Tale er guld: Om talegenkendelse i de danske kommuners tjeneste

Peter Juel Henrichsen

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  Abstract

  Mange danske kommuner er parate til at indfase automatisk talegenkendelse, men er samtidig nervøse efter en lang række dårlige businesscases i den nærmere fortid. Der klages over høje licenspriser og lavt serviceniveau, den typiske virkning af et de facto monopol på leverandørsiden. Denne artikel beretter om en ny offentlig handlingsstrategi der har taget form i 2013. Nok er Danmark et lille sprogområde, men vores offentlige sektor er velorganiseret og købedygtig. Det seneste år har de danske kommuner organiseret sig omkring den taleteknologiske udfordring, man har i fællesskab formuleret en række spørgsmål og nye krav til leverandørerne og bevidst arbejdet frem mod et udbudsmateriale der åbner for fair konkurrence. I dette arbejde har også offentlige forskere, heriblandt denne artikels forfatter, deltaget som økonomisk neutrale rådgivere. Initiativet skal bane vej for den første rentable kontrakt på området - som vi håber at se i 2014 - en begivenhed som præcis kunne løsne den nuværende deadlock og åbne et milliardstort marked for taleteknologi i det offentliges tjeneste.
  Original languageDanish
  Book seriesSpråk i Norden
  Pages (from-to)24-32
  ISSN0108-8270
  Publication statusPublished - 2014

  Cite this

  @article{f11dc0c76a4e4204b53c5605cc71ef60,
  title = "Tale er guld: Om talegenkendelse i de danske kommuners tjeneste",
  abstract = "Mange danske kommuner er parate til at indfase automatisk talegenkendelse, men er samtidig nerv{\o}se efter en lang r{\ae}kke d{\aa}rlige businesscases i den n{\ae}rmere fortid. Der klages over h{\o}je licenspriser og lavt serviceniveau, den typiske virkning af et de facto monopol p{\aa} leverand{\o}rsiden. Denne artikel beretter om en ny offentlig handlingsstrategi der har taget form i 2013. Nok er Danmark et lille sprogomr{\aa}de, men vores offentlige sektor er velorganiseret og k{\o}bedygtig. Det seneste {\aa}r har de danske kommuner organiseret sig omkring den taleteknologiske udfordring, man har i f{\ae}llesskab formuleret en r{\ae}kke sp{\o}rgsm{\aa}l og nye krav til leverand{\o}rerne og bevidst arbejdet frem mod et udbudsmateriale der {\aa}bner for fair konkurrence. I dette arbejde har ogs{\aa} offentlige forskere, heriblandt denne artikels forfatter, deltaget som {\o}konomisk neutrale r{\aa}dgivere. Initiativet skal bane vej for den f{\o}rste rentable kontrakt p{\aa} omr{\aa}det - som vi h{\aa}ber at se i 2014 - en begivenhed som pr{\ae}cis kunne l{\o}sne den nuv{\ae}rende deadlock og {\aa}bne et milliardstort marked for taleteknologi i det offentliges tjeneste.",
  author = "{Juel Henrichsen}, Peter",
  year = "2014",
  language = "Dansk",
  pages = "24--32",
  journal = "Spr{\aa}k i Norden",
  issn = "0108-8270",
  publisher = "Spr{\aa}kr{\aa}det",

  }

  Tale er guld : Om talegenkendelse i de danske kommuners tjeneste. / Juel Henrichsen, Peter.

  In: Språk i Norden, 2014, p. 24-32.

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - Tale er guld

  T2 - Om talegenkendelse i de danske kommuners tjeneste

  AU - Juel Henrichsen, Peter

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Mange danske kommuner er parate til at indfase automatisk talegenkendelse, men er samtidig nervøse efter en lang række dårlige businesscases i den nærmere fortid. Der klages over høje licenspriser og lavt serviceniveau, den typiske virkning af et de facto monopol på leverandørsiden. Denne artikel beretter om en ny offentlig handlingsstrategi der har taget form i 2013. Nok er Danmark et lille sprogområde, men vores offentlige sektor er velorganiseret og købedygtig. Det seneste år har de danske kommuner organiseret sig omkring den taleteknologiske udfordring, man har i fællesskab formuleret en række spørgsmål og nye krav til leverandørerne og bevidst arbejdet frem mod et udbudsmateriale der åbner for fair konkurrence. I dette arbejde har også offentlige forskere, heriblandt denne artikels forfatter, deltaget som økonomisk neutrale rådgivere. Initiativet skal bane vej for den første rentable kontrakt på området - som vi håber at se i 2014 - en begivenhed som præcis kunne løsne den nuværende deadlock og åbne et milliardstort marked for taleteknologi i det offentliges tjeneste.

  AB - Mange danske kommuner er parate til at indfase automatisk talegenkendelse, men er samtidig nervøse efter en lang række dårlige businesscases i den nærmere fortid. Der klages over høje licenspriser og lavt serviceniveau, den typiske virkning af et de facto monopol på leverandørsiden. Denne artikel beretter om en ny offentlig handlingsstrategi der har taget form i 2013. Nok er Danmark et lille sprogområde, men vores offentlige sektor er velorganiseret og købedygtig. Det seneste år har de danske kommuner organiseret sig omkring den taleteknologiske udfordring, man har i fællesskab formuleret en række spørgsmål og nye krav til leverandørerne og bevidst arbejdet frem mod et udbudsmateriale der åbner for fair konkurrence. I dette arbejde har også offentlige forskere, heriblandt denne artikels forfatter, deltaget som økonomisk neutrale rådgivere. Initiativet skal bane vej for den første rentable kontrakt på området - som vi håber at se i 2014 - en begivenhed som præcis kunne løsne den nuværende deadlock og åbne et milliardstort marked for taleteknologi i det offentliges tjeneste.

  M3 - Tidsskriftartikel

  SP - 24

  EP - 32

  JO - Språk i Norden

  JF - Språk i Norden

  SN - 0108-8270

  ER -