Optioner eller betingede aktier? Seneste udvikling i de børsnoterede selskabers aktieaflønning

Ken L. Bechmann, Christopher Thorsell

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

489 Downloads (Pure)

Abstract

Incitamentsaflønning – og herunder især aktieaflønning – fortsætter med at tiltrække sig stor opmærksomhed fra en lang række sider. Et spørgsmål, der ofte diskuteres, er selskabernes anvendelse af aktieaflønning, dvs. aflønning med optioner, betingede aktier o. lign. Diskussionerne har blandt andet gået på, om den generelle udvikling går imod større eller mindre udbredelse af aktieaflønning – og i givet fald, om det er optionsprogrammer eller programmer med betingede aktier, der vinder terræn. Denne artikel giver derfor et opdateret billede af udviklingen i selskabernes aktieaflønning, men den supplerer også med en diskussion af forskellige typer aktieaflønning og giver konkrete eksempler på anvendte programmer.
Original languageDanish
JournalFinans/Invest
Issue number4
Pages (from-to)30-38
ISSN0106-1798
Publication statusPublished - 2016

Cite this

@article{22833331be7b42ca879470ea05610d4d,
title = "Optioner eller betingede aktier?: Seneste udvikling i de b{\o}rsnoterede selskabers aktieafl{\o}nning",
abstract = "Incitamentsafl{\o}nning – og herunder is{\ae}r aktieafl{\o}nning – forts{\ae}tter med at tiltr{\ae}kke sig stor opm{\ae}rksomhed fra en lang r{\ae}kke sider. Et sp{\o}rgsm{\aa}l, der ofte diskuteres, er selskabernes anvendelse af aktieafl{\o}nning, dvs. afl{\o}nning med optioner, betingede aktier o. lign. Diskussionerne har blandt andet g{\aa}et p{\aa}, om den generelle udvikling g{\aa}r imod st{\o}rre eller mindre udbredelse af aktieafl{\o}nning – og i givet fald, om det er optionsprogrammer eller programmer med betingede aktier, der vinder terr{\ae}n. Denne artikel giver derfor et opdateret billede af udviklingen i selskabernes aktieafl{\o}nning, men den supplerer ogs{\aa} med en diskussion af forskellige typer aktieafl{\o}nning og giver konkrete eksempler p{\aa} anvendte programmer.",
author = "Bechmann, {Ken L.} and Christopher Thorsell",
year = "2016",
language = "Dansk",
pages = "30--38",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "4",

}

Optioner eller betingede aktier? Seneste udvikling i de børsnoterede selskabers aktieaflønning. / Bechmann, Ken L.; Thorsell, Christopher.

In: Finans/Invest, No. 4, 2016, p. 30-38.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Optioner eller betingede aktier?

T2 - Seneste udvikling i de børsnoterede selskabers aktieaflønning

AU - Bechmann, Ken L.

AU - Thorsell, Christopher

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Incitamentsaflønning – og herunder især aktieaflønning – fortsætter med at tiltrække sig stor opmærksomhed fra en lang række sider. Et spørgsmål, der ofte diskuteres, er selskabernes anvendelse af aktieaflønning, dvs. aflønning med optioner, betingede aktier o. lign. Diskussionerne har blandt andet gået på, om den generelle udvikling går imod større eller mindre udbredelse af aktieaflønning – og i givet fald, om det er optionsprogrammer eller programmer med betingede aktier, der vinder terræn. Denne artikel giver derfor et opdateret billede af udviklingen i selskabernes aktieaflønning, men den supplerer også med en diskussion af forskellige typer aktieaflønning og giver konkrete eksempler på anvendte programmer.

AB - Incitamentsaflønning – og herunder især aktieaflønning – fortsætter med at tiltrække sig stor opmærksomhed fra en lang række sider. Et spørgsmål, der ofte diskuteres, er selskabernes anvendelse af aktieaflønning, dvs. aflønning med optioner, betingede aktier o. lign. Diskussionerne har blandt andet gået på, om den generelle udvikling går imod større eller mindre udbredelse af aktieaflønning – og i givet fald, om det er optionsprogrammer eller programmer med betingede aktier, der vinder terræn. Denne artikel giver derfor et opdateret billede af udviklingen i selskabernes aktieaflønning, men den supplerer også med en diskussion af forskellige typer aktieaflønning og giver konkrete eksempler på anvendte programmer.

UR - http://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 30

EP - 38

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 4

ER -