Revisor og de små virksomheder

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

I denne artikel argumenteres der for, at for at revisor kan yde en god økonomisk rådgivning og sparring med lederen/ejeren af den lille virksomhed, så må revisor forstå kendetegnene ved den lille virksomhed og dens omgivelser samt lederens rolle i den lille virksomhed. Små virksomheder er karakteriseret ved, at lederen/ejeren er med i alle væsentlige beslutninger, at der er en handlingsorienteret stemning og af en høj grad af fleksibilitet. Små virksomheders omgivelser er enten præget af stor dynamik (uforudsigelig) eller af en kombination af at være stabile og fragmenterede. Dog er omgivelserne altid tilpas simple til, at en person kan overskue dem. Ledelse sker i denne virksomhedsform gennem lederens involvering og ud fra lederens vision for virksomheden og ledelse har til tider karakter af, at være et drama eller gennemførelse af evige brandslukninger. Revisor kan være en stor støtte for lederen/ ejeren gennem udarbejdelse af regnskaber mv., og som økonomisk rådgiver for lederen/ejeren samt også som lederens/ejerens dialogpartner. Revisor kan her via spørgsmål hjælpe lederen/ejeren til en afklaring af, hvilke motiver, der driver lederen/ejeren og hvordan disse motiver er prioriteret. Arbejdet med den videre udvikling af virksomheden og arbejdet med strategi vil være styret af denne motivafklaring.
Original languageDanish
JournalRevision & Regnskabsvæsen
Volume87
Issue number12
Pages (from-to)14-29
Number of pages16
ISSN0034-6918
Publication statusPublished - 2018

Cite this

@article{a1d5e770b9fc4b8b8394a5eddd9ba901,
title = "Revisor og de sm{\aa} virksomheder",
abstract = "I denne artikel argumenteres der for, at for at revisor kan yde en god {\o}konomisk r{\aa}dgivning og sparring med lederen/ejeren af den lille virksomhed, s{\aa} m{\aa} revisor forst{\aa} kendetegnene ved den lille virksomhed og dens omgivelser samt lederens rolle i den lille virksomhed. Sm{\aa} virksomheder er karakteriseret ved, at lederen/ejeren er med i alle v{\ae}sentlige beslutninger, at der er en handlingsorienteret stemning og af en h{\o}j grad af fleksibilitet. Sm{\aa} virksomheders omgivelser er enten pr{\ae}get af stor dynamik (uforudsigelig) eller af en kombination af at v{\ae}re stabile og fragmenterede. Dog er omgivelserne altid tilpas simple til, at en person kan overskue dem. Ledelse sker i denne virksomhedsform gennem lederens involvering og ud fra lederens vision for virksomheden og ledelse har til tider karakter af, at v{\ae}re et drama eller gennemf{\o}relse af evige brandslukninger. Revisor kan v{\ae}re en stor st{\o}tte for lederen/ ejeren gennem udarbejdelse af regnskaber mv., og som {\o}konomisk r{\aa}dgiver for lederen/ejeren samt ogs{\aa} som lederens/ejerens dialogpartner. Revisor kan her via sp{\o}rgsm{\aa}l hj{\ae}lpe lederen/ejeren til en afklaring af, hvilke motiver, der driver lederen/ejeren og hvordan disse motiver er prioriteret. Arbejdet med den videre udvikling af virksomheden og arbejdet med strategi vil v{\ae}re styret af denne motivafklaring.",
author = "Stig Hartmann",
year = "2018",
language = "Dansk",
volume = "87",
pages = "14--29",
journal = "Revision & Regnskabsv{\ae}sen",
issn = "0034-6918",
publisher = "Karnov Group",
number = "12",

}

Revisor og de små virksomheder. / Hartmann, Stig.

In: Revision & Regnskabsvæsen, Vol. 87, No. 12, 2018, p. 14-29.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Revisor og de små virksomheder

AU - Hartmann, Stig

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - I denne artikel argumenteres der for, at for at revisor kan yde en god økonomisk rådgivning og sparring med lederen/ejeren af den lille virksomhed, så må revisor forstå kendetegnene ved den lille virksomhed og dens omgivelser samt lederens rolle i den lille virksomhed. Små virksomheder er karakteriseret ved, at lederen/ejeren er med i alle væsentlige beslutninger, at der er en handlingsorienteret stemning og af en høj grad af fleksibilitet. Små virksomheders omgivelser er enten præget af stor dynamik (uforudsigelig) eller af en kombination af at være stabile og fragmenterede. Dog er omgivelserne altid tilpas simple til, at en person kan overskue dem. Ledelse sker i denne virksomhedsform gennem lederens involvering og ud fra lederens vision for virksomheden og ledelse har til tider karakter af, at være et drama eller gennemførelse af evige brandslukninger. Revisor kan være en stor støtte for lederen/ ejeren gennem udarbejdelse af regnskaber mv., og som økonomisk rådgiver for lederen/ejeren samt også som lederens/ejerens dialogpartner. Revisor kan her via spørgsmål hjælpe lederen/ejeren til en afklaring af, hvilke motiver, der driver lederen/ejeren og hvordan disse motiver er prioriteret. Arbejdet med den videre udvikling af virksomheden og arbejdet med strategi vil være styret af denne motivafklaring.

AB - I denne artikel argumenteres der for, at for at revisor kan yde en god økonomisk rådgivning og sparring med lederen/ejeren af den lille virksomhed, så må revisor forstå kendetegnene ved den lille virksomhed og dens omgivelser samt lederens rolle i den lille virksomhed. Små virksomheder er karakteriseret ved, at lederen/ejeren er med i alle væsentlige beslutninger, at der er en handlingsorienteret stemning og af en høj grad af fleksibilitet. Små virksomheders omgivelser er enten præget af stor dynamik (uforudsigelig) eller af en kombination af at være stabile og fragmenterede. Dog er omgivelserne altid tilpas simple til, at en person kan overskue dem. Ledelse sker i denne virksomhedsform gennem lederens involvering og ud fra lederens vision for virksomheden og ledelse har til tider karakter af, at være et drama eller gennemførelse af evige brandslukninger. Revisor kan være en stor støtte for lederen/ ejeren gennem udarbejdelse af regnskaber mv., og som økonomisk rådgiver for lederen/ejeren samt også som lederens/ejerens dialogpartner. Revisor kan her via spørgsmål hjælpe lederen/ejeren til en afklaring af, hvilke motiver, der driver lederen/ejeren og hvordan disse motiver er prioriteret. Arbejdet med den videre udvikling af virksomheden og arbejdet med strategi vil være styret af denne motivafklaring.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978976476595&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 87

SP - 14

EP - 29

JO - Revision & Regnskabsvæsen

JF - Revision & Regnskabsvæsen

SN - 0034-6918

IS - 12

ER -