Strategisk porteføljeledelse i store faglige organisationer: Ledelsesalmanakken

Nikolaj Malchow-Møller (Performer), Søren Barlebo Rasmussen (Performer), Kristian Mikkelsen (Producer)

  Research output: Non-textual formSound/Visual production (digital)Communication

  Abstract

  De seneste år har flere og flere større offentlige organisationer fået øjnene op for arbejdet med strategisk porteføljeledelse. Når ressourcerne er knappe, og der stilles flere krav til værdiskabelse hos borgere, studerende og patienter, er der et øget behov for prioritering af projekter, der giver en fælles retning.

  ”Strategien skal fortælle hvor vi skal hen, og hvordan vi skal derhen. Strategien skal gerne indeholde nogle vigtige trædesten på rejsen, der indikerer, hvordan vi kommer hen til målet. Strategisk porteføljeledelse er for mig at få omsat vores ambition til konkrete indsatser, der udfolder vores hvordan”, siger rektor på CBS Nikolaj Malchow-Møller.

  Udvikling og innovation er blevet vigtige strategiske opgaver for store offentlige organisationer som CBS - derfor er det også centralt, at udviklingen leder til reel forandring i driften. Her spiller den strategiske porteføljeledelse en værdifuld rolle. En rolle som afsnittets vært, Kristian Mikkelsen, er i fuld gang med at undersøge nærmere i sit ph.d. projekt om porteføljeledelse af forskning og udvikling.

  I årets første udgave af Ledelsesalmanakken taler Kristian med Nikolaj Malchow-Møller og partner i Mobilize Søren Barlebo Rasmussen om, hvorfor strategisk porteføljeledelse er så relevant netop nu, og hvordan man på CBS griber opgaven an.
  Original languageDanish
  Publication date1 Jan 2023
  Place of PublicationKøbenhavn
  Media of outputPodcasts
  Size33:19
  Publication statusPublished - 1 Jan 2023

  Cite this