Tillid i virksomheder: Samarbejde, kerneopgaver og social kapital

Kristian Gylling Olesen, Peter Hasle

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

Abstract

Tillid er en forudsætning for, at samfundet kan fungere.

Tillid er vigtig i vore virksomheder og i dagligdagen, hvor vi tager for givet, at vi kan stole på vore medborgere. At vi kan, sparer os for tid og bekymringer, da vi så ikke skal gå og konstant tage forholdsregler mod at blive snydt.

Som sådan er formålet med denne antologi at vise den store bredde i udforskningen af et begreb, der både rent intuitivt og ved nærmere eftertanke vedkommer de fleste mennesker. Bogens 23 letlæselige kapitler om tillid giver et godt overblik over centrale forskningsfelter inden for vidt forskellige fagdiscipliner fra filosofi, sprogvidenskab, sociologi, historie, virksomhedsledelse, statskundskab til økonomi.

Bogen er tænkt som en lærebog på mellemlange og videregående uddannelser, men også den almindeligt interesserede kan få stort udbytte af at læse den.

Original languageDanish
Title of host publicationTillid - samfundets fundament : Teorier, tolkninger, cases
EditorsPaul Hegedahl, Gunnar L.H. Svendsen
Number of pages16
Place of PublicationOdense
PublisherSyddansk Universitetsforlag
Publication date2011
Pages197-213
Chapter13
ISBN (Print)9788776745622
Publication statusPublished - 2011

Cite this

Olesen, K. G., & Hasle, P. (2011). Tillid i virksomheder: Samarbejde, kerneopgaver og social kapital. In P. Hegedahl, & G. L. H. Svendsen (Eds.), Tillid - samfundets fundament: Teorier, tolkninger, cases (pp. 197-213). Odense: Syddansk Universitetsforlag.
Olesen, Kristian Gylling ; Hasle, Peter. / Tillid i virksomheder : Samarbejde, kerneopgaver og social kapital. Tillid - samfundets fundament: Teorier, tolkninger, cases. editor / Paul Hegedahl ; Gunnar L.H. Svendsen. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2011. pp. 197-213
@inbook{074bc3f467624da4a6f1a6adc19af53b,
title = "Tillid i virksomheder: Samarbejde, kerneopgaver og social kapital",
abstract = "Tillid er en foruds{\ae}tning for, at samfundet kan fungere. Tillid er vigtig i vore virksomheder og i dagligdagen, hvor vi tager for givet, at vi kan stole p{\aa} vore medborgere. At vi kan, sparer os for tid og bekymringer, da vi s{\aa} ikke skal g{\aa} og konstant tage forholdsregler mod at blive snydt. Som s{\aa}dan er form{\aa}let med denne antologi at vise den store bredde i udforskningen af et begreb, der b{\aa}de rent intuitivt og ved n{\ae}rmere eftertanke vedkommer de fleste mennesker. Bogens 23 letl{\ae}selige kapitler om tillid giver et godt overblik over centrale forskningsfelter inden for vidt forskellige fagdiscipliner fra filosofi, sprogvidenskab, sociologi, historie, virksomhedsledelse, statskundskab til {\o}konomi. Bogen er t{\ae}nkt som en l{\ae}rebog p{\aa} mellemlange og videreg{\aa}ende uddannelser, men ogs{\aa} den almindeligt interesserede kan f{\aa} stort udbytte af at l{\ae}se den.",
author = "Olesen, {Kristian Gylling} and Peter Hasle",
note = "L{\o}benummer 114214",
year = "2011",
language = "Dansk",
isbn = "9788776745622",
pages = "197--213",
editor = "Paul Hegedahl and Svendsen, {Gunnar L.H.}",
booktitle = "Tillid - samfundets fundament",
publisher = "Syddansk Universitetsforlag",
address = "Danmark",

}

Olesen, KG & Hasle, P 2011, Tillid i virksomheder: Samarbejde, kerneopgaver og social kapital. in P Hegedahl & GLH Svendsen (eds), Tillid - samfundets fundament: Teorier, tolkninger, cases. Syddansk Universitetsforlag, Odense, pp. 197-213.

Tillid i virksomheder : Samarbejde, kerneopgaver og social kapital. / Olesen, Kristian Gylling; Hasle, Peter.

Tillid - samfundets fundament: Teorier, tolkninger, cases. ed. / Paul Hegedahl; Gunnar L.H. Svendsen. Odense : Syddansk Universitetsforlag, 2011. p. 197-213.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingBook chapterResearchpeer-review

TY - CHAP

T1 - Tillid i virksomheder

T2 - Samarbejde, kerneopgaver og social kapital

AU - Olesen, Kristian Gylling

AU - Hasle, Peter

N1 - Løbenummer 114214

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Tillid er en forudsætning for, at samfundet kan fungere. Tillid er vigtig i vore virksomheder og i dagligdagen, hvor vi tager for givet, at vi kan stole på vore medborgere. At vi kan, sparer os for tid og bekymringer, da vi så ikke skal gå og konstant tage forholdsregler mod at blive snydt. Som sådan er formålet med denne antologi at vise den store bredde i udforskningen af et begreb, der både rent intuitivt og ved nærmere eftertanke vedkommer de fleste mennesker. Bogens 23 letlæselige kapitler om tillid giver et godt overblik over centrale forskningsfelter inden for vidt forskellige fagdiscipliner fra filosofi, sprogvidenskab, sociologi, historie, virksomhedsledelse, statskundskab til økonomi. Bogen er tænkt som en lærebog på mellemlange og videregående uddannelser, men også den almindeligt interesserede kan få stort udbytte af at læse den.

AB - Tillid er en forudsætning for, at samfundet kan fungere. Tillid er vigtig i vore virksomheder og i dagligdagen, hvor vi tager for givet, at vi kan stole på vore medborgere. At vi kan, sparer os for tid og bekymringer, da vi så ikke skal gå og konstant tage forholdsregler mod at blive snydt. Som sådan er formålet med denne antologi at vise den store bredde i udforskningen af et begreb, der både rent intuitivt og ved nærmere eftertanke vedkommer de fleste mennesker. Bogens 23 letlæselige kapitler om tillid giver et godt overblik over centrale forskningsfelter inden for vidt forskellige fagdiscipliner fra filosofi, sprogvidenskab, sociologi, historie, virksomhedsledelse, statskundskab til økonomi. Bogen er tænkt som en lærebog på mellemlange og videregående uddannelser, men også den almindeligt interesserede kan få stort udbytte af at læse den.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 9788776745622

SP - 197

EP - 213

BT - Tillid - samfundets fundament

A2 - Hegedahl, Paul

A2 - Svendsen, Gunnar L.H.

PB - Syddansk Universitetsforlag

CY - Odense

ER -

Olesen KG, Hasle P. Tillid i virksomheder: Samarbejde, kerneopgaver og social kapital. In Hegedahl P, Svendsen GLH, editors, Tillid - samfundets fundament: Teorier, tolkninger, cases. Odense: Syddansk Universitetsforlag. 2011. p. 197-213