Striden om problemet i innovation

Karen Ingerslev

Research output: Contribution to conferencePaperResearch

Abstract

Problemer stimulerer offentlig innovation og begrebsliggøres i innovationslitteraturen, som om de defineres i starten af innovationsprocesser. Går man tættere på praksis, viser det sig, at problemer i sundhedsvæsenet ofte er sammenfiltrede og komplekse og ganske svære at løse, idet de dårligt lader sig afgrænse fra deres forbundenhed med andre problemer. Det synes således ikke frugtbart at anse hospitalsinnovation som et svar på enkeltstående, grundlæggende problemer. I stedet rummer innovationsprocessen en kontinuerlig og ofte stridsfyldt rammesætning og omfortolkning af problemer. Denne forståelse af flydende og dynamisk rammesætning af problemer i hospitalsinnovation sætter fokus på gensidigheden mellem rammesætning af problemer, ideer og mulige nye handlinger. Omfortolkning af problemer og ideer til løsninger er ydermere en nøgle til at forstå inklusion og eksklusion af interessenter og mulige løsninger i innovationsprocesser.
Original languageDanish
Publication date2013
Number of pages20
Publication statusPublished - 2013
EventDet Danske Ledelsesakademi 2013 konference: Hvordan gør ledelse en forskel? - Syddansk Universitet, Odense, Denmark
Duration: 2 Dec 20133 Dec 2013
http://www.det-danske-ledelsesakademi.dk/2013/program2013.html

Conference

ConferenceDet Danske Ledelsesakademi 2013 konference
LocationSyddansk Universitet
CountryDenmark
CityOdense
Period02/12/201303/12/2013
Internet address

Cite this

Ingerslev, K. (2013). Striden om problemet i innovation. Paper presented at Det Danske Ledelsesakademi 2013 konference, Odense, Denmark.
Ingerslev, Karen. / Striden om problemet i innovation. Paper presented at Det Danske Ledelsesakademi 2013 konference, Odense, Denmark.20 p.
@conference{15c45096e17e439c8af714fb56698e86,
title = "Striden om problemet i innovation",
abstract = "Problemer stimulerer offentlig innovation og begrebsligg{\o}res i innovationslitteraturen, som om de defineres i starten af innovationsprocesser. G{\aa}r man t{\ae}ttere p{\aa} praksis, viser det sig, at problemer i sundhedsv{\ae}senet ofte er sammenfiltrede og komplekse og ganske sv{\ae}re at l{\o}se, idet de d{\aa}rligt lader sig afgr{\ae}nse fra deres forbundenhed med andre problemer. Det synes s{\aa}ledes ikke frugtbart at anse hospitalsinnovation som et svar p{\aa} enkeltst{\aa}ende, grundl{\ae}ggende problemer. I stedet rummer innovationsprocessen en kontinuerlig og ofte stridsfyldt rammes{\ae}tning og omfortolkning af problemer. Denne forst{\aa}else af flydende og dynamisk rammes{\ae}tning af problemer i hospitalsinnovation s{\ae}tter fokus p{\aa} gensidigheden mellem rammes{\ae}tning af problemer, ideer og mulige nye handlinger. Omfortolkning af problemer og ideer til l{\o}sninger er ydermere en n{\o}gle til at forst{\aa} inklusion og eksklusion af interessenter og mulige l{\o}sninger i innovationsprocesser.",
author = "Karen Ingerslev",
year = "2013",
language = "Dansk",
note = "Det Danske Ledelsesakademi 2013 konference : Hvordan g{\o}r ledelse en forskel? ; Conference date: 02-12-2013 Through 03-12-2013",
url = "http://www.det-danske-ledelsesakademi.dk/2013/program2013.html",

}

Ingerslev, K 2013, 'Striden om problemet i innovation' Paper presented at, Odense, Denmark, 02/12/2013 - 03/12/2013, .

Striden om problemet i innovation. / Ingerslev, Karen.

2013. Paper presented at Det Danske Ledelsesakademi 2013 konference, Odense, Denmark.

Research output: Contribution to conferencePaperResearch

TY - CONF

T1 - Striden om problemet i innovation

AU - Ingerslev, Karen

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Problemer stimulerer offentlig innovation og begrebsliggøres i innovationslitteraturen, som om de defineres i starten af innovationsprocesser. Går man tættere på praksis, viser det sig, at problemer i sundhedsvæsenet ofte er sammenfiltrede og komplekse og ganske svære at løse, idet de dårligt lader sig afgrænse fra deres forbundenhed med andre problemer. Det synes således ikke frugtbart at anse hospitalsinnovation som et svar på enkeltstående, grundlæggende problemer. I stedet rummer innovationsprocessen en kontinuerlig og ofte stridsfyldt rammesætning og omfortolkning af problemer. Denne forståelse af flydende og dynamisk rammesætning af problemer i hospitalsinnovation sætter fokus på gensidigheden mellem rammesætning af problemer, ideer og mulige nye handlinger. Omfortolkning af problemer og ideer til løsninger er ydermere en nøgle til at forstå inklusion og eksklusion af interessenter og mulige løsninger i innovationsprocesser.

AB - Problemer stimulerer offentlig innovation og begrebsliggøres i innovationslitteraturen, som om de defineres i starten af innovationsprocesser. Går man tættere på praksis, viser det sig, at problemer i sundhedsvæsenet ofte er sammenfiltrede og komplekse og ganske svære at løse, idet de dårligt lader sig afgrænse fra deres forbundenhed med andre problemer. Det synes således ikke frugtbart at anse hospitalsinnovation som et svar på enkeltstående, grundlæggende problemer. I stedet rummer innovationsprocessen en kontinuerlig og ofte stridsfyldt rammesætning og omfortolkning af problemer. Denne forståelse af flydende og dynamisk rammesætning af problemer i hospitalsinnovation sætter fokus på gensidigheden mellem rammesætning af problemer, ideer og mulige nye handlinger. Omfortolkning af problemer og ideer til løsninger er ydermere en nøgle til at forstå inklusion og eksklusion af interessenter og mulige løsninger i innovationsprocesser.

M3 - Paper

ER -

Ingerslev K. Striden om problemet i innovation. 2013. Paper presented at Det Danske Ledelsesakademi 2013 konference, Odense, Denmark.