Robotstøvsugning i den offentlige sektor

Effekter og udfordringer

  Research output: Working paperResearch

  Abstract

  Staten bruger millioner på rengøring alt mens ældrecentre og ældre i eget hjem er skydeskiven for de arbejdskraftbesparende teknologier. ABT-fondens indsats skønnes at skubbe yderligere til denne digitalisering. Budgetterne i den statslige sektor er ikke påvirket af robotteknologien, mens der eksperimenteres på livet løs i kommunerne. Mens kommunerne således har haft en række pilotforsøg og taget robotteknologien til sig, har de mange statslige styrelser, universiteter og departementer tilsyneladende holdt robotterne i arms længde. Derved har staten ikke blot lidt et ressourcetab, men også mindsket mulige afledte positive innovationsgevinster.
  Original languageDanish
  Place of PublicationFrederiksberg
  PublisherCenter for Applied ICT (CAICT), CBS
  ISBN (Print)9788792524003
  Publication statusPublished - 2009
  SeriesCAICT Communications
  Number2009/3

  Cite this

  Andersen, K. N., & Medaglia, R. (2009). Robotstøvsugning i den offentlige sektor: Effekter og udfordringer. Frederiksberg: Center for Applied ICT (CAICT), CBS. CAICT Communications, No. 2009/3
  Andersen, Kim Normann ; Medaglia, Rony. / Robotstøvsugning i den offentlige sektor : Effekter og udfordringer. Frederiksberg : Center for Applied ICT (CAICT), CBS, 2009. (CAICT Communications; No. 2009/3).
  @techreport{f4f4f5208d8311de8153000ea68e967b,
  title = "Robotst{\o}vsugning i den offentlige sektor: Effekter og udfordringer",
  abstract = "Staten bruger millioner p{\aa} reng{\o}ring alt mens {\ae}ldrecentre og {\ae}ldre i eget hjem er skydeskiven for de arbejdskraftbesparende teknologier. ABT-fondens indsats sk{\o}nnes at skubbe yderligere til denne digitalisering. Budgetterne i den statslige sektor er ikke p{\aa}virket af robotteknologien, mens der eksperimenteres p{\aa} livet l{\o}s i kommunerne. Mens kommunerne s{\aa}ledes har haft en r{\ae}kke pilotfors{\o}g og taget robotteknologien til sig, har de mange statslige styrelser, universiteter og departementer tilsyneladende holdt robotterne i arms l{\ae}ngde. Derved har staten ikke blot lidt et ressourcetab, men ogs{\aa} mindsket mulige afledte positive innovationsgevinster.",
  author = "Andersen, {Kim Normann} and Rony Medaglia",
  year = "2009",
  language = "Dansk",
  isbn = "9788792524003",
  publisher = "Center for Applied ICT (CAICT), CBS",
  type = "WorkingPaper",
  institution = "Center for Applied ICT (CAICT), CBS",

  }

  Robotstøvsugning i den offentlige sektor : Effekter og udfordringer. / Andersen, Kim Normann; Medaglia, Rony.

  Frederiksberg : Center for Applied ICT (CAICT), CBS, 2009.

  Research output: Working paperResearch

  TY - UNPB

  T1 - Robotstøvsugning i den offentlige sektor

  T2 - Effekter og udfordringer

  AU - Andersen, Kim Normann

  AU - Medaglia, Rony

  PY - 2009

  Y1 - 2009

  N2 - Staten bruger millioner på rengøring alt mens ældrecentre og ældre i eget hjem er skydeskiven for de arbejdskraftbesparende teknologier. ABT-fondens indsats skønnes at skubbe yderligere til denne digitalisering. Budgetterne i den statslige sektor er ikke påvirket af robotteknologien, mens der eksperimenteres på livet løs i kommunerne. Mens kommunerne således har haft en række pilotforsøg og taget robotteknologien til sig, har de mange statslige styrelser, universiteter og departementer tilsyneladende holdt robotterne i arms længde. Derved har staten ikke blot lidt et ressourcetab, men også mindsket mulige afledte positive innovationsgevinster.

  AB - Staten bruger millioner på rengøring alt mens ældrecentre og ældre i eget hjem er skydeskiven for de arbejdskraftbesparende teknologier. ABT-fondens indsats skønnes at skubbe yderligere til denne digitalisering. Budgetterne i den statslige sektor er ikke påvirket af robotteknologien, mens der eksperimenteres på livet løs i kommunerne. Mens kommunerne således har haft en række pilotforsøg og taget robotteknologien til sig, har de mange statslige styrelser, universiteter og departementer tilsyneladende holdt robotterne i arms længde. Derved har staten ikke blot lidt et ressourcetab, men også mindsket mulige afledte positive innovationsgevinster.

  M3 - Working paper

  SN - 9788792524003

  BT - Robotstøvsugning i den offentlige sektor

  PB - Center for Applied ICT (CAICT), CBS

  CY - Frederiksberg

  ER -

  Andersen KN, Medaglia R. Robotstøvsugning i den offentlige sektor: Effekter og udfordringer. Frederiksberg: Center for Applied ICT (CAICT), CBS. 2009.