

  T2 - French National Habitus and the Rejection of American Power

  AU - Fich, Christian

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - Antiamerikanisme er et emne, der har tiltrukket sig stigende opmærksomhed gennem det seneste årti. Terrorangrebene den 11. september 2001 var udtryk for et ekstremt had mod USA, og mange amerikanere følte sig efterfølgende kaldet til at spørge ‖Hvorfor hader de os så meget?‖ (Zakaria 2001). Terrorangrebene fik et efterspil, der afslørede, at det kunne være nok så væsentligt også at spørge ‖Hvorfor er vi blevet så upopulære, selv blandt vores venner?‖ (Moïsi 2009). Forberedelserne til invasionen af Irak i foråret 2003 tydeliggjorde, at der var stor uenighed om mål og midler mellem USA og dets europæiske allierede for så vidt angår linjen over for Irak. Særlig ét europæisk land blev fremstillet som repræsentant for europæisk antiamerikanisme: Frankrig. Frankrig blev i amerikanske medier såvel som af ledende amerikanske politikere beskyldt for at agere spydspids for en politisk orkestreret modstand mod USA‘s udenrigspolitik, som væsentligst skulle være motiveret af en iboende fransk tendens til antiamerikanisme.

  AB - Antiamerikanisme er et emne, der har tiltrukket sig stigende opmærksomhed gennem det seneste årti. Terrorangrebene den 11. september 2001 var udtryk for et ekstremt had mod USA, og mange amerikanere følte sig efterfølgende kaldet til at spørge ‖Hvorfor hader de os så meget?‖ (Zakaria 2001). Terrorangrebene fik et efterspil, der afslørede, at det kunne være nok så væsentligt også at spørge ‖Hvorfor er vi blevet så upopulære, selv blandt vores venner?‖ (Moïsi 2009). Forberedelserne til invasionen af Irak i foråret 2003 tydeliggjorde, at der var stor uenighed om mål og midler mellem USA og dets europæiske allierede for så vidt angår linjen over for Irak. Særlig ét europæisk land blev fremstillet som repræsentant for europæisk antiamerikanisme: Frankrig. Frankrig blev i amerikanske medier såvel som af ledende amerikanske politikere beskyldt for at agere spydspids for en politisk orkestreret modstand mod USA‘s udenrigspolitik, som væsentligst skulle være motiveret af en iboende fransk tendens til antiamerikanisme.

  UR - https://primo.kb.dk/permalink/f/10k3fbj/CBS01000422356

  M3 - Ph.D. thesis

  SN - 9788759384268

  T3 - PhD series

  BT - Two Nations Divided by Common Values

  PB - Copenhagen Business School [Phd]

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Fich C. Two Nations Divided by Common Values: French National Habitus and the Rejection of American Power. Frederiksberg: Copenhagen Business School [Phd], 2010. 448 p. (PhD series; No. 15.2010).