Nye veje med partnerskaber i velfærd: En strategi- og ledelsesmodel for selveje i en offentlig kontekst

Research output: Book/ReportReportResearch

1 Downloads (Pure)

Abstract

Vellykkede reformer forudsætter, at velfærdsinstitutionerne samarbejder med forældre og civilsamfund – og med hinanden. Det er en pointe, vi gerne vil have frem i denne inspirationsbog, som baserer sig på både forskning og praktisk erfaring. Der kommer løbende reformer på velfærdsområdet, og det er en enorm udfordring for både kommuner, institutioner og civilsamfund at følge med i omstillingsprocesserne. Samtidig er der værdier på spil, som gerne skulle udmøntes i praksis. Den sidste store skolereform på daginstitutions- og skoleområdet stiller skarpt på behovet for at tænke nyt. Hvordan omsætter vi samarbejdsværdier i bæredygtige løsninger? Det fortæller denne bog om med det formål at inspirere med en model for velfærdspartnerskaber. Et velfærdspartnerskab er et fleksibelt redskab for lederen, der ønsker at åbne sin institution op for omgivelserne. Modellen tager afsæt i et samarbejde mellem en gruppe selvejende daginstitutioner, tre kommuner, forskere og andre aktører. Findes der en sikker opskrift på samarbejde? Måske i det perfekte kærlighedsforhold, hvor parterne kender ethvert ønske hos hinanden. Eller måske i magtrelationer, hvor den ene part er dominerende og egenrådigt sætter retning. Anderledes er det i de fleste andre relationer, hvor det som bekendt ikke altid er lige let. Med denne bog vil vi inspirere til kunsten at samarbejde.
Original languageDanish
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherDepartment of Management, Politics and Philosophy, CBS
Number of pages93
ISBN (Print)9788791839375
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@book{5077978d41b64845a5897115891ab3c6,
title = "Nye veje med partnerskaber i velf{\ae}rd: En strategi- og ledelsesmodel for selveje i en offentlig kontekst",
abstract = "Vellykkede reformer foruds{\ae}tter, at velf{\ae}rdsinstitutionerne samarbejder med for{\ae}ldre og civilsamfund – og med hinanden. Det er en pointe, vi gerne vil have frem i denne inspirationsbog, som baserer sig p{\aa} b{\aa}de forskning og praktisk erfaring. Der kommer l{\o}bende reformer p{\aa} velf{\ae}rdsomr{\aa}det, og det er en enorm udfordring for b{\aa}de kommuner, institutioner og civilsamfund at f{\o}lge med i omstillingsprocesserne. Samtidig er der v{\ae}rdier p{\aa} spil, som gerne skulle udm{\o}ntes i praksis. Den sidste store skolereform p{\aa} daginstitutions- og skoleomr{\aa}det stiller skarpt p{\aa} behovet for at t{\ae}nke nyt. Hvordan oms{\ae}tter vi samarbejdsv{\ae}rdier i b{\ae}redygtige l{\o}sninger? Det fort{\ae}ller denne bog om med det form{\aa}l at inspirere med en model for velf{\ae}rdspartnerskaber. Et velf{\ae}rdspartnerskab er et fleksibelt redskab for lederen, der {\o}nsker at {\aa}bne sin institution op for omgivelserne. Modellen tager afs{\ae}t i et samarbejde mellem en gruppe selvejende daginstitutioner, tre kommuner, forskere og andre akt{\o}rer. Findes der en sikker opskrift p{\aa} samarbejde? M{\aa}ske i det perfekte k{\ae}rlighedsforhold, hvor parterne kender ethvert {\o}nske hos hinanden. Eller m{\aa}ske i magtrelationer, hvor den ene part er dominerende og egenr{\aa}digt s{\ae}tter retning. Anderledes er det i de fleste andre relationer, hvor det som bekendt ikke altid er lige let. Med denne bog vil vi inspirere til kunsten at samarbejde.",
author = "Holger H{\o}jlund and Charlotte Biil",
year = "2015",
language = "Dansk",
isbn = "9788791839375",
publisher = "Department of Management, Politics and Philosophy, CBS",
address = "Danmark",

}

Nye veje med partnerskaber i velfærd : En strategi- og ledelsesmodel for selveje i en offentlig kontekst. / Højlund, Holger; Biil, Charlotte.

