Magtens Stemmer: Nina Smith

Anton Grau Larsen (Other), Christoph Ellersgaard (Other), Morten Fischer Sivertsen (Producer)

Research output: Non-textual formSound/Visual production (digital)Communication

Abstract

Magtens Stemmer skal idag handle om Nina Smith. Hun er økonom og professor på Århus Universitet, formand for Forenet Kredit og tidligere økonomisk vismand. Hun er en mønsterbryder, der startede i social klasse 5, men endte blandt landets mest magtfulde personer. I disse cirkler repræsenterer hun et eksempel på hvad man kunne kalde eksperternes magt, for hun er en af dem, de andre lytter til.
Vi skal tale om meritokrati og kvinder i ledelse, om geografisk diversitet i bestyrelseslokaler og om at være feminist i 70ernes ånd.
Vi skal også forbi begrebet tokenism, om velfærdsstatens forringede politiske legitimitet, og så skal vi diskutere hvilke demokratiske løsninger der kan være på elitens imageproblem.
Original languageDanish
Publication date14 Oct 2018
Place of PublicationKøbenhavn
Media of outputPodcasts
Size 55:00 min
Publication statusPublished - 14 Oct 2018

Cite this

Grau Larsen, A. (Other), Ellersgaard, C. (Other), & Fischer Sivertsen, M. (Producer). (2018). Magtens Stemmer: Nina Smith. Sound/Visual production (digital), København: Radio24syv. Retrieved from https://www.radio24syv.dk/programmer/magtens-stemmer/36534078/nina-smith
Grau Larsen, Anton (Other) ; Ellersgaard, Christoph (Other) ; Fischer Sivertsen, Morten (Producer). / Magtens Stemmer: Nina Smith. [Sound/Visual production (digital)].
@misc{e4e62389b7e04d74ba266a610e8d7ed6,
title = "Magtens Stemmer: Nina Smith",
abstract = "Magtens Stemmer skal idag handle om Nina Smith. Hun er {\o}konom og professor p{\aa} {\AA}rhus Universitet, formand for Forenet Kredit og tidligere {\o}konomisk vismand. Hun er en m{\o}nsterbryder, der startede i social klasse 5, men endte blandt landets mest magtfulde personer. I disse cirkler repr{\ae}senterer hun et eksempel p{\aa} hvad man kunne kalde eksperternes magt, for hun er en af dem, de andre lytter til.Vi skal tale om meritokrati og kvinder i ledelse, om geografisk diversitet i bestyrelseslokaler og om at v{\ae}re feminist i 70ernes {\aa}nd. Vi skal ogs{\aa} forbi begrebet tokenism, om velf{\ae}rdsstatens forringede politiske legitimitet, og s{\aa} skal vi diskutere hvilke demokratiske l{\o}sninger der kan v{\ae}re p{\aa} elitens imageproblem.",
author = "{Grau Larsen}, Anton and Christoph Ellersgaard and {Fischer Sivertsen}, Morten",
year = "2018",
month = "10",
day = "14",
language = "Dansk",
publisher = "Radio24syv",
address = "Danmark",

}

Grau Larsen, A, Ellersgaard, C & Fischer Sivertsen, M, Magtens Stemmer: Nina Smith, 2018, Sound/Visual production (digital), Radio24syv, København.
Magtens Stemmer: Nina Smith. Grau Larsen, Anton (Other); Ellersgaard, Christoph (Other); Fischer Sivertsen, Morten (Producer). 2018. København : Radio24syv.

Research output: Non-textual formSound/Visual production (digital)Communication

TY - ADVS

T1 - Magtens Stemmer: Nina Smith

A2 - Grau Larsen, Anton

A2 - Ellersgaard, Christoph

A2 - Fischer Sivertsen, Morten

PY - 2018/10/14

Y1 - 2018/10/14

N2 - Magtens Stemmer skal idag handle om Nina Smith. Hun er økonom og professor på Århus Universitet, formand for Forenet Kredit og tidligere økonomisk vismand. Hun er en mønsterbryder, der startede i social klasse 5, men endte blandt landets mest magtfulde personer. I disse cirkler repræsenterer hun et eksempel på hvad man kunne kalde eksperternes magt, for hun er en af dem, de andre lytter til.Vi skal tale om meritokrati og kvinder i ledelse, om geografisk diversitet i bestyrelseslokaler og om at være feminist i 70ernes ånd. Vi skal også forbi begrebet tokenism, om velfærdsstatens forringede politiske legitimitet, og så skal vi diskutere hvilke demokratiske løsninger der kan være på elitens imageproblem.

AB - Magtens Stemmer skal idag handle om Nina Smith. Hun er økonom og professor på Århus Universitet, formand for Forenet Kredit og tidligere økonomisk vismand. Hun er en mønsterbryder, der startede i social klasse 5, men endte blandt landets mest magtfulde personer. I disse cirkler repræsenterer hun et eksempel på hvad man kunne kalde eksperternes magt, for hun er en af dem, de andre lytter til.Vi skal tale om meritokrati og kvinder i ledelse, om geografisk diversitet i bestyrelseslokaler og om at være feminist i 70ernes ånd. Vi skal også forbi begrebet tokenism, om velfærdsstatens forringede politiske legitimitet, og så skal vi diskutere hvilke demokratiske løsninger der kan være på elitens imageproblem.

M3 - Lyd og/eller billed produktion (digital)

PB - Radio24syv

CY - København

ER -

Grau Larsen A