Om medicin og læring: MPA uddannelsens pædagogik set og genset med nye briller

Jens Carl Ry Nielsen

Research output: Working paperResearch

1 Downloads (Pure)

Abstract

Master of Public Administration (MPA) uddannelsen ved Handelshøjskolen i København er i fokus for denne artikel. Jeg vil sætte kritisk lup på den pædagogiske praksis, som den har udviklet sig på uddannelsen. Formål er både at blive klogere på denne praksis og at komme forslag til overvejelser om ændringer. Dette er naturligvis ikke helt let, fordi jeg selv har været og er meget været aktiv omkring denne uddannelse. Jeg var således blandt initiativtagerne til uddannelsen i begyndelsen af 90'erne, og jeg var stadigvæk i 2001 aktiv på uddannelsen som studieleder2 .Jeg har derfor sikkert en del blinde pletter vedrørende uddannelsen. Jeg synes således fortsat, at de grundlæggende tanker bag uddannelsen er hensigtsmæssige3. (Se skema om indhold nedenfor). Derfor er formål for uddannelsen og studiets struktur ikke til diskussion her. Heller ikke en grundlæggende holdning om betydningen af, at uddannelsen både skal være teoretisk og praksisnær Den pædagogiske diskussion, som tages op her, er derfor også lettere, fordi den ikke rokker ved de grundlæggende præmisser for uddannelsen. Den bliver imidlertid heller aldrig bliver færdig, fordi vi aldrig præcist kan vide, hvad der kommer ud af vore anstrengelser, og fordi der altid kan peges på forbedringer. Det skal også nævnes, at det ikke er første gang, MPA uddannelsen analyseres. Initiativtagerne til uddannelsen har således beskrevet og analyseret opstarten på MPA og de mange faglige og pædagogiske overvejelser, vi den gang gjorde os4 Nærværende artikel kan ses som supplerende til den gamle artikel, idet der meget bevidst er valgt nogle andre teoretiske bidrag end dem, vi diskuterede som led opbygningen af uddannelsen I den gamle artikel var temaer som 'action learning', tværfaglighed, underviserroller, deltagerroller og evaluering i fokus.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
Number of pages30
ISBN (Electronic)x656455968
Publication statusPublished - 2004

Cite this

@techreport{b3c54ce0c02011db9769000ea68e967b,
title = "Om medicin og l{\ae}ring: MPA uddannelsens p{\ae}dagogik set og genset med nye briller",
abstract = "Master of Public Administration (MPA) uddannelsen ved Handelsh{\o}jskolen i K{\o}benhavn er i fokus for denne artikel. Jeg vil s{\ae}tte kritisk lup p{\aa} den p{\ae}dagogiske praksis, som den har udviklet sig p{\aa} uddannelsen. Form{\aa}l er b{\aa}de at blive klogere p{\aa} denne praksis og at komme forslag til overvejelser om {\ae}ndringer. Dette er naturligvis ikke helt let, fordi jeg selv har v{\ae}ret og er meget v{\ae}ret aktiv omkring denne uddannelse. Jeg var s{\aa}ledes blandt initiativtagerne til uddannelsen i begyndelsen af 90'erne, og jeg var stadigv{\ae}k i 2001 aktiv p{\aa} uddannelsen som studieleder2 .Jeg har derfor sikkert en del blinde pletter vedr{\o}rende uddannelsen. Jeg synes s{\aa}ledes fortsat, at de grundl{\ae}ggende tanker bag uddannelsen er hensigtsm{\ae}ssige3. (Se skema om indhold nedenfor). Derfor er form{\aa}l for uddannelsen og studiets struktur ikke til diskussion her. Heller ikke en grundl{\ae}ggende holdning om betydningen af, at uddannelsen b{\aa}de skal v{\ae}re teoretisk og praksisn{\ae}r Den p{\ae}dagogiske diskussion, som tages op her, er derfor ogs{\aa} lettere, fordi den ikke rokker ved de grundl{\ae}ggende pr{\ae}misser for uddannelsen. Den bliver imidlertid heller aldrig bliver f{\ae}rdig, fordi vi aldrig pr{\ae}cist kan vide, hvad der kommer ud af vore anstrengelser, og fordi der altid kan peges p{\aa} forbedringer. Det skal ogs{\aa} n{\ae}vnes, at det ikke er f{\o}rste gang, MPA uddannelsen analyseres. Initiativtagerne til uddannelsen har s{\aa}ledes beskrevet og analyseret opstarten p{\aa} MPA og de mange faglige og p{\ae}dagogiske overvejelser, vi den gang gjorde os4 N{\ae}rv{\ae}rende artikel kan ses som supplerende til den gamle artikel, idet der meget bevidst er valgt nogle andre teoretiske bidrag end dem, vi diskuterede som led opbygningen af uddannelsen I den gamle artikel var temaer som 'action learning', tv{\ae}rfaglighed, underviserroller, deltagerroller og evaluering i fokus.",
keywords = "kep",
author = "{Ry Nielsen}, {Jens Carl}",
year = "2004",
language = "Dansk",
type = "WorkingPaper",

}

Om medicin og læring : MPA uddannelsens pædagogik set og genset med nye briller. / Ry Nielsen, Jens Carl.

