Styrelser, råd og nævn dumper i hobetal

  Research output: Working paperResearch

  Abstract

  Mere end to tredjedele af statslige styrelser, råd og nævn kommer ikke slutbrugeren i møde på nettet. Med sneglefart og en tilsyneladende modvillighed mod at tage fuldblods digitale løsninger i anvendelse, synes styrelserne, råd og nævn at være opsat på at gøre ydelserne så løntunge som overhovedet muligt. Denne kontroversielle karakteristik kan være forklaringen på de resultater som en undersøgelse fra Handelshøjskolen i København afdækker for digitaliseringen af brugernes adgang til mere end 100 statslige styrelser, råd og nævn. Resultaterne fra undersøgelsen sår alvorlig mistillid til hastigheden og evnen til at udarbejde og gennemføre digital sagsbehandling og digitale løsninger med slutbrugeren i centrum. De eksisterende selvbetjeningsløsninger skriger til himlen om forbedring og nytteværdi for slutbrugerne. En endeløs række pdf-filer, excel-filer, informationer om telefontider og fysiske åbningstider er fortsat det dominerende billede af styrelsernes formåen på nettet. Det markante fravær af fokusering på slutbrugeren gør, at al tanke om at bruge de digitale medier til at løse arbejdskraftproblemet i den offentlige sektor synes at være så langt ude i tidshorisonten, at det nærmer sig fata morgana forestillinger. I stedet er hjemmesiderne for styrelserne, råd og nævn skabt om de marginale, og set fra et slutbrugerperspektiv, betydningsløse løsninger. Hjemmesiderne er halvhjertede løsninger og uden reelle forsøg på at skære den offentlige sektors administrationsforbrug ind til benet.
  Original languageDanish
  Place of PublicationKøbenhavn
  Number of pages20
  Publication statusPublished - 2006

  Cite this

  @techreport{c9c23420f8ad11db9160000ea68e967b,
  title = "Styrelser, r{\aa}d og n{\ae}vn dumper i hobetal",
  abstract = "Mere end to tredjedele af statslige styrelser, r{\aa}d og n{\ae}vn kommer ikke slutbrugeren i m{\o}de p{\aa} nettet. Med sneglefart og en tilsyneladende modvillighed mod at tage fuldblods digitale l{\o}sninger i anvendelse, synes styrelserne, r{\aa}d og n{\ae}vn at v{\ae}re opsat p{\aa} at g{\o}re ydelserne s{\aa} l{\o}ntunge som overhovedet muligt. Denne kontroversielle karakteristik kan v{\ae}re forklaringen p{\aa} de resultater som en unders{\o}gelse fra Handelsh{\o}jskolen i K{\o}benhavn afd{\ae}kker for digitaliseringen af brugernes adgang til mere end 100 statslige styrelser, r{\aa}d og n{\ae}vn. Resultaterne fra unders{\o}gelsen s{\aa}r alvorlig mistillid til hastigheden og evnen til at udarbejde og gennemf{\o}re digital sagsbehandling og digitale l{\o}sninger med slutbrugeren i centrum. De eksisterende selvbetjeningsl{\o}sninger skriger til himlen om forbedring og nyttev{\ae}rdi for slutbrugerne. En endel{\o}s r{\ae}kke pdf-filer, excel-filer, informationer om telefontider og fysiske {\aa}bningstider er fortsat det dominerende billede af styrelsernes form{\aa}en p{\aa} nettet. Det markante frav{\ae}r af fokusering p{\aa} slutbrugeren g{\o}r, at al tanke om at bruge de digitale medier til at l{\o}se arbejdskraftproblemet i den offentlige sektor synes at v{\ae}re s{\aa} langt ude i tidshorisonten, at det n{\ae}rmer sig fata morgana forestillinger. I stedet er hjemmesiderne for styrelserne, r{\aa}d og n{\ae}vn skabt om de marginale, og set fra et slutbrugerperspektiv, betydningsl{\o}se l{\o}sninger. Hjemmesiderne er halvhjertede l{\o}sninger og uden reelle fors{\o}g p{\aa} at sk{\ae}re den offentlige sektors administrationsforbrug ind til benet.",
  keywords = "E-government, Offentlig forvaltning",
  author = "Andersen, {Kim Viborg}",
  year = "2006",
  language = "Dansk",
  type = "WorkingPaper",

  }

  Styrelser, råd og nævn dumper i hobetal. / Andersen, Kim Viborg.

