Sådan fungerer en bank (ikke)

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Abstract

Produktionen af penge, der før hørte under Nationalbanken, bliver i stigende grad privatiseret. Når private banker låner penge ud, hentes de ikke fra en kontantbeholdning i kælderen, men fremtrylles ved ændringer af tal på en skærm. Det skaber bobler og ustabilitet i økonomien, og det øger uligheden.
Original languageDanish
JournalAtlas online
ISSN1904-6901
Publication statusPublished - 23 May 2017

Cite this

@article{a5cf2ae1ad24405a8dd36d6e5bd00b13,
title = "S{\aa}dan fungerer en bank (ikke)",
abstract = "Produktionen af penge, der f{\o}r h{\o}rte under Nationalbanken, bliver i stigende grad privatiseret. N{\aa}r private banker l{\aa}ner penge ud, hentes de ikke fra en kontantbeholdning i k{\ae}lderen, men fremtrylles ved {\ae}ndringer af tal p{\aa} en sk{\ae}rm. Det skaber bobler og ustabilitet i {\o}konomien, og det {\o}ger uligheden.",
author = "Ole Bjerg",
year = "2017",
month = "5",
day = "23",
language = "Dansk",
journal = "Atlas online",
issn = "1904-6901",

}

Sådan fungerer en bank (ikke). / Bjerg, Ole.

In: Atlas online, 23.05.2017.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

TY - JOUR

T1 - Sådan fungerer en bank (ikke)

AU - Bjerg, Ole

PY - 2017/5/23

Y1 - 2017/5/23

N2 - Produktionen af penge, der før hørte under Nationalbanken, bliver i stigende grad privatiseret. Når private banker låner penge ud, hentes de ikke fra en kontantbeholdning i kælderen, men fremtrylles ved ændringer af tal på en skærm. Det skaber bobler og ustabilitet i økonomien, og det øger uligheden.

AB - Produktionen af penge, der før hørte under Nationalbanken, bliver i stigende grad privatiseret. Når private banker låner penge ud, hentes de ikke fra en kontantbeholdning i kælderen, men fremtrylles ved ændringer af tal på en skærm. Det skaber bobler og ustabilitet i økonomien, og det øger uligheden.

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Atlas online

JF - Atlas online

SN - 1904-6901

ER -