Skolereformens forvaltningsparadoks

Klaus Majgaard

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Abstract

Denne artikel handler om, hvordan vi bygger bro mellem to sider af skolereformen: Den ene side er forsøget på at skabe en sammenhængende målstyring - fra det nationale niveau og helt ud til mødet med den enkelte elev. Den anden side er erkendelsen af, at en sådan sammenhæng kun kan skabes ved, at skolens lokale aktører bliver i stand til at oversætte målene på en meningsfuld måde i deres konkrete kontekst. Den første handler om hierarkisk målstyring, den anden om netværksbaseret kapacitetsopbygning. Skal dette gå op i en højere enhed, kræver det en mereprocesorienteret tilgang til målstyring.
Original languageDanish
JournalSkolen i Morgen
Volume18
Issue number8
Pages (from-to)2-4
ISSN1397-7458
Publication statusPublished - 2015

Bibliographical note

CBS Library does not have access to the material

Cite this

Majgaard, K. (2015). Skolereformens forvaltningsparadoks. Skolen i Morgen, 18(8), 2-4.
Majgaard, Klaus. / Skolereformens forvaltningsparadoks. In: Skolen i Morgen. 2015 ; Vol. 18, No. 8. pp. 2-4.
@article{99055d2992c14c4a895829fcf52c1ce0,
title = "Skolereformens forvaltningsparadoks",
abstract = "Denne artikel handler om, hvordan vi bygger bro mellem to sider af skolereformen: Den ene side er fors{\o}get p{\aa} at skabe en sammenh{\ae}ngende m{\aa}lstyring - fra det nationale niveau og helt ud til m{\o}det med den enkelte elev. Den anden side er erkendelsen af, at en s{\aa}dan sammenh{\ae}ng kun kan skabes ved, at skolens lokale akt{\o}rer bliver i stand til at overs{\ae}tte m{\aa}lene p{\aa} en meningsfuld m{\aa}de i deres konkrete kontekst. Den f{\o}rste handler om hierarkisk m{\aa}lstyring, den anden om netv{\ae}rksbaseret kapacitetsopbygning. Skal dette g{\aa} op i en h{\o}jere enhed, kr{\ae}ver det en mereprocesorienteret tilgang til m{\aa}lstyring.",
author = "Klaus Majgaard",
note = "CBS Bibliotek har ikke adgang til materialet",
year = "2015",
language = "Dansk",
volume = "18",
pages = "2--4",
journal = "Skolen i Morgen",
issn = "1397-7458",
publisher = "Dafolo Forlag A/S",
number = "8",

}

Majgaard, K 2015, 'Skolereformens forvaltningsparadoks', Skolen i Morgen, vol. 18, no. 8, pp. 2-4.

Skolereformens forvaltningsparadoks. / Majgaard, Klaus.

In: Skolen i Morgen, Vol. 18, No. 8, 2015, p. 2-4.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

TY - JOUR

T1 - Skolereformens forvaltningsparadoks

AU - Majgaard, Klaus

N1 - CBS Bibliotek har ikke adgang til materialet

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Denne artikel handler om, hvordan vi bygger bro mellem to sider af skolereformen: Den ene side er forsøget på at skabe en sammenhængende målstyring - fra det nationale niveau og helt ud til mødet med den enkelte elev. Den anden side er erkendelsen af, at en sådan sammenhæng kun kan skabes ved, at skolens lokale aktører bliver i stand til at oversætte målene på en meningsfuld måde i deres konkrete kontekst. Den første handler om hierarkisk målstyring, den anden om netværksbaseret kapacitetsopbygning. Skal dette gå op i en højere enhed, kræver det en mereprocesorienteret tilgang til målstyring.

AB - Denne artikel handler om, hvordan vi bygger bro mellem to sider af skolereformen: Den ene side er forsøget på at skabe en sammenhængende målstyring - fra det nationale niveau og helt ud til mødet med den enkelte elev. Den anden side er erkendelsen af, at en sådan sammenhæng kun kan skabes ved, at skolens lokale aktører bliver i stand til at oversætte målene på en meningsfuld måde i deres konkrete kontekst. Den første handler om hierarkisk målstyring, den anden om netværksbaseret kapacitetsopbygning. Skal dette gå op i en højere enhed, kræver det en mereprocesorienteret tilgang til målstyring.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 18

SP - 2

EP - 4

JO - Skolen i Morgen

JF - Skolen i Morgen

SN - 1397-7458

IS - 8

ER -