Podcast

Velfærdsstaten mister sin opbakning, hvis vi kun taler om Dovne Robert

Nanna Mik-Meyer (Other), Eva Eistrup (Producer)

Research output: Non-textual formSound/Visual production (digital)Communication

Abstract

Fra ’Dovne Robert’ og ’Fattig-Carina’ til forestillingen om, at alle offentlige ansatte er ved at gå ned med stress, eller at markedslogik og New Public Management har ødelagt alt godt ved vores velfærdsstat: velfærdsdebatten er for unuanceret og uoplyst, og det giver os en fejlagtig opfattelse af, hvordan tingene faktisk fungerer og ikke fungerer.
Hvis ikke vi – særligt meningsdannere og medier – tænker lidt over, hvordan vi taler om velfærdsstaten, risikerer vi at tale den ned, så den i sidste ende mister folkelig opbakning. Debatten om ’Dovne Robert’ er et eksemple på en dum debat, der faktisk rykkede ved danskernes holdning til kontanthjælp.
Hør med her i Moderne Ideer, når sociolog Nanna Mik-Meyer gør den dumme velfærdsdebat klogere. Moderne Ideer fra Dagbladet Information er en podcast, som ikke KUN vil gøre dig klogere, men også levere svar på nogle af vor tids største udfordringer fra de mennesker, som ved allermest om dem.
Original languageDanish
Publication date22 Aug 2017
Place of Publicationwww.information.dk
Size34:54 min.
Publication statusPublished - 22 Aug 2017

Cite this

Mik-Meyer, N. (Other), & Eistrup, E. (Producer). (2017). Podcast: Velfærdsstaten mister sin opbakning, hvis vi kun taler om Dovne Robert. Sound/Visual production (digital), www.information.dk: Dagbladet Information.
@misc{9d1303eae7ec4b7eaea8380ad0c35846,
title = "Podcast: Velf{\ae}rdsstaten mister sin opbakning, hvis vi kun taler om Dovne Robert",
abstract = "Fra ’Dovne Robert’ og ’Fattig-Carina’ til forestillingen om, at alle offentlige ansatte er ved at g{\aa} ned med stress, eller at markedslogik og New Public Management har {\o}delagt alt godt ved vores velf{\ae}rdsstat: velf{\ae}rdsdebatten er for unuanceret og uoplyst, og det giver os en fejlagtig opfattelse af, hvordan tingene faktisk fungerer og ikke fungerer.Hvis ikke vi – s{\ae}rligt meningsdannere og medier – t{\ae}nker lidt over, hvordan vi taler om velf{\ae}rdsstaten, risikerer vi at tale den ned, s{\aa} den i sidste ende mister folkelig opbakning. Debatten om ’Dovne Robert’ er et eksemple p{\aa} en dum debat, der faktisk rykkede ved danskernes holdning til kontanthj{\ae}lp.H{\o}r med her i Moderne Ideer, n{\aa}r sociolog Nanna Mik-Meyer g{\o}r den dumme velf{\ae}rdsdebat klogere. Moderne Ideer fra Dagbladet Information er en podcast, som ikke KUN vil g{\o}re dig klogere, men ogs{\aa} levere svar p{\aa} nogle af vor tids st{\o}rste udfordringer fra de mennesker, som ved allermest om dem.",
author = "Nanna Mik-Meyer and Eva Eistrup",
note = "Udgivelsesmedie: Information podcast",
year = "2017",
month = "8",
day = "22",
language = "Dansk",
publisher = "Dagbladet Information",

}

Mik-Meyer, N & Eistrup, E, Podcast: Velfærdsstaten mister sin opbakning, hvis vi kun taler om Dovne Robert, 2017, Sound/Visual production (digital), Dagbladet Information, www.information.dk.
Podcast : Velfærdsstaten mister sin opbakning, hvis vi kun taler om Dovne Robert. Mik-Meyer, Nanna (Other); Eistrup, Eva (Producer). 2017. www.information.dk : Dagbladet Information.

Research output: Non-textual formSound/Visual production (digital)Communication

TY - ADVS

T1 - Podcast

T2 - Velfærdsstaten mister sin opbakning, hvis vi kun taler om Dovne Robert

A2 - Mik-Meyer, Nanna

A2 - Eistrup, Eva

N1 - Udgivelsesmedie: Information podcast

PY - 2017/8/22

Y1 - 2017/8/22

N2 - Fra ’Dovne Robert’ og ’Fattig-Carina’ til forestillingen om, at alle offentlige ansatte er ved at gå ned med stress, eller at markedslogik og New Public Management har ødelagt alt godt ved vores velfærdsstat: velfærdsdebatten er for unuanceret og uoplyst, og det giver os en fejlagtig opfattelse af, hvordan tingene faktisk fungerer og ikke fungerer.Hvis ikke vi – særligt meningsdannere og medier – tænker lidt over, hvordan vi taler om velfærdsstaten, risikerer vi at tale den ned, så den i sidste ende mister folkelig opbakning. Debatten om ’Dovne Robert’ er et eksemple på en dum debat, der faktisk rykkede ved danskernes holdning til kontanthjælp.Hør med her i Moderne Ideer, når sociolog Nanna Mik-Meyer gør den dumme velfærdsdebat klogere. Moderne Ideer fra Dagbladet Information er en podcast, som ikke KUN vil gøre dig klogere, men også levere svar på nogle af vor tids største udfordringer fra de mennesker, som ved allermest om dem.

AB - Fra ’Dovne Robert’ og ’Fattig-Carina’ til forestillingen om, at alle offentlige ansatte er ved at gå ned med stress, eller at markedslogik og New Public Management har ødelagt alt godt ved vores velfærdsstat: velfærdsdebatten er for unuanceret og uoplyst, og det giver os en fejlagtig opfattelse af, hvordan tingene faktisk fungerer og ikke fungerer.Hvis ikke vi – særligt meningsdannere og medier – tænker lidt over, hvordan vi taler om velfærdsstaten, risikerer vi at tale den ned, så den i sidste ende mister folkelig opbakning. Debatten om ’Dovne Robert’ er et eksemple på en dum debat, der faktisk rykkede ved danskernes holdning til kontanthjælp.Hør med her i Moderne Ideer, når sociolog Nanna Mik-Meyer gør den dumme velfærdsdebat klogere. Moderne Ideer fra Dagbladet Information er en podcast, som ikke KUN vil gøre dig klogere, men også levere svar på nogle af vor tids største udfordringer fra de mennesker, som ved allermest om dem.

UR - https://www.information.dk/2017/08/podcast-velfaerdsstaten-mister-opbakning-kun-taler-dovne-robert

M3 - Lyd og/eller billed produktion (digital)

PB - Dagbladet Information

CY - www.information.dk

ER -

Mik-Meyer N (Other), Eistrup E (Producer). Podcast: Velfærdsstaten mister sin opbakning, hvis vi kun taler om Dovne Robert www.information.dk: Dagbladet Information. 2017.