Transfer pricing - Status på skønsmæssige ansættelser

Louise Fjord Kjærsgaard, Michael Tell, Henrik Guldhammer Nielsen

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Spørgsmålet om, hvornår skattemyndighederne er berettigede til at foretage skønsmæssige ansættelser af den skattepligtige indkomst i transfer pricing sager er af stor betydning, idet bevisbyrden overgår til skatteyder, ligesom resultatet kan være signifikante indkomstforhøjelser og bøder. På baggrund af en de seneste års praksis samt lovændringer, redegøres der i artiklen, for hvornår skattemyndighederne er berettiget til at foretage en skønsmæssig ansættelse, samt hvilke muligheder skatteyder herefter har for at udfordre den skønsmæssige ansættelse. Endvidere redegøres der for bøder ved manglende efterlevelse af TP-reglerne og endeligt fremsættes konkrete anbefalinger til hvorledes skatteyder ved udarbejdelse af TP-dokumentationen kan mindste risikoen for skønsmæssige ansættelser.
Original languageDanish
Article numberRR.11.2019.62
JournalRevision & Regnskabsvæsen
Volume88
Issue number11
Pages (from-to)62-78
Number of pages17
ISSN0034-6918
Publication statusPublished - Nov 2019

Cite this

@article{3e93cf989acc45eb90ec80f364236405,
title = "Transfer pricing - Status p{\aa} sk{\o}nsm{\ae}ssige ans{\ae}ttelser",
abstract = "Sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvorn{\aa}r skattemyndighederne er berettigede til at foretage sk{\o}nsm{\ae}ssige ans{\ae}ttelser af den skattepligtige indkomst i transfer pricing sager er af stor betydning, idet bevisbyrden overg{\aa}r til skatteyder, ligesom resultatet kan v{\ae}re signifikante indkomstforh{\o}jelser og b{\o}der. P{\aa} baggrund af en de seneste {\aa}rs praksis samt lov{\ae}ndringer, redeg{\o}res der i artiklen, for hvorn{\aa}r skattemyndighederne er berettiget til at foretage en sk{\o}nsm{\ae}ssig ans{\ae}ttelse, samt hvilke muligheder skatteyder herefter har for at udfordre den sk{\o}nsm{\ae}ssige ans{\ae}ttelse. Endvidere redeg{\o}res der for b{\o}der ved manglende efterlevelse af TP-reglerne og endeligt frems{\ae}ttes konkrete anbefalinger til hvorledes skatteyder ved udarbejdelse af TP-dokumentationen kan mindste risikoen for sk{\o}nsm{\ae}ssige ans{\ae}ttelser.",
author = "Kj{\ae}rsgaard, {Louise Fjord} and Michael Tell and {Guldhammer Nielsen}, Henrik",
year = "2019",
month = "11",
language = "Dansk",
volume = "88",
pages = "62--78",
journal = "Revision & Regnskabsv{\ae}sen",
issn = "0034-6918",
publisher = "Karnov Group",
number = "11",

}

Kjærsgaard, LF, Tell, M & Guldhammer Nielsen, H 2019, 'Transfer pricing - Status på skønsmæssige ansættelser', Revision & Regnskabsvæsen, vol. 88, no. 11, RR.11.2019.62, pp. 62-78.

Transfer pricing - Status på skønsmæssige ansættelser. / Kjærsgaard, Louise Fjord ; Tell, Michael; Guldhammer Nielsen, Henrik.

In: Revision & Regnskabsvæsen, Vol. 88, No. 11, RR.11.2019.62, 11.2019, p. 62-78.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Transfer pricing - Status på skønsmæssige ansættelser

AU - Kjærsgaard, Louise Fjord

AU - Tell, Michael

AU - Guldhammer Nielsen, Henrik

PY - 2019/11

Y1 - 2019/11

N2 - Spørgsmålet om, hvornår skattemyndighederne er berettigede til at foretage skønsmæssige ansættelser af den skattepligtige indkomst i transfer pricing sager er af stor betydning, idet bevisbyrden overgår til skatteyder, ligesom resultatet kan være signifikante indkomstforhøjelser og bøder. På baggrund af en de seneste års praksis samt lovændringer, redegøres der i artiklen, for hvornår skattemyndighederne er berettiget til at foretage en skønsmæssig ansættelse, samt hvilke muligheder skatteyder herefter har for at udfordre den skønsmæssige ansættelse. Endvidere redegøres der for bøder ved manglende efterlevelse af TP-reglerne og endeligt fremsættes konkrete anbefalinger til hvorledes skatteyder ved udarbejdelse af TP-dokumentationen kan mindste risikoen for skønsmæssige ansættelser.

AB - Spørgsmålet om, hvornår skattemyndighederne er berettigede til at foretage skønsmæssige ansættelser af den skattepligtige indkomst i transfer pricing sager er af stor betydning, idet bevisbyrden overgår til skatteyder, ligesom resultatet kan være signifikante indkomstforhøjelser og bøder. På baggrund af en de seneste års praksis samt lovændringer, redegøres der i artiklen, for hvornår skattemyndighederne er berettiget til at foretage en skønsmæssig ansættelse, samt hvilke muligheder skatteyder herefter har for at udfordre den skønsmæssige ansættelse. Endvidere redegøres der for bøder ved manglende efterlevelse af TP-reglerne og endeligt fremsættes konkrete anbefalinger til hvorledes skatteyder ved udarbejdelse af TP-dokumentationen kan mindste risikoen for skønsmæssige ansættelser.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978976476595&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 88

SP - 62

EP - 78

JO - Revision & Regnskabsvæsen

JF - Revision & Regnskabsvæsen

SN - 0034-6918

IS - 11

M1 - RR.11.2019.62

ER -