Partnerskaber på folkesundhedsområdet: Evaluering af Sundheds- og Ældreministeriets Partnerskabspulje 2014-2017

Ditte Heering Holt, Camilla Øst Cloos, Siff Monrad Langkilde, Holger Højlund, Anna Paldam Folker

Research output: Book/ReportReportResearch

Abstract

Sundhed skabes dér, hvor mennesker lever deres hverdagsliv. I hjemmet, på skolen, i daginstitutioner, på arbejdspladsen, i foreningslivet og i lokalområdet. På den baggrund udbød den daværende regering i 2014 en fireårig partnerskabspulje på 120 mio. kroner. Puljens formål var at støtte partnerskaber, der arbejdede for at opnå de nationale mål for danskernes sundhed:
1. Den sociale ulighed i sundhed skal mindskes
2. Flere børn skal trives og have god mental sundhed
3. Flere voksne skal trives og have god mental sundhed
4. Flere skal vælge et røgfrit liv
5. Færre skal have et skadeligt alkoholforbrug, og alkoholdebuten skal udskydes blandt unge
6. Færre børn skal være overvægtige
7. Flere skal bevæge sig mere i dagligdagen
I tre år har Statens Institut for Folkesundhed sammen med forskere fra Copenhagen Business
School fulgt de 37 partnerskaber, som modtog støtte fra puljen. Det overordnede formål har været
at undersøge, i hvilket omfang og hvordan de støttede projekter og partnerskabspuljen som helhed
har understøttet opfyldelsen af de nationale mål for folkesundhed. Evalueringen søger derudover
at identificere de særlige forhold, der har betydning for udviklingen, implementeringen og forankringen af partnerskabsprojekterne, og vurdere, hvilke potentialer og problemstillinger der på et mere generelt plan knytter sig til partnerskaber som strategi på folkesundhedsområdet.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherStatens Institut for Folkesundhed. Syddansk Universitet (SDU)
Number of pages74
ISBN (Print)9788778994271
Commissioning bodySundheds- og Ældreministeriet
Publication statusPublished - 2019

Cite this

Heering Holt, D., Cloos, C. Ø., Langkilde, S. M., Højlund, H., & Folker, A. P. (2019). Partnerskaber på folkesundhedsområdet: Evaluering af Sundheds- og Ældreministeriets Partnerskabspulje 2014-2017. København: Statens Institut for Folkesundhed. Syddansk Universitet (SDU).
Heering Holt, Ditte ; Cloos, Camilla Øst ; Langkilde, Siff Monrad ; Højlund, Holger ; Folker, Anna Paldam. / Partnerskaber på folkesundhedsområdet : Evaluering af Sundheds- og Ældreministeriets Partnerskabspulje 2014-2017. København : Statens Institut for Folkesundhed. Syddansk Universitet (SDU), 2019. 74 p.
@book{db93d4bdd4c140faae8385f227a68cc1,
title = "Partnerskaber p{\aa} folkesundhedsomr{\aa}det: Evaluering af Sundheds- og {\AE}ldreministeriets Partnerskabspulje 2014-2017",
abstract = "Sundhed skabes d{\'e}r, hvor mennesker lever deres hverdagsliv. I hjemmet, p{\aa} skolen, i daginstitutioner, p{\aa} arbejdspladsen, i foreningslivet og i lokalomr{\aa}det. P{\aa} den baggrund udb{\o}d den dav{\ae}rende regering i 2014 en fire{\aa}rig partnerskabspulje p{\aa} 120 mio. kroner. Puljens form{\aa}l var at st{\o}tte partnerskaber, der arbejdede for at opn{\aa} de nationale m{\aa}l for danskernes sundhed:1. Den sociale ulighed i sundhed skal mindskes2. Flere b{\o}rn skal trives og have god mental sundhed3. Flere voksne skal trives og have god mental sundhed4. Flere skal v{\ae}lge et r{\o}gfrit liv5. F{\ae}rre skal have et skadeligt alkoholforbrug, og alkoholdebuten skal udskydes blandt unge6. F{\ae}rre b{\o}rn skal v{\ae}re overv{\ae}gtige7. Flere skal bev{\ae}ge sig mere i dagligdagenI tre {\aa}r har Statens Institut for Folkesundhed sammen med forskere fra Copenhagen BusinessSchool fulgt de 37 partnerskaber, som modtog st{\o}tte fra puljen. Det overordnede form{\aa}l har v{\ae}retat unders{\o}ge, i hvilket omfang og hvordan de st{\o}ttede projekter og partnerskabspuljen som helhedhar underst{\o}ttet opfyldelsen af de nationale m{\aa}l for folkesundhed. Evalueringen s{\o}ger derudoverat identificere de s{\ae}rlige forhold, der har betydning for udviklingen, implementeringen og forankringen af partnerskabsprojekterne, og vurdere, hvilke potentialer og problemstillinger der p{\aa} et mere generelt plan knytter sig til partnerskaber som strategi p{\aa} folkesundhedsomr{\aa}det.",
author = "{Heering Holt}, Ditte and Cloos, {Camilla {\O}st} and Langkilde, {Siff Monrad} and Holger H{\o}jlund and Folker, {Anna Paldam}",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "9788778994271",
publisher = "Statens Institut for Folkesundhed. Syddansk Universitet (SDU)",
address = "Danmark",

}

Heering Holt, D, Cloos, CØ, Langkilde, SM, Højlund, H & Folker, AP 2019, Partnerskaber på folkesundhedsområdet: Evaluering af Sundheds- og Ældreministeriets Partnerskabspulje 2014-2017. Statens Institut for Folkesundhed. Syddansk Universitet (SDU), København.