  København, 2006.

  Research output: Working paperResearch

  TY - UNPB

  T1 - Styrelser, råd og nævn dumper i hobetal

  AU - Andersen, Kim Viborg

  PY - 2006

  Y1 - 2006

  N2 - Mere end to tredjedele af statslige styrelser, råd og nævn kommer ikke slutbrugeren i møde på nettet. Med sneglefart og en tilsyneladende modvillighed mod at tage fuldblods digitale løsninger i anvendelse, synes styrelserne, råd og nævn at være opsat på at gøre ydelserne så løntunge som overhovedet muligt. Denne kontroversielle karakteristik kan være forklaringen på de resultater som en undersøgelse fra Handelshøjskolen i København afdækker for digitaliseringen af brugernes adgang til mere end 100 statslige styrelser, råd og nævn. Resultaterne fra undersøgelsen sår alvorlig mistillid til hastigheden og evnen til at udarbejde og gennemføre digital sagsbehandling og digitale løsninger med slutbrugeren i centrum. De eksisterende selvbetjeningsløsninger skriger til himlen om forbedring og nytteværdi for slutbrugerne. En endeløs række pdf-filer, excel-filer, informationer om telefontider og fysiske åbningstider er fortsat det dominerende billede af styrelsernes formåen på nettet. Det markante fravær af fokusering på slutbrugeren gør, at al tanke om at bruge de digitale medier til at løse arbejdskraftproblemet i den offentlige sektor synes at være så langt ude i tidshorisonten, at det nærmer sig fata morgana forestillinger. I stedet er hjemmesiderne for styrelserne, råd og nævn skabt om de marginale, og set fra et slutbrugerperspektiv, betydningsløse løsninger. Hjemmesiderne er halvhjertede løsninger og uden reelle forsøg på at skære den offentlige sektors administrationsforbrug ind til benet.

  AB - Mere end to tredjedele af statslige styrelser, råd og nævn kommer ikke slutbrugeren i møde på nettet. Med sneglefart og en tilsyneladende modvillighed mod at tage fuldblods digitale løsninger i anvendelse, synes styrelserne, råd og nævn at være opsat på at gøre ydelserne så løntunge som overhovedet muligt. Denne kontroversielle karakteristik kan være forklaringen på de resultater som en undersøgelse fra Handelshøjskolen i København afdækker for digitaliseringen af brugernes adgang til mere end 100 statslige styrelser, råd og nævn. Resultaterne fra undersøgelsen sår alvorlig mistillid til hastigheden og evnen til at udarbejde og gennemføre digital sagsbehandling og digitale løsninger med slutbrugeren i centrum. De eksisterende selvbetjeningsløsninger skriger til himlen om forbedring og nytteværdi for slutbrugerne. En endeløs række pdf-filer, excel-filer, informationer om telefontider og fysiske åbningstider er fortsat det dominerende billede af styrelsernes formåen på nettet. Det markante fravær af fokusering på slutbrugeren gør, at al tanke om at bruge de digitale medier til at løse arbejdskraftproblemet i den offentlige sektor synes at være så langt ude i tidshorisonten, at det nærmer sig fata morgana forestillinger. I stedet er hjemmesiderne for styrelserne, råd og nævn skabt om de marginale, og set fra et slutbrugerperspektiv, betydningsløse løsninger. Hjemmesiderne er halvhjertede løsninger og uden reelle forsøg på at skære den offentlige sektors administrationsforbrug ind til benet.

  KW - E-government

  KW - Offentlig forvaltning

  M3 - Working paper

  BT - Styrelser, råd og nævn dumper i hobetal

  CY - København

  ER -