On the Effects of Research and Development: A Literature Review

Mathias Beck, Martin Junge, Ulrich Kaiser

  Research output: Book/ReportReportResearch

  Abstract

  Litteraturstudiet er udarbejdet som oplæg til det kommende arbejde i det tværministerielle udvalg og giver et overblik over den eksisterende forskningsviden. Forskningen peger ret entydigt på, at både private og offentlige forskningsinvesteringer skaber innovation og høje økonomiske afkast. Det skal bl.a. ses i lyset af, at forskningsinvesteringer er mere risikofyldte.
  Studiet viser samtidig, at der er usikkerhed om størrelsen af afkastene. Da forskerne ofte ser på forskellige typer af afkast, er det endvidere svært at sammenligne de målte effekter. Litteraturstudiet viser desuden, at der er meget begrænset viden om effekterne af den mere generelle offentlige forskning, forskningsbaseret uddannelse og de overordnede samfundsøkonomiske effekter.
  Original languageEnglish
  Place of PublicationKøbenhavn
  PublisherDEA
  Number of pages94
  Publication statusPublished - Aug 2017

  Cite this

  Beck, Mathias ; Junge, Martin ; Kaiser, Ulrich. / On the Effects of Research and Development : A Literature Review. København : DEA, 2017. 94 p.
  @book{206610e5953449f8915e6bef59bbf25d,
  title = "On the Effects of Research and Development: A Literature Review",
  abstract = "Litteraturstudiet er udarbejdet som opl{\ae}g til det kommende arbejde i det tv{\ae}rministerielle udvalg og giver et overblik over den eksisterende forskningsviden. Forskningen peger ret entydigt p{\aa}, at b{\aa}de private og offentlige forskningsinvesteringer skaber innovation og h{\o}je {\o}konomiske afkast. Det skal bl.a. ses i lyset af, at forskningsinvesteringer er mere risikofyldte.Studiet viser samtidig, at der er usikkerhed om st{\o}rrelsen af afkastene. Da forskerne ofte ser p{\aa} forskellige typer af afkast, er det endvidere sv{\ae}rt at sammenligne de m{\aa}lte effekter. Litteraturstudiet viser desuden, at der er meget begr{\ae}nset viden om effekterne af den mere generelle offentlige forskning, forskningsbaseret uddannelse og de overordnede samfunds{\o}konomiske effekter.",
  author = "Mathias Beck and Martin Junge and Ulrich Kaiser",
  year = "2017",
  month = "8",
  language = "English",
  publisher = "DEA",
  address = "Denmark",

  }

  On the Effects of Research and Development : A Literature Review. / Beck, Mathias; Junge, Martin; Kaiser, Ulrich.

  København : DEA, 2017. 94 p.

  Research output: Book/ReportReportResearch

  TY - RPRT

  T1 - On the Effects of Research and Development

  T2 - A Literature Review

  AU - Beck, Mathias

  AU - Junge, Martin

  AU - Kaiser, Ulrich

  PY - 2017/8

  Y1 - 2017/8

  N2 - Litteraturstudiet er udarbejdet som oplæg til det kommende arbejde i det tværministerielle udvalg og giver et overblik over den eksisterende forskningsviden. Forskningen peger ret entydigt på, at både private og offentlige forskningsinvesteringer skaber innovation og høje økonomiske afkast. Det skal bl.a. ses i lyset af, at forskningsinvesteringer er mere risikofyldte.Studiet viser samtidig, at der er usikkerhed om størrelsen af afkastene. Da forskerne ofte ser på forskellige typer af afkast, er det endvidere svært at sammenligne de målte effekter. Litteraturstudiet viser desuden, at der er meget begrænset viden om effekterne af den mere generelle offentlige forskning, forskningsbaseret uddannelse og de overordnede samfundsøkonomiske effekter.

  AB - Litteraturstudiet er udarbejdet som oplæg til det kommende arbejde i det tværministerielle udvalg og giver et overblik over den eksisterende forskningsviden. Forskningen peger ret entydigt på, at både private og offentlige forskningsinvesteringer skaber innovation og høje økonomiske afkast. Det skal bl.a. ses i lyset af, at forskningsinvesteringer er mere risikofyldte.Studiet viser samtidig, at der er usikkerhed om størrelsen af afkastene. Da forskerne ofte ser på forskellige typer af afkast, er det endvidere svært at sammenligne de målte effekter. Litteraturstudiet viser desuden, at der er meget begrænset viden om effekterne af den mere generelle offentlige forskning, forskningsbaseret uddannelse og de overordnede samfundsøkonomiske effekter.

  M3 - Report

  BT - On the Effects of Research and Development

  PB - DEA

  CY - København

  ER -