Problemer i det tværfaglige, tværorganisatoriske, tværsektorielle samarbejde i psykiatrien

Translated title of the contribution: Problems of Collaboration between Hospital and Community Mental Health Services

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Some mental health service users need support from both hospital- and community-based services. Treatment requires well-functioning collaborating practices between different mental health organizations and professions. However, serious problems of collaboration have existed in Danish psychiatry since the 1980s, when mental health service provisions were split into two psychiatric systems. In this article, we apply a sense-making lens in a qualitative study that assesses problems of collaboration between interacting mental
health service organizations. We investigate professionals’ symbolic forms of
meaning making and enactments in order to shed light on the interactions between professionals from different mental health organizations. We find that five distinct dynamics constitute problems of collaboration between hospital and community professionals: Absent exchange of knowledge, misunderstanding of work domain, mutual negative stereotyping, distrust, and unequal positioning of status. We end the article by discussing the study’s implications for practice.
Original languageDanish
JournalTidsskrift for Arbejdsliv
Volume18
Issue number3
Pages (from-to)9-27
ISSN1399-1442
DOIs
Publication statusPublished - 2016

Cite this

@article{a3b715f710d94eeab538fbdf42b407c6,
title = "Problemer i det tv{\ae}rfaglige, tv{\ae}rorganisatoriske, tv{\ae}rsektorielle samarbejde i psykiatrien",
abstract = "I denne artikel pr{\ae}senteres et kritisk perspektiv p{\aa} de {\ae}ndrede organisationsformer, der s{\ae}r- ligt ses inden for den offentlige sektor. Her samarbejdes der i h{\o}jere grad om kerneopgaven p{\aa} tv{\ae}rs af faggrupper, organisationer og sektorer, men mange tiltag gennemf{\o}res ofte p{\aa} baggrund af besparelser, hvor mere samarbejde bliver svaret p{\aa} effektivisering af den offentlige sektor. I denne artikel vises, hvilke dynamikker der er i spil, n{\aa}r det tv{\ae}rfaglige, tv{\ae}rorganisa- toriske og tv{\ae}rsektorielle samarbejde ikke fungerer. I forhold til n{\ae}rv{\ae}rende tema om tv{\ae}r- faglighed og samarbejde {\o}nskes der i artiklen at skabe opm{\ae}rksomhed om nogle af de typiske faldgruber, der kan opst{\aa} ved organisering af samarbejde p{\aa} tv{\ae}rs.",
author = "Mikkelsen, {Elisabeth Naima} and Anne Petersen and {Reff Pedersen}, Anne",
year = "2016",
doi = "10.7146/tfa.v18i3.109019",
language = "Dansk",
volume = "18",
pages = "9--27",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "3",

}

Problemer i det tværfaglige, tværorganisatoriske, tværsektorielle samarbejde i psykiatrien. / Mikkelsen, Elisabeth Naima; Petersen, Anne; Reff Pedersen, Anne.

In: Tidsskrift for Arbejdsliv, Vol. 18, No. 3, 2016, p. 9-27.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Problemer i det tværfaglige, tværorganisatoriske, tværsektorielle samarbejde i psykiatrien

AU - Mikkelsen, Elisabeth Naima

AU - Petersen, Anne

AU - Reff Pedersen, Anne

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - I denne artikel præsenteres et kritisk perspektiv på de ændrede organisationsformer, der sær- ligt ses inden for den offentlige sektor. Her samarbejdes der i højere grad om kerneopgaven på tværs af faggrupper, organisationer og sektorer, men mange tiltag gennemføres ofte på baggrund af besparelser, hvor mere samarbejde bliver svaret på effektivisering af den offentlige sektor. I denne artikel vises, hvilke dynamikker der er i spil, når det tværfaglige, tværorganisa- toriske og tværsektorielle samarbejde ikke fungerer. I forhold til nærværende tema om tvær- faglighed og samarbejde ønskes der i artiklen at skabe opmærksomhed om nogle af de typiske faldgruber, der kan opstå ved organisering af samarbejde på tværs.

AB - I denne artikel præsenteres et kritisk perspektiv på de ændrede organisationsformer, der sær- ligt ses inden for den offentlige sektor. Her samarbejdes der i højere grad om kerneopgaven på tværs af faggrupper, organisationer og sektorer, men mange tiltag gennemføres ofte på baggrund af besparelser, hvor mere samarbejde bliver svaret på effektivisering af den offentlige sektor. I denne artikel vises, hvilke dynamikker der er i spil, når det tværfaglige, tværorganisa- toriske og tværsektorielle samarbejde ikke fungerer. I forhold til nærværende tema om tvær- faglighed og samarbejde ønskes der i artiklen at skabe opmærksomhed om nogle af de typiske faldgruber, der kan opstå ved organisering af samarbejde på tværs.

U2 - 10.7146/tfa.v18i3.109019

DO - 10.7146/tfa.v18i3.109019

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 18

SP - 9

EP - 27

JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

SN - 1399-1442

IS - 3

ER -