København, 2004.

Research output: Working paperResearch

TY - UNPB

T1 - Om medicin og læring

T2 - MPA uddannelsens pædagogik set og genset med nye briller

AU - Ry Nielsen, Jens Carl

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Master of Public Administration (MPA) uddannelsen ved Handelshøjskolen i København er i fokus for denne artikel. Jeg vil sætte kritisk lup på den pædagogiske praksis, som den har udviklet sig på uddannelsen. Formål er både at blive klogere på denne praksis og at komme forslag til overvejelser om ændringer. Dette er naturligvis ikke helt let, fordi jeg selv har været og er meget været aktiv omkring denne uddannelse. Jeg var således blandt initiativtagerne til uddannelsen i begyndelsen af 90'erne, og jeg var stadigvæk i 2001 aktiv på uddannelsen som studieleder2 .Jeg har derfor sikkert en del blinde pletter vedrørende uddannelsen. Jeg synes således fortsat, at de grundlæggende tanker bag uddannelsen er hensigtsmæssige3. (Se skema om indhold nedenfor). Derfor er formål for uddannelsen og studiets struktur ikke til diskussion her. Heller ikke en grundlæggende holdning om betydningen af, at uddannelsen både skal være teoretisk og praksisnær Den pædagogiske diskussion, som tages op her, er derfor også lettere, fordi den ikke rokker ved de grundlæggende præmisser for uddannelsen. Den bliver imidlertid heller aldrig bliver færdig, fordi vi aldrig præcist kan vide, hvad der kommer ud af vore anstrengelser, og fordi der altid kan peges på forbedringer. Det skal også nævnes, at det ikke er første gang, MPA uddannelsen analyseres. Initiativtagerne til uddannelsen har således beskrevet og analyseret opstarten på MPA og de mange faglige og pædagogiske overvejelser, vi den gang gjorde os4 Nærværende artikel kan ses som supplerende til den gamle artikel, idet der meget bevidst er valgt nogle andre teoretiske bidrag end dem, vi diskuterede som led opbygningen af uddannelsen I den gamle artikel var temaer som 'action learning', tværfaglighed, underviserroller, deltagerroller og evaluering i fokus.

AB - Master of Public Administration (MPA) uddannelsen ved Handelshøjskolen i København er i fokus for denne artikel. Jeg vil sætte kritisk lup på den pædagogiske praksis, som den har udviklet sig på uddannelsen. Formål er både at blive klogere på denne praksis og at komme forslag til overvejelser om ændringer. Dette er naturligvis ikke helt let, fordi jeg selv har været og er meget været aktiv omkring denne uddannelse. Jeg var således blandt initiativtagerne til uddannelsen i begyndelsen af 90'erne, og jeg var stadigvæk i 2001 aktiv på uddannelsen som studieleder2 .Jeg har derfor sikkert en del blinde pletter vedrørende uddannelsen. Jeg synes således fortsat, at de grundlæggende tanker bag uddannelsen er hensigtsmæssige3. (Se skema om indhold nedenfor). Derfor er formål for uddannelsen og studiets struktur ikke til diskussion her. Heller ikke en grundlæggende holdning om betydningen af, at uddannelsen både skal være teoretisk og praksisnær Den pædagogiske diskussion, som tages op her, er derfor også lettere, fordi den ikke rokker ved de grundlæggende præmisser for uddannelsen. Den bliver imidlertid heller aldrig bliver færdig, fordi vi aldrig præcist kan vide, hvad der kommer ud af vore anstrengelser, og fordi der altid kan peges på forbedringer. Det skal også nævnes, at det ikke er første gang, MPA uddannelsen analyseres. Initiativtagerne til uddannelsen har således beskrevet og analyseret opstarten på MPA og de mange faglige og pædagogiske overvejelser, vi den gang gjorde os4 Nærværende artikel kan ses som supplerende til den gamle artikel, idet der meget bevidst er valgt nogle andre teoretiske bidrag end dem, vi diskuterede som led opbygningen af uddannelsen I den gamle artikel var temaer som 'action learning', tværfaglighed, underviserroller, deltagerroller og evaluering i fokus.

KW - kep

M3 - Working paper

BT - Om medicin og læring

CY - København

ER -