Teknologispring med triple loop: Et opgør med tryllestøvseffekten

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

En spændende case er fra en organisation, der gør det godt, men hvor der så alligevel er problemer. Det er netop en sådan organisation, jeg skriver om. Organisationen er en kommune, som var placeret blandt de bedste, og forløbet var et, som jeg i mine 43 år som konsulent har lært mest af.
Tryllestøvseffekten er troen på de basale antagelser, der ligger bag det rationelle perspektiv på organisationer, f.eks.: at de mål, som organisationen følger, er dem, som topledelsen har sat op, og at medarbejderne gør, som de får besked på.
Casen er delt i to dele. Del 1 beskriver udgangspunktet, problemstillingen og problemanalysen. Del 2 beskriver det efterfølgende forløb og dets resultater. Det er vigtigt at læse begge de to dele. Del 2 af casen kan læses i det næste nummer af tidsskriftet.
Original languageDanish
JournalSamfundslederskab i Skandinavien
Volume30
Issue number6
Pages (from-to)501-520
ISSN0900-8322
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@article{d984a342b31042f4a5d8750974deb4b1,
title = "Teknologispring med triple loop: Et opg{\o}r med tryllest{\o}vseffekten",
abstract = "En sp{\ae}ndende case er fra en organisation, der g{\o}r det godt, men hvor der s{\aa} alligevel er problemer. Det er netop en s{\aa}dan organisation, jeg skriver om. Organisationen er en kommune, som var placeret blandt de bedste, og forl{\o}bet var et, som jeg i mine 43 {\aa}r som konsulent har l{\ae}rt mest af. Tryllest{\o}vseffekten er troen p{\aa} de basale antagelser, der ligger bag det rationelle perspektiv p{\aa} organisationer, f.eks.: at de m{\aa}l, som organisationen f{\o}lger, er dem, som topledelsen har sat op, og at medarbejderne g{\o}r, som de f{\aa}r besked p{\aa}. Casen er delt i to dele. Del 1 beskriver udgangspunktet, problemstillingen og problemanalysen. Del 2 beskriver det efterf{\o}lgende forl{\o}b og dets resultater. Det er vigtigt at l{\ae}se begge de to dele. Del 2 af casen kan l{\ae}ses i det n{\ae}ste nummer af tidsskriftet.",
author = "Peter Beyer",
year = "2015",
language = "Dansk",
volume = "30",
pages = "501--520",
journal = "Samfundslederskab i Skandinavien",
issn = "2596-6200",
publisher = "DenOffentlige",
number = "6",

}

Teknologispring med triple loop : Et opgør med tryllestøvseffekten. / Beyer, Peter.

In: Samfundslederskab i Skandinavien, Vol. 30, No. 6, 2015, p. 501-520.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Teknologispring med triple loop

T2 - Et opgør med tryllestøvseffekten

AU - Beyer, Peter

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - En spændende case er fra en organisation, der gør det godt, men hvor der så alligevel er problemer. Det er netop en sådan organisation, jeg skriver om. Organisationen er en kommune, som var placeret blandt de bedste, og forløbet var et, som jeg i mine 43 år som konsulent har lært mest af. Tryllestøvseffekten er troen på de basale antagelser, der ligger bag det rationelle perspektiv på organisationer, f.eks.: at de mål, som organisationen følger, er dem, som topledelsen har sat op, og at medarbejderne gør, som de får besked på. Casen er delt i to dele. Del 1 beskriver udgangspunktet, problemstillingen og problemanalysen. Del 2 beskriver det efterfølgende forløb og dets resultater. Det er vigtigt at læse begge de to dele. Del 2 af casen kan læses i det næste nummer af tidsskriftet.

AB - En spændende case er fra en organisation, der gør det godt, men hvor der så alligevel er problemer. Det er netop en sådan organisation, jeg skriver om. Organisationen er en kommune, som var placeret blandt de bedste, og forløbet var et, som jeg i mine 43 år som konsulent har lært mest af. Tryllestøvseffekten er troen på de basale antagelser, der ligger bag det rationelle perspektiv på organisationer, f.eks.: at de mål, som organisationen følger, er dem, som topledelsen har sat op, og at medarbejderne gør, som de får besked på. Casen er delt i to dele. Del 1 beskriver udgangspunktet, problemstillingen og problemanalysen. Del 2 beskriver det efterfølgende forløb og dets resultater. Det er vigtigt at læse begge de to dele. Del 2 af casen kan læses i det næste nummer af tidsskriftet.

UR - http://sfx.lib.cbs.dk:3210/sfxlcl3?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978979266850&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 30

SP - 501

EP - 520

JO - Samfundslederskab i Skandinavien

JF - Samfundslederskab i Skandinavien

SN - 2596-6200

IS - 6

ER -