Partnerskaber på folkesundhedsområdet : Evaluering af Sundheds- og Ældreministeriets Partnerskabspulje 2014-2017. / Heering Holt, Ditte; Cloos, Camilla Øst; Langkilde, Siff Monrad; Højlund, Holger; Folker, Anna Paldam.

København : Statens Institut for Folkesundhed. Syddansk Universitet (SDU), 2019. 74 p.

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Partnerskaber på folkesundhedsområdet

T2 - Evaluering af Sundheds- og Ældreministeriets Partnerskabspulje 2014-2017

AU - Heering Holt, Ditte

AU - Cloos, Camilla Øst

AU - Langkilde, Siff Monrad

AU - Højlund, Holger

AU - Folker, Anna Paldam

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Sundhed skabes dér, hvor mennesker lever deres hverdagsliv. I hjemmet, på skolen, i daginstitutioner, på arbejdspladsen, i foreningslivet og i lokalområdet. På den baggrund udbød den daværende regering i 2014 en fireårig partnerskabspulje på 120 mio. kroner. Puljens formål var at støtte partnerskaber, der arbejdede for at opnå de nationale mål for danskernes sundhed:1. Den sociale ulighed i sundhed skal mindskes2. Flere børn skal trives og have god mental sundhed3. Flere voksne skal trives og have god mental sundhed4. Flere skal vælge et røgfrit liv5. Færre skal have et skadeligt alkoholforbrug, og alkoholdebuten skal udskydes blandt unge6. Færre børn skal være overvægtige7. Flere skal bevæge sig mere i dagligdagenI tre år har Statens Institut for Folkesundhed sammen med forskere fra Copenhagen BusinessSchool fulgt de 37 partnerskaber, som modtog støtte fra puljen. Det overordnede formål har væretat undersøge, i hvilket omfang og hvordan de støttede projekter og partnerskabspuljen som helhedhar understøttet opfyldelsen af de nationale mål for folkesundhed. Evalueringen søger derudoverat identificere de særlige forhold, der har betydning for udviklingen, implementeringen og forankringen af partnerskabsprojekterne, og vurdere, hvilke potentialer og problemstillinger der på et mere generelt plan knytter sig til partnerskaber som strategi på folkesundhedsområdet.

AB - Sundhed skabes dér, hvor mennesker lever deres hverdagsliv. I hjemmet, på skolen, i daginstitutioner, på arbejdspladsen, i foreningslivet og i lokalområdet. På den baggrund udbød den daværende regering i 2014 en fireårig partnerskabspulje på 120 mio. kroner. Puljens formål var at støtte partnerskaber, der arbejdede for at opnå de nationale mål for danskernes sundhed:1. Den sociale ulighed i sundhed skal mindskes2. Flere børn skal trives og have god mental sundhed3. Flere voksne skal trives og have god mental sundhed4. Flere skal vælge et røgfrit liv5. Færre skal have et skadeligt alkoholforbrug, og alkoholdebuten skal udskydes blandt unge6. Færre børn skal være overvægtige7. Flere skal bevæge sig mere i dagligdagenI tre år har Statens Institut for Folkesundhed sammen med forskere fra Copenhagen BusinessSchool fulgt de 37 partnerskaber, som modtog støtte fra puljen. Det overordnede formål har væretat undersøge, i hvilket omfang og hvordan de støttede projekter og partnerskabspuljen som helhedhar understøttet opfyldelsen af de nationale mål for folkesundhed. Evalueringen søger derudoverat identificere de særlige forhold, der har betydning for udviklingen, implementeringen og forankringen af partnerskabsprojekterne, og vurdere, hvilke potentialer og problemstillinger der på et mere generelt plan knytter sig til partnerskaber som strategi på folkesundhedsområdet.

M3 - Rapport

SN - 9788778994271

BT - Partnerskaber på folkesundhedsområdet

PB - Statens Institut for Folkesundhed. Syddansk Universitet (SDU)

CY - København

ER -

Heering Holt D, Cloos CØ, Langkilde SM, Højlund H, Folker AP. Partnerskaber på folkesundhedsområdet: Evaluering af Sundheds- og Ældreministeriets Partnerskabspulje 2014-2017. København: Statens Institut for Folkesundhed. Syddansk Universitet (SDU), 2019. 74 p.