På vej mod et nyt sprog for offentlig værdiskabelse

Klaus Majgaard

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Velfærdssamfundets aktører er på vej til at genopfinde sig selv og hinanden. Nye ydelser og arbejdsformer begynder at danne et mønster for en ny velfærd, der opstår i spændingsfeltet mellem modstridende hensyn og kæmpende logikker. Denne artikel undersøger, hvordan de sidste 10 års styringsdebat har søgt at udvikle et sprog for den værdiskabelse, der finder sted i disse indsatser. Den kommer forbi resultatbaseret styring, digital styringskultur og netværksstyring som tre markante bevægelser. Og på den baggrund undersøges muligheden af et mere åbent og pragmatisk begreb om styringsteknologi, som er i stand til at indfange kompleksiteten og dynamikken i den offentlige værdiskabelse. Dette baner vejen for et ideal om bæredygtighed i styring - forstået som en sensibilitet over for aktørernes og logikkernes gensidige og konfliktladede forbundethed.
Original languageDanish
JournalSamfundslederskab i Skandinavien
Volume29
Issue number5
Pages (from-to)473-492
ISSN0900-8322
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Majgaard, Klaus. / På vej mod et nyt sprog for offentlig værdiskabelse. In: Samfundslederskab i Skandinavien. 2014 ; Vol. 29, No. 5. pp. 473-492.
@article{ef425fd315b148698cd96eb807cb317a,
title = "P{\aa} vej mod et nyt sprog for offentlig v{\ae}rdiskabelse",
abstract = "Velf{\ae}rdssamfundets akt{\o}rer er p{\aa} vej til at genopfinde sig selv og hinanden. Nye ydelser og arbejdsformer begynder at danne et m{\o}nster for en ny velf{\ae}rd, der opst{\aa}r i sp{\ae}ndingsfeltet mellem modstridende hensyn og k{\ae}mpende logikker. Denne artikel unders{\o}ger, hvordan de sidste 10 {\aa}rs styringsdebat har s{\o}gt at udvikle et sprog for den v{\ae}rdiskabelse, der finder sted i disse indsatser. Den kommer forbi resultatbaseret styring, digital styringskultur og netv{\ae}rksstyring som tre markante bev{\ae}gelser. Og p{\aa} den baggrund unders{\o}ges muligheden af et mere {\aa}bent og pragmatisk begreb om styringsteknologi, som er i stand til at indfange kompleksiteten og dynamikken i den offentlige v{\ae}rdiskabelse. Dette baner vejen for et ideal om b{\ae}redygtighed i styring - forst{\aa}et som en sensibilitet over for akt{\o}rernes og logikkernes gensidige og konfliktladede forbundethed.",
author = "Klaus Majgaard",
year = "2014",
language = "Dansk",
volume = "29",
pages = "473--492",
journal = "Samfundslederskab i Skandinavien",
issn = "2596-6200",
publisher = "DenOffentlige",
number = "5",

}

På vej mod et nyt sprog for offentlig værdiskabelse. / Majgaard, Klaus.

In: Samfundslederskab i Skandinavien, Vol. 29, No. 5, 2014, p. 473-492.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - På vej mod et nyt sprog for offentlig værdiskabelse

AU - Majgaard, Klaus

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Velfærdssamfundets aktører er på vej til at genopfinde sig selv og hinanden. Nye ydelser og arbejdsformer begynder at danne et mønster for en ny velfærd, der opstår i spændingsfeltet mellem modstridende hensyn og kæmpende logikker. Denne artikel undersøger, hvordan de sidste 10 års styringsdebat har søgt at udvikle et sprog for den værdiskabelse, der finder sted i disse indsatser. Den kommer forbi resultatbaseret styring, digital styringskultur og netværksstyring som tre markante bevægelser. Og på den baggrund undersøges muligheden af et mere åbent og pragmatisk begreb om styringsteknologi, som er i stand til at indfange kompleksiteten og dynamikken i den offentlige værdiskabelse. Dette baner vejen for et ideal om bæredygtighed i styring - forstået som en sensibilitet over for aktørernes og logikkernes gensidige og konfliktladede forbundethed.

AB - Velfærdssamfundets aktører er på vej til at genopfinde sig selv og hinanden. Nye ydelser og arbejdsformer begynder at danne et mønster for en ny velfærd, der opstår i spændingsfeltet mellem modstridende hensyn og kæmpende logikker. Denne artikel undersøger, hvordan de sidste 10 års styringsdebat har søgt at udvikle et sprog for den værdiskabelse, der finder sted i disse indsatser. Den kommer forbi resultatbaseret styring, digital styringskultur og netværksstyring som tre markante bevægelser. Og på den baggrund undersøges muligheden af et mere åbent og pragmatisk begreb om styringsteknologi, som er i stand til at indfange kompleksiteten og dynamikken i den offentlige værdiskabelse. Dette baner vejen for et ideal om bæredygtighed i styring - forstået som en sensibilitet over for aktørernes og logikkernes gensidige og konfliktladede forbundethed.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 29

SP - 473

EP - 492

JO - Samfundslederskab i Skandinavien

JF - Samfundslederskab i Skandinavien

SN - 2596-6200

IS - 5

ER -