Nyuddannede skal helst kunne mere end at lave kaffe

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

Abstract

Hvis nyuddannede akademikere i fremtiden skal kunne andet end at lave kaffe, som Henrik Dahl forudser, så skal de kunne læse komplicerede og lange tekster, beherske skriftsproget og meget gerne have gået til en række forelæsninger. ... Fordi underviserne ved mere om det fagområde, som de studerende er i færd med at dygtiggøre sig inden for. Underviserne har mere viden om det fagfelt, som de studerende arbejder med, og for at lette dialogen mellem de to parter og for at synliggøre de parametre, der gør sig gældende i academia - f. eks. at det at mene noget ikke må forveksles med det at analysere - skal underviseren snarere lægge sig op ad den lyttende ekspertrolle end den mere ligeværdige coach- og sparringspartnerrolle. Hvorfor er det vigtigt, at de studerende lærer at skrive en nogenlunde fejlfri tekst?
Original languageDanish
JournalPolitiken
Pages (from-to)9
ISSN0907-1814
Publication statusPublished - 17 Apr 2014

Cite this

@article{5a39f42181a440d39080ebf3f12e01c5,
title = "Nyuddannede skal helst kunne mere end at lave kaffe",
abstract = "Hvis nyuddannede akademikere i fremtiden skal kunne andet end at lave kaffe, som Henrik Dahl forudser, s{\aa} skal de kunne l{\ae}se komplicerede og lange tekster, beherske skriftsproget og meget gerne have g{\aa}et til en r{\ae}kke forel{\ae}sninger. ... Fordi underviserne ved mere om det fagomr{\aa}de, som de studerende er i f{\ae}rd med at dygtigg{\o}re sig inden for. Underviserne har mere viden om det fagfelt, som de studerende arbejder med, og for at lette dialogen mellem de to parter og for at synligg{\o}re de parametre, der g{\o}r sig g{\ae}ldende i academia - f. eks. at det at mene noget ikke m{\aa} forveksles med det at analysere - skal underviseren snarere l{\ae}gge sig op ad den lyttende ekspertrolle end den mere ligev{\ae}rdige coach- og sparringspartnerrolle. Hvorfor er det vigtigt, at de studerende l{\ae}rer at skrive en nogenlunde fejlfri tekst?",
author = "Nanna Mik-Meyer",
year = "2014",
month = "4",
day = "17",
language = "Dansk",
pages = "9",
journal = "Politiken",
issn = "0907-1814",
publisher = "JP/Politikens Hus A/S",

}

Nyuddannede skal helst kunne mere end at lave kaffe. / Mik-Meyer, Nanna.

In: Politiken, 17.04.2014, p. 9.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

TY - INPR

T1 - Nyuddannede skal helst kunne mere end at lave kaffe

AU - Mik-Meyer, Nanna

PY - 2014/4/17

Y1 - 2014/4/17

N2 - Hvis nyuddannede akademikere i fremtiden skal kunne andet end at lave kaffe, som Henrik Dahl forudser, så skal de kunne læse komplicerede og lange tekster, beherske skriftsproget og meget gerne have gået til en række forelæsninger. ... Fordi underviserne ved mere om det fagområde, som de studerende er i færd med at dygtiggøre sig inden for. Underviserne har mere viden om det fagfelt, som de studerende arbejder med, og for at lette dialogen mellem de to parter og for at synliggøre de parametre, der gør sig gældende i academia - f. eks. at det at mene noget ikke må forveksles med det at analysere - skal underviseren snarere lægge sig op ad den lyttende ekspertrolle end den mere ligeværdige coach- og sparringspartnerrolle. Hvorfor er det vigtigt, at de studerende lærer at skrive en nogenlunde fejlfri tekst?

AB - Hvis nyuddannede akademikere i fremtiden skal kunne andet end at lave kaffe, som Henrik Dahl forudser, så skal de kunne læse komplicerede og lange tekster, beherske skriftsproget og meget gerne have gået til en række forelæsninger. ... Fordi underviserne ved mere om det fagområde, som de studerende er i færd med at dygtiggøre sig inden for. Underviserne har mere viden om det fagfelt, som de studerende arbejder med, og for at lette dialogen mellem de to parter og for at synliggøre de parametre, der gør sig gældende i academia - f. eks. at det at mene noget ikke må forveksles med det at analysere - skal underviseren snarere lægge sig op ad den lyttende ekspertrolle end den mere ligeværdige coach- og sparringspartnerrolle. Hvorfor er det vigtigt, at de studerende lærer at skrive en nogenlunde fejlfri tekst?

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

SP - 9

JO - Politiken

JF - Politiken

SN - 0907-1814

ER -