Pligtsludder og forbudte sandheder

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Artiklen tager afsæt i et citat med kerneordene ”pligtsludder” og ”forbudte sandheder”. Dermed adresserer den misforholdet mellem det, der tænkes, siges og gøres i en organisation på den ene side og den organisatoriske virkelighed på den anden. Artiklen baserer sig på en række kvalitative interviews blandt ledere i og omkring den offentlige sektor og den udfolder og kategoriserer på den baggrund de tale- og tie-former, de praktiserer. Desuden behandler den især de årsager, ledere angiver til at pligtsludre og fortie samt skitserer nogle væsentlige konsekvenser heraf. Endelig berører artiklen forholdet mellem pligtsludder og fortielser på den ene side og mod på den anden (det sker løbende, men især ud fra en afsluttende perspektivering ud fra den sene Foucault). Der argumenteres for, at pligtsludder og fortielser bl.a. praktiseres for at undgå de risikofyldte situationer, hvor der er behov for mod.
Original languageDanish
JournalLederliv online
Number of pages40
ISSN2446-0532
Publication statusPublished - 24 Apr 2018

Cite this

@article{5ee42a4b967048b78b9de2c572c528c8,
title = "Pligtsludder og forbudte sandheder",
abstract = "Artiklen tager afs{\ae}t i et citat med kerneordene ”pligtsludder” og ”forbudte sandheder”. Dermed adresserer den misforholdet mellem det, der t{\ae}nkes, siges og g{\o}res i en organisation p{\aa} den ene side og den organisatoriske virkelighed p{\aa} den anden. Artiklen baserer sig p{\aa} en r{\ae}kke kvalitative interviews blandt ledere i og omkring den offentlige sektor og den udfolder og kategoriserer p{\aa} den baggrund de tale- og tie-former, de praktiserer. Desuden behandler den is{\ae}r de {\aa}rsager, ledere angiver til at pligtsludre og fortie samt skitserer nogle v{\ae}sentlige konsekvenser heraf. Endelig ber{\o}rer artiklen forholdet mellem pligtsludder og fortielser p{\aa} den ene side og mod p{\aa} den anden (det sker l{\o}bende, men is{\ae}r ud fra en afsluttende perspektivering ud fra den sene Foucault). Der argumenteres for, at pligtsludder og fortielser bl.a. praktiseres for at undg{\aa} de risikofyldte situationer, hvor der er behov for mod.",
author = "Leon Lerborg",
year = "2018",
month = "4",
day = "24",
language = "Dansk",
journal = "Lederliv online",
issn = "2446-0532",
publisher = "Professionsh{\o}jskolerne i Danmark",

}

Pligtsludder og forbudte sandheder. / Lerborg, Leon.

In: Lederliv online, 24.04.2018.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Pligtsludder og forbudte sandheder

AU - Lerborg, Leon

PY - 2018/4/24

Y1 - 2018/4/24

N2 - Artiklen tager afsæt i et citat med kerneordene ”pligtsludder” og ”forbudte sandheder”. Dermed adresserer den misforholdet mellem det, der tænkes, siges og gøres i en organisation på den ene side og den organisatoriske virkelighed på den anden. Artiklen baserer sig på en række kvalitative interviews blandt ledere i og omkring den offentlige sektor og den udfolder og kategoriserer på den baggrund de tale- og tie-former, de praktiserer. Desuden behandler den især de årsager, ledere angiver til at pligtsludre og fortie samt skitserer nogle væsentlige konsekvenser heraf. Endelig berører artiklen forholdet mellem pligtsludder og fortielser på den ene side og mod på den anden (det sker løbende, men især ud fra en afsluttende perspektivering ud fra den sene Foucault). Der argumenteres for, at pligtsludder og fortielser bl.a. praktiseres for at undgå de risikofyldte situationer, hvor der er behov for mod.

AB - Artiklen tager afsæt i et citat med kerneordene ”pligtsludder” og ”forbudte sandheder”. Dermed adresserer den misforholdet mellem det, der tænkes, siges og gøres i en organisation på den ene side og den organisatoriske virkelighed på den anden. Artiklen baserer sig på en række kvalitative interviews blandt ledere i og omkring den offentlige sektor og den udfolder og kategoriserer på den baggrund de tale- og tie-former, de praktiserer. Desuden behandler den især de årsager, ledere angiver til at pligtsludre og fortie samt skitserer nogle væsentlige konsekvenser heraf. Endelig berører artiklen forholdet mellem pligtsludder og fortielser på den ene side og mod på den anden (det sker løbende, men især ud fra en afsluttende perspektivering ud fra den sene Foucault). Der argumenteres for, at pligtsludder og fortielser bl.a. praktiseres for at undgå de risikofyldte situationer, hvor der er behov for mod.

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Lederliv online

JF - Lederliv online

SN - 2446-0532

ER -