Optimal risikospredning for små aktieinvestorer i en kompliceret verden

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Private aktieinvestorer får ofte at vide, at de risikospreder for lidt og går glip af en nærmest ”free lunch”. Men der er en fare for at overvurdere fordelen ved risikospredning for private, som har små frie formuer til aktieinvestering. Samtidig kan man let undervurdere omkostningerne ved risikospredning gennem investeringsforeninger med globale aktier, bl.a. pga. mistede withholdingskatter. En begrænset risikospredning ved investering i danske aktier kan for mange være ganske effektiv.
Original languageDanish
JournalFinans/Invest
Issue number3
Pages (from-to)16-22
Number of pages7
ISSN0106-1798
Publication statusPublished - Jun 2019

Cite this

@article{1f22e7c08a984419b7ad5a1b5eee866d,
title = "Optimal risikospredning for sm{\aa} aktieinvestorer i en kompliceret verden",
abstract = "Private aktieinvestorer f{\aa}r ofte at vide, at de risikospreder for lidt og g{\aa}r glip af en n{\ae}rmest ”free lunch”. Men der er en fare for at overvurdere fordelen ved risikospredning for private, som har sm{\aa} frie formuer til aktieinvestering. Samtidig kan man let undervurdere omkostningerne ved risikospredning gennem investeringsforeninger med globale aktier, bl.a. pga. mistede withholdingskatter. En begr{\ae}nset risikospredning ved investering i danske aktier kan for mange v{\ae}re ganske effektiv.",
author = "Michael M{\o}ller and Jensen, {Bjarne Astrup}",
year = "2019",
month = "6",
language = "Dansk",
pages = "16--22",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "3",

}

Optimal risikospredning for små aktieinvestorer i en kompliceret verden. / Møller, Michael; Jensen, Bjarne Astrup.

In: Finans/Invest, No. 3, 06.2019, p. 16-22.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Optimal risikospredning for små aktieinvestorer i en kompliceret verden

AU - Møller, Michael

AU - Jensen, Bjarne Astrup

PY - 2019/6

Y1 - 2019/6

N2 - Private aktieinvestorer får ofte at vide, at de risikospreder for lidt og går glip af en nærmest ”free lunch”. Men der er en fare for at overvurdere fordelen ved risikospredning for private, som har små frie formuer til aktieinvestering. Samtidig kan man let undervurdere omkostningerne ved risikospredning gennem investeringsforeninger med globale aktier, bl.a. pga. mistede withholdingskatter. En begrænset risikospredning ved investering i danske aktier kan for mange være ganske effektiv.

AB - Private aktieinvestorer får ofte at vide, at de risikospreder for lidt og går glip af en nærmest ”free lunch”. Men der er en fare for at overvurdere fordelen ved risikospredning for private, som har små frie formuer til aktieinvestering. Samtidig kan man let undervurdere omkostningerne ved risikospredning gennem investeringsforeninger med globale aktier, bl.a. pga. mistede withholdingskatter. En begrænset risikospredning ved investering i danske aktier kan for mange være ganske effektiv.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 16

EP - 22

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 3

ER -