Skjulte apportindskud eller lovlige efterfølgende erhvervelser? Giver forbuddet mod apportindskud i iværksætterselskaber mening?

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Ved indførelsen af iværksætterselskabet indførtes tillige et forbud mod apportindskud i anpartsselskabsvarianten. Forbuddet synes vanskeligt at forene med kapitalselskabernes betingede ret til efterfølgende erhvervelser fra kapitalejerne samt reglerne om gældskonvertering. I artiklen analyseres de for problemstillingen relevante retskilder, og det konkluderes, at den retlige usikkerhed kan elimineres ved at fjerne forbuddet, uden at dette er til skade for iværksætter-anpartshaverne, selskabet eller tredjemand. Indtil forbuddet eventuelt fjernes, kan retsstillingen i langt de fleste tilfælde afklares ved at klarlægge, om en efterfølgende erhvervelse og et kapitalindskud er en del af en samlet aftale. Det samme gælder ved gældskonvertering på baggrund af køb af aktiver på kredit.
Original languageDanish
Article numberU.2015B.1
JournalUgeskrift for Retsvaesen
Volume149
Issue number2
Pages (from-to)1-9
ISSN0108-2353
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@article{58bb6d24b80d4038a9023649fe9d2f9b,
title = "Skjulte apportindskud eller lovlige efterf{\o}lgende erhvervelser?: Giver forbuddet mod apportindskud i iv{\ae}rks{\ae}tterselskaber mening?",
abstract = "Ved indf{\o}relsen af iv{\ae}rks{\ae}tterselskabet indf{\o}rtes tillige et forbud mod apportindskud i anpartsselskabsvarianten. Forbuddet synes vanskeligt at forene med kapitalselskabernes betingede ret til efterf{\o}lgende erhvervelser fra kapitalejerne samt reglerne om g{\ae}ldskonvertering. I artiklen analyseres de for problemstillingen relevante retskilder, og det konkluderes, at den retlige usikkerhed kan elimineres ved at fjerne forbuddet, uden at dette er til skade for iv{\ae}rks{\ae}tter-anpartshaverne, selskabet eller tredjemand. Indtil forbuddet eventuelt fjernes, kan retsstillingen i langt de fleste tilf{\ae}lde afklares ved at klarl{\ae}gge, om en efterf{\o}lgende erhvervelse og et kapitalindskud er en del af en samlet aftale. Det samme g{\ae}lder ved g{\ae}ldskonvertering p{\aa} baggrund af k{\o}b af aktiver p{\aa} kredit.",
author = "Lilja, {Troels Michael}",
year = "2015",
language = "Dansk",
volume = "149",
pages = "1--9",
journal = "Ugeskrift for Retsvaesen",
issn = "0108-2353",
publisher = "Karnov Group Denmark A/S",
number = "2",

}

Skjulte apportindskud eller lovlige efterfølgende erhvervelser? Giver forbuddet mod apportindskud i iværksætterselskaber mening? / Lilja, Troels Michael.

In: Ugeskrift for Retsvaesen, Vol. 149, No. 2, U.2015B.1, 2015, p. 1-9.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Skjulte apportindskud eller lovlige efterfølgende erhvervelser?

T2 - Giver forbuddet mod apportindskud i iværksætterselskaber mening?

AU - Lilja, Troels Michael

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Ved indførelsen af iværksætterselskabet indførtes tillige et forbud mod apportindskud i anpartsselskabsvarianten. Forbuddet synes vanskeligt at forene med kapitalselskabernes betingede ret til efterfølgende erhvervelser fra kapitalejerne samt reglerne om gældskonvertering. I artiklen analyseres de for problemstillingen relevante retskilder, og det konkluderes, at den retlige usikkerhed kan elimineres ved at fjerne forbuddet, uden at dette er til skade for iværksætter-anpartshaverne, selskabet eller tredjemand. Indtil forbuddet eventuelt fjernes, kan retsstillingen i langt de fleste tilfælde afklares ved at klarlægge, om en efterfølgende erhvervelse og et kapitalindskud er en del af en samlet aftale. Det samme gælder ved gældskonvertering på baggrund af køb af aktiver på kredit.

AB - Ved indførelsen af iværksætterselskabet indførtes tillige et forbud mod apportindskud i anpartsselskabsvarianten. Forbuddet synes vanskeligt at forene med kapitalselskabernes betingede ret til efterfølgende erhvervelser fra kapitalejerne samt reglerne om gældskonvertering. I artiklen analyseres de for problemstillingen relevante retskilder, og det konkluderes, at den retlige usikkerhed kan elimineres ved at fjerne forbuddet, uden at dette er til skade for iværksætter-anpartshaverne, selskabet eller tredjemand. Indtil forbuddet eventuelt fjernes, kan retsstillingen i langt de fleste tilfælde afklares ved at klarlægge, om en efterfølgende erhvervelse og et kapitalindskud er en del af en samlet aftale. Det samme gælder ved gældskonvertering på baggrund af køb af aktiver på kredit.

UR - http://sfx.lib.cbs.dk:3210/sfxlcl3?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978978375025&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 149

SP - 1

EP - 9

JO - Ugeskrift for Retsvaesen

JF - Ugeskrift for Retsvaesen

SN - 0108-2353

IS - 2

M1 - U.2015B.1

ER -