Styring af international transfer pricing: Et casestudie i en dansk-baseret multinational virksomhed

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Nærværende artikel introducerer international transfer pricing, dels som et skatteretligt fænomen og dels som et værktøj til planlægning og økonomisk styring af koncernforbundne selskaber i en multinational virksomhed (MNV). Med udgangspunkt i en case-analyse af MNV’en gives der et konkret eksempel på hvordan transfer pricing håndteres i praksis. Artiklens formål er at give et praktisk eksempel på at transfer pricing handler om at efterleve regler, ikke omgå dem. På baggrund af case-analysen argumenteres der for, at såvel akademikere som praktikere bør tage virksomhedens tilgang til international transfer pricing i betragtning, når økonomiske styringssystemer i en MNV skal anvendes til planlægning og opfølgning.
Original languageDanish
JournalLedelse og Erhvervsoekonomi
Volume76
Issue number3
Pages (from-to)59-74
ISSN0902-3704
Publication statusPublished - Sep 2011

Cite this

@article{6fec4fb931324c7c9b92ed39f7182df4,
title = "Styring af international transfer pricing: Et casestudie i en dansk-baseret multinational virksomhed",
abstract = "N{\ae}rv{\ae}rende artikel introducerer international transfer pricing, dels som et skatteretligt f{\ae}nomen og dels som et v{\ae}rkt{\o}j til planl{\ae}gning og {\o}konomisk styring af koncernforbundne selskaber i en multinational virksomhed (MNV). Med udgangspunkt i en case-analyse af MNV’en gives der et konkret eksempel p{\aa} hvordan transfer pricing h{\aa}ndteres i praksis. Artiklens form{\aa}l er at give et praktisk eksempel p{\aa} at transfer pricing handler om at efterleve regler, ikke omg{\aa} dem. P{\aa} baggrund af case-analysen argumenteres der for, at s{\aa}vel akademikere som praktikere b{\o}r tage virksomhedens tilgang til international transfer pricing i betragtning, n{\aa}r {\o}konomiske styringssystemer i en MNV skal anvendes til planl{\ae}gning og opf{\o}lgning.",
author = "Peter Reuther and Rossing, {Christian Plesner}",
year = "2011",
month = "9",
language = "Dansk",
volume = "76",
pages = "59--74",
journal = "Ledelse & Erhvervsoekonomi",
issn = "0902-3704",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "3",

}

Styring af international transfer pricing : Et casestudie i en dansk-baseret multinational virksomhed. / Reuther, Peter; Rossing, Christian Plesner.

In: Ledelse og Erhvervsoekonomi, Vol. 76, No. 3, 09.2011, p. 59-74.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Styring af international transfer pricing

T2 - Et casestudie i en dansk-baseret multinational virksomhed

AU - Reuther, Peter

AU - Rossing, Christian Plesner

PY - 2011/9

Y1 - 2011/9

N2 - Nærværende artikel introducerer international transfer pricing, dels som et skatteretligt fænomen og dels som et værktøj til planlægning og økonomisk styring af koncernforbundne selskaber i en multinational virksomhed (MNV). Med udgangspunkt i en case-analyse af MNV’en gives der et konkret eksempel på hvordan transfer pricing håndteres i praksis. Artiklens formål er at give et praktisk eksempel på at transfer pricing handler om at efterleve regler, ikke omgå dem. På baggrund af case-analysen argumenteres der for, at såvel akademikere som praktikere bør tage virksomhedens tilgang til international transfer pricing i betragtning, når økonomiske styringssystemer i en MNV skal anvendes til planlægning og opfølgning.

AB - Nærværende artikel introducerer international transfer pricing, dels som et skatteretligt fænomen og dels som et værktøj til planlægning og økonomisk styring af koncernforbundne selskaber i en multinational virksomhed (MNV). Med udgangspunkt i en case-analyse af MNV’en gives der et konkret eksempel på hvordan transfer pricing håndteres i praksis. Artiklens formål er at give et praktisk eksempel på at transfer pricing handler om at efterleve regler, ikke omgå dem. På baggrund af case-analysen argumenteres der for, at såvel akademikere som praktikere bør tage virksomhedens tilgang til international transfer pricing i betragtning, når økonomiske styringssystemer i en MNV skal anvendes til planlægning og opfølgning.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 76

SP - 59

EP - 74

JO - Ledelse & Erhvervsoekonomi

JF - Ledelse & Erhvervsoekonomi

SN - 0902-3704

IS - 3

ER -