Strategisk compliance og regulering

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Denne artikel introducerer strategisk compliance og påpeger dens samspil med klassiske og nyere former for reguleringer i digital værdiskabelse. Konteksten er den digitale økonomi, som vokser frem imellem den materielle økonomis bærepiller: Virksomheder og markeder, men består af en helt ny materialitet, som er det digitale univers og dets modsvarighed i nye krav til compliance. Den nye materialitet stiller nye krav, hvad angår digitale processer og transaktioner. Klassisk regulering, som aktører ikke selv kan ændre, støder på egenregulering, hvor aktørerne selv opsætter regler for at skabe digital værdi. Dette kalder på strategisk compliance. Med digitalisering er strategisk compliance sat på dagsordnen i reguleringsdebatten. Vi hævder, at regulering og egenregulering kan komme til at virke komplementært i det post-industrielle, digitaliserede samfund.
Original languageDanish
JournalØkonomistyring og Informatik
Volume32
Issue number1
Pages (from-to)35-66
ISSN0900-8322
Publication statusPublished - 2016

Cite this

@article{3167479a802747689a3a3855595feddf,
title = "Strategisk compliance og regulering",
abstract = "Denne artikel introducerer strategisk compliance og p{\aa}peger dens samspil med klassiske og nyere former for reguleringer i digital v{\ae}rdiskabelse. Konteksten er den digitale {\o}konomi, som vokser frem imellem den materielle {\o}konomis b{\ae}repiller: Virksomheder og markeder, men best{\aa}r af en helt ny materialitet, som er det digitale univers og dets modsvarighed i nye krav til compliance. Den nye materialitet stiller nye krav, hvad ang{\aa}r digitale processer og transaktioner. Klassisk regulering, som akt{\o}rer ikke selv kan {\ae}ndre, st{\o}der p{\aa} egenregulering, hvor akt{\o}rerne selv ops{\ae}tter regler for at skabe digital v{\ae}rdi. Dette kalder p{\aa} strategisk compliance. Med digitalisering er strategisk compliance sat p{\aa} dagsordnen i reguleringsdebatten. Vi h{\ae}vder, at regulering og egenregulering kan komme til at virke komplement{\ae}rt i det post-industrielle, digitaliserede samfund.",
author = "{K{\"u}hn Pedersen}, Mogens",
year = "2016",
language = "Dansk",
volume = "32",
pages = "35--66",
journal = "Samfundslederskab i Skandinavien",
issn = "2596-6200",
publisher = "DenOffentlige",
number = "1",

}

Strategisk compliance og regulering. / Kühn Pedersen, Mogens.

In: Økonomistyring og Informatik, Vol. 32, No. 1, 2016, p. 35-66.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Strategisk compliance og regulering

AU - Kühn Pedersen, Mogens

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Denne artikel introducerer strategisk compliance og påpeger dens samspil med klassiske og nyere former for reguleringer i digital værdiskabelse. Konteksten er den digitale økonomi, som vokser frem imellem den materielle økonomis bærepiller: Virksomheder og markeder, men består af en helt ny materialitet, som er det digitale univers og dets modsvarighed i nye krav til compliance. Den nye materialitet stiller nye krav, hvad angår digitale processer og transaktioner. Klassisk regulering, som aktører ikke selv kan ændre, støder på egenregulering, hvor aktørerne selv opsætter regler for at skabe digital værdi. Dette kalder på strategisk compliance. Med digitalisering er strategisk compliance sat på dagsordnen i reguleringsdebatten. Vi hævder, at regulering og egenregulering kan komme til at virke komplementært i det post-industrielle, digitaliserede samfund.

AB - Denne artikel introducerer strategisk compliance og påpeger dens samspil med klassiske og nyere former for reguleringer i digital værdiskabelse. Konteksten er den digitale økonomi, som vokser frem imellem den materielle økonomis bærepiller: Virksomheder og markeder, men består af en helt ny materialitet, som er det digitale univers og dets modsvarighed i nye krav til compliance. Den nye materialitet stiller nye krav, hvad angår digitale processer og transaktioner. Klassisk regulering, som aktører ikke selv kan ændre, støder på egenregulering, hvor aktørerne selv opsætter regler for at skabe digital værdi. Dette kalder på strategisk compliance. Med digitalisering er strategisk compliance sat på dagsordnen i reguleringsdebatten. Vi hævder, at regulering og egenregulering kan komme til at virke komplementært i det post-industrielle, digitaliserede samfund.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978979266850&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 32

SP - 35

EP - 66

JO - Samfundslederskab i Skandinavien

JF - Samfundslederskab i Skandinavien

SN - 2596-6200

IS - 1

ER -