Organisering af finansielt tilsyn

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Der pågår aktuelt diskussioner om organiseringen af Finanstilsynet. Denne artikel analyserer forskellige tilsynsmodeller. Formålet er at bidrage til overvejelserne om at optimere tilsynet med den finansielle sektor i Danmark. Artiklens første del refererer konklusioner og diskussioner fra den akademiske litteratur på området. Artiklens anden del perspektiverer og konkluderer med hensyn til organiseringen af det finansielle tilsyn i Danmark. Artiklen foreslår, at robusthedstilsynet med systemisk vigtige finansielle institutioner fremover varetages af Nationalbanken. Fordele og ulemper diskuteres, herunder om yderligere tilsynsopgaver bør varetages af Nationalbanken.
Original languageDanish
JournalFinans/Invest
Issue number2
Pages (from-to)7-13
Number of pages7
ISSN0106-1798
Publication statusPublished - 2019

Cite this

@article{be8fef6e15134338ad7934fe55aaae60,
title = "Organisering af finansielt tilsyn",
abstract = "Der p{\aa}g{\aa}r aktuelt diskussioner om organiseringen af Finanstilsynet. Denne artikel analyserer forskellige tilsynsmodeller. Form{\aa}let er at bidrage til overvejelserne om at optimere tilsynet med den finansielle sektor i Danmark. Artiklens f{\o}rste del refererer konklusioner og diskussioner fra den akademiske litteratur p{\aa} omr{\aa}det. Artiklens anden del perspektiverer og konkluderer med hensyn til organiseringen af det finansielle tilsyn i Danmark. Artiklen foresl{\aa}r, at robusthedstilsynet med systemisk vigtige finansielle institutioner fremover varetages af Nationalbanken. Fordele og ulemper diskuteres, herunder om yderligere tilsynsopgaver b{\o}r varetages af Nationalbanken.",
author = "Jesper Rangvid",
year = "2019",
language = "Dansk",
pages = "7--13",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "2",

}

Organisering af finansielt tilsyn. / Rangvid, Jesper.

In: Finans/Invest, No. 2, 2019, p. 7-13.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Organisering af finansielt tilsyn

AU - Rangvid, Jesper

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Der pågår aktuelt diskussioner om organiseringen af Finanstilsynet. Denne artikel analyserer forskellige tilsynsmodeller. Formålet er at bidrage til overvejelserne om at optimere tilsynet med den finansielle sektor i Danmark. Artiklens første del refererer konklusioner og diskussioner fra den akademiske litteratur på området. Artiklens anden del perspektiverer og konkluderer med hensyn til organiseringen af det finansielle tilsyn i Danmark. Artiklen foreslår, at robusthedstilsynet med systemisk vigtige finansielle institutioner fremover varetages af Nationalbanken. Fordele og ulemper diskuteres, herunder om yderligere tilsynsopgaver bør varetages af Nationalbanken.

AB - Der pågår aktuelt diskussioner om organiseringen af Finanstilsynet. Denne artikel analyserer forskellige tilsynsmodeller. Formålet er at bidrage til overvejelserne om at optimere tilsynet med den finansielle sektor i Danmark. Artiklens første del refererer konklusioner og diskussioner fra den akademiske litteratur på området. Artiklens anden del perspektiverer og konkluderer med hensyn til organiseringen af det finansielle tilsyn i Danmark. Artiklen foreslår, at robusthedstilsynet med systemisk vigtige finansielle institutioner fremover varetages af Nationalbanken. Fordele og ulemper diskuteres, herunder om yderligere tilsynsopgaver bør varetages af Nationalbanken.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 7

EP - 13

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 2

ER -