Nykredit, børsnotering, markedseffektivitet og ejerløse formuer

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

604 Downloads (Pure)

Abstract

Denne artikel ser på corporate governance-problemer, fordelingsproblemer og allokeringsproblemer i forbindelse med dels noterede, dels unoterede realkreditaktieselskaber med en kreditforening som dominerende ejer. Der argumenteres for, at den løsning, der er lagt op til i Nykredit, ikke er tilstrækkelig gennemtænkt og har en række uønskede konsekvenser. Dette gælder i særdeleshed KundeKroner, hvor artiklen konkluderer, at den skitserede model i den givne situation forekommer problematisk, og at det kan ende med, at det bliver de nuværende minoritetsaktionærer, der drager fordel af KundeKronerne i stedet for låntagerne.
Original languageDanish
JournalFinans/Invest
Issue number2
Pages (from-to)25-32
ISSN0106-1798
Publication statusPublished - Apr 2016

Cite this

@article{8d2dbadd6a674cbda593520d9c0bccd3,
title = "Nykredit, b{\o}rsnotering, markedseffektivitet og ejerl{\o}se formuer",
abstract = "Denne artikel ser p{\aa} corporate governance-problemer, fordelingsproblemer og allokeringsproblemer i forbindelse med dels noterede, dels unoterede realkreditaktieselskaber med en kreditforening som dominerende ejer. Der argumenteres for, at den l{\o}sning, der er lagt op til i Nykredit, ikke er tilstr{\ae}kkelig gennemt{\ae}nkt og har en r{\ae}kke u{\o}nskede konsekvenser. Dette g{\ae}lder i s{\ae}rdeleshed KundeKroner, hvor artiklen konkluderer, at den skitserede model i den givne situation forekommer problematisk, og at det kan ende med, at det bliver de nuv{\ae}rende minoritetsaktion{\ae}rer, der drager fordel af KundeKronerne i stedet for l{\aa}ntagerne.",
author = "Michael M{\o}ller and Nielsen, {Niels Christian}",
year = "2016",
month = "4",
language = "Dansk",
pages = "25--32",
journal = "Finans/Invest",
issn = "0106-1798",
number = "2",

}

Nykredit, børsnotering, markedseffektivitet og ejerløse formuer. / Møller, Michael; Nielsen, Niels Christian.

In: Finans/Invest, No. 2, 04.2016, p. 25-32.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Nykredit, børsnotering, markedseffektivitet og ejerløse formuer

AU - Møller, Michael

AU - Nielsen, Niels Christian

PY - 2016/4

Y1 - 2016/4

N2 - Denne artikel ser på corporate governance-problemer, fordelingsproblemer og allokeringsproblemer i forbindelse med dels noterede, dels unoterede realkreditaktieselskaber med en kreditforening som dominerende ejer. Der argumenteres for, at den løsning, der er lagt op til i Nykredit, ikke er tilstrækkelig gennemtænkt og har en række uønskede konsekvenser. Dette gælder i særdeleshed KundeKroner, hvor artiklen konkluderer, at den skitserede model i den givne situation forekommer problematisk, og at det kan ende med, at det bliver de nuværende minoritetsaktionærer, der drager fordel af KundeKronerne i stedet for låntagerne.

AB - Denne artikel ser på corporate governance-problemer, fordelingsproblemer og allokeringsproblemer i forbindelse med dels noterede, dels unoterede realkreditaktieselskaber med en kreditforening som dominerende ejer. Der argumenteres for, at den løsning, der er lagt op til i Nykredit, ikke er tilstrækkelig gennemtænkt og har en række uønskede konsekvenser. Dette gælder i særdeleshed KundeKroner, hvor artiklen konkluderer, at den skitserede model i den givne situation forekommer problematisk, og at det kan ende med, at det bliver de nuværende minoritetsaktionærer, der drager fordel af KundeKronerne i stedet for låntagerne.

UR - http://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000378556

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 25

EP - 32

JO - Finans/Invest

JF - Finans/Invest

SN - 0106-1798

IS - 2

ER -