Nye OECD-retningslinjer for transfer pricing dokumentation

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Formålet med denne artikel er at give et overblik over det foreløbige resultat vedrørende udvikling af nye retningslinjer for transfer pricing dokumentation, der indgår som en del af OECD's samlede ‘Action Plan on Base Erosion and Profit Shifting’ (BEPS). Disse retningslinjer skal, når de formelt er vedtaget, erstatte det nuværende kapitel V om transfer pricing dokumentation i ‘OECD Transfer Pricing Guidelines for Multinational Enterprises and Tax Administrations’. De gældende danske regler for transfer pricing dokumentation baserer sig på de eksisterende OECD-retningslinjer, og det må formodes, at reglerne på sigt bliver revideret som følge heraf. Artiklen afsluttes med et bud på de umiddelbare udfordringer for multinationale koncerner, skatterådgivere, og skattemyndigheder, som retningslinjerne vil medføre.
Original languageDanish
JournalRevision & Regnskabsvaesen
Volume84
Issue number4
Pages (from-to)80-87
ISSN0034-6918
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@article{9f5b8e6b96b745189a0ef5a1d32a53ed,
title = "Nye OECD-retningslinjer for transfer pricing dokumentation",
abstract = "Form{\aa}let med denne artikel er at give et overblik over det forel{\o}bige resultat vedr{\o}rende udvikling af nye retningslinjer for transfer pricing dokumentation, der indg{\aa}r som en del af OECD's samlede ‘Action Plan on Base Erosion and Profit Shifting’ (BEPS). Disse retningslinjer skal, n{\aa}r de formelt er vedtaget, erstatte det nuv{\ae}rende kapitel V om transfer pricing dokumentation i ‘OECD Transfer Pricing Guidelines for Multinational Enterprises and Tax Administrations’. De g{\ae}ldende danske regler for transfer pricing dokumentation baserer sig p{\aa} de eksisterende OECD-retningslinjer, og det m{\aa} formodes, at reglerne p{\aa} sigt bliver revideret som f{\o}lge heraf. Artiklen afsluttes med et bud p{\aa} de umiddelbare udfordringer for multinationale koncerner, skatter{\aa}dgivere, og skattemyndigheder, som retningslinjerne vil medf{\o}re.",
author = "Rossing, {Christian Plesner}",
year = "2015",
language = "Dansk",
volume = "84",
pages = "80--87",
journal = "Revision & Regnskabsv{\ae}sen",
issn = "0034-6918",
publisher = "Karnov Group",
number = "4",

}

Nye OECD-retningslinjer for transfer pricing dokumentation. / Rossing, Christian Plesner.

In: Revision & Regnskabsvaesen, Vol. 84, No. 4, 2015, p. 80-87.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Nye OECD-retningslinjer for transfer pricing dokumentation

AU - Rossing, Christian Plesner

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Formålet med denne artikel er at give et overblik over det foreløbige resultat vedrørende udvikling af nye retningslinjer for transfer pricing dokumentation, der indgår som en del af OECD's samlede ‘Action Plan on Base Erosion and Profit Shifting’ (BEPS). Disse retningslinjer skal, når de formelt er vedtaget, erstatte det nuværende kapitel V om transfer pricing dokumentation i ‘OECD Transfer Pricing Guidelines for Multinational Enterprises and Tax Administrations’. De gældende danske regler for transfer pricing dokumentation baserer sig på de eksisterende OECD-retningslinjer, og det må formodes, at reglerne på sigt bliver revideret som følge heraf. Artiklen afsluttes med et bud på de umiddelbare udfordringer for multinationale koncerner, skatterådgivere, og skattemyndigheder, som retningslinjerne vil medføre.

AB - Formålet med denne artikel er at give et overblik over det foreløbige resultat vedrørende udvikling af nye retningslinjer for transfer pricing dokumentation, der indgår som en del af OECD's samlede ‘Action Plan on Base Erosion and Profit Shifting’ (BEPS). Disse retningslinjer skal, når de formelt er vedtaget, erstatte det nuværende kapitel V om transfer pricing dokumentation i ‘OECD Transfer Pricing Guidelines for Multinational Enterprises and Tax Administrations’. De gældende danske regler for transfer pricing dokumentation baserer sig på de eksisterende OECD-retningslinjer, og det må formodes, at reglerne på sigt bliver revideret som følge heraf. Artiklen afsluttes med et bud på de umiddelbare udfordringer for multinationale koncerner, skatterådgivere, og skattemyndigheder, som retningslinjerne vil medføre.

UR - http://sfx.lib.cbs.dk:3210/sfxlcl3?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978976476595&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 84

SP - 80

EP - 87

JO - Revision & Regnskabsvæsen

JF - Revision & Regnskabsvæsen

SN - 0034-6918

IS - 4

ER -