Frederiksberg : Department of Management, Politics and Philosophy, CBS, 2015. 93 p.

Research output: Book/ReportReportResearch

TY - RPRT

T1 - Nye veje med partnerskaber i velfærd

T2 - En strategi- og ledelsesmodel for selveje i en offentlig kontekst

AU - Højlund, Holger

AU - Biil, Charlotte

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Vellykkede reformer forudsætter, at velfærdsinstitutionerne samarbejder med forældre og civilsamfund – og med hinanden. Det er en pointe, vi gerne vil have frem i denne inspirationsbog, som baserer sig på både forskning og praktisk erfaring. Der kommer løbende reformer på velfærdsområdet, og det er en enorm udfordring for både kommuner, institutioner og civilsamfund at følge med i omstillingsprocesserne. Samtidig er der værdier på spil, som gerne skulle udmøntes i praksis. Den sidste store skolereform på daginstitutions- og skoleområdet stiller skarpt på behovet for at tænke nyt. Hvordan omsætter vi samarbejdsværdier i bæredygtige løsninger? Det fortæller denne bog om med det formål at inspirere med en model for velfærdspartnerskaber. Et velfærdspartnerskab er et fleksibelt redskab for lederen, der ønsker at åbne sin institution op for omgivelserne. Modellen tager afsæt i et samarbejde mellem en gruppe selvejende daginstitutioner, tre kommuner, forskere og andre aktører. Findes der en sikker opskrift på samarbejde? Måske i det perfekte kærlighedsforhold, hvor parterne kender ethvert ønske hos hinanden. Eller måske i magtrelationer, hvor den ene part er dominerende og egenrådigt sætter retning. Anderledes er det i de fleste andre relationer, hvor det som bekendt ikke altid er lige let. Med denne bog vil vi inspirere til kunsten at samarbejde.

AB - Vellykkede reformer forudsætter, at velfærdsinstitutionerne samarbejder med forældre og civilsamfund – og med hinanden. Det er en pointe, vi gerne vil have frem i denne inspirationsbog, som baserer sig på både forskning og praktisk erfaring. Der kommer løbende reformer på velfærdsområdet, og det er en enorm udfordring for både kommuner, institutioner og civilsamfund at følge med i omstillingsprocesserne. Samtidig er der værdier på spil, som gerne skulle udmøntes i praksis. Den sidste store skolereform på daginstitutions- og skoleområdet stiller skarpt på behovet for at tænke nyt. Hvordan omsætter vi samarbejdsværdier i bæredygtige løsninger? Det fortæller denne bog om med det formål at inspirere med en model for velfærdspartnerskaber. Et velfærdspartnerskab er et fleksibelt redskab for lederen, der ønsker at åbne sin institution op for omgivelserne. Modellen tager afsæt i et samarbejde mellem en gruppe selvejende daginstitutioner, tre kommuner, forskere og andre aktører. Findes der en sikker opskrift på samarbejde? Måske i det perfekte kærlighedsforhold, hvor parterne kender ethvert ønske hos hinanden. Eller måske i magtrelationer, hvor den ene part er dominerende og egenrådigt sætter retning. Anderledes er det i de fleste andre relationer, hvor det som bekendt ikke altid er lige let. Med denne bog vil vi inspirere til kunsten at samarbejde.

UR - http://libsearch.cbs.dk/primo_library/libweb/action/dlDisplay.do?docId=CBS01000700484&vid=CBS&afterPDS=true

M3 - Rapport

SN - 9788791839375

BT - Nye veje med partnerskaber i velfærd

PB - Department of Management, Politics and Philosophy, CBS

CY - Frederiksberg

ER -

Højlund H, Biil C. Nye veje med partnerskaber i velfærd: En strategi- og ledelsesmodel for selveje i en offentlig kontekst. Frederiksberg: Department of Management, Politics and Philosophy, CBS, 2015. 93 p.