Pensionsopsparing, skattestruktur og boligpolitik: En pragmatisk synsvinkel

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Abstract

Boligmarkedet er præget af uhensigtsmæssige reguleringer. Huslejereguleringen har overlevet siden mellemkrigsperioden. De samfundsøkonomiske konsekvenser er uheldige og begrundelsen ved henvisning til eksistensen af boligmangel er misvisende. Kapitalmarkedet er præget af store forvridninger, først og fremmest på grund af en uhensigtsmæssig beskatningsstruktur. De samfundsøkonomiske konsekvenser heraf er uheldige. Hovedsynspunktet i det følgende er, at forvridningerne på boligmarkedet og de skattemæssige forvridninger på kapitalmarkedet hensigtsmæssigt fjernes simultant.
Original languageDanish
JournalSamfundsøkonomen
Issue number3
Pages (from-to)13-19
Number of pages7
ISSN0108-3937
Publication statusPublished - 2002

Cite this

@article{0e3208b0c02311db9769000ea68e967b,
title = "Pensionsopsparing, skattestruktur og boligpolitik: En pragmatisk synsvinkel",
abstract = "Boligmarkedet er pr{\ae}get af uhensigtsm{\ae}ssige reguleringer. Huslejereguleringen har overlevet siden mellemkrigsperioden. De samfunds{\o}konomiske konsekvenser er uheldige og begrundelsen ved henvisning til eksistensen af boligmangel er misvisende. Kapitalmarkedet er pr{\ae}get af store forvridninger, f{\o}rst og fremmest p{\aa} grund af en uhensigtsm{\ae}ssig beskatningsstruktur. De samfunds{\o}konomiske konsekvenser heraf er uheldige. Hovedsynspunktet i det f{\o}lgende er, at forvridningerne p{\aa} boligmarkedet og de skattem{\ae}ssige forvridninger p{\aa} kapitalmarkedet hensigtsm{\ae}ssigt fjernes simultant.",
keywords = "Danmark, Bolig{\o}konomi, Boligmarkedet, Pensionsopsparing, Skattepolitik, Iv{\ae}rks{\ae}ttere",
author = "Nielsen, {Niels Chr.}",
year = "2002",
language = "Dansk",
pages = "13--19",
journal = "Samfunds{\o}konomen",
issn = "0108-3937",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "3",

}

Pensionsopsparing, skattestruktur og boligpolitik : En pragmatisk synsvinkel. / Nielsen, Niels Chr.

In: Samfundsøkonomen, No. 3, 2002, p. 13-19.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

TY - JOUR

T1 - Pensionsopsparing, skattestruktur og boligpolitik

T2 - En pragmatisk synsvinkel

AU - Nielsen, Niels Chr.

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - Boligmarkedet er præget af uhensigtsmæssige reguleringer. Huslejereguleringen har overlevet siden mellemkrigsperioden. De samfundsøkonomiske konsekvenser er uheldige og begrundelsen ved henvisning til eksistensen af boligmangel er misvisende. Kapitalmarkedet er præget af store forvridninger, først og fremmest på grund af en uhensigtsmæssig beskatningsstruktur. De samfundsøkonomiske konsekvenser heraf er uheldige. Hovedsynspunktet i det følgende er, at forvridningerne på boligmarkedet og de skattemæssige forvridninger på kapitalmarkedet hensigtsmæssigt fjernes simultant.

AB - Boligmarkedet er præget af uhensigtsmæssige reguleringer. Huslejereguleringen har overlevet siden mellemkrigsperioden. De samfundsøkonomiske konsekvenser er uheldige og begrundelsen ved henvisning til eksistensen af boligmangel er misvisende. Kapitalmarkedet er præget af store forvridninger, først og fremmest på grund af en uhensigtsmæssig beskatningsstruktur. De samfundsøkonomiske konsekvenser heraf er uheldige. Hovedsynspunktet i det følgende er, at forvridningerne på boligmarkedet og de skattemæssige forvridninger på kapitalmarkedet hensigtsmæssigt fjernes simultant.

KW - Danmark

KW - Boligøkonomi

KW - Boligmarkedet

KW - Pensionsopsparing

KW - Skattepolitik

KW - Iværksættere

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 13

EP - 19

JO - Samfundsøkonomen

JF - Samfundsøkonomen

SN - 0108-3937

IS - 3

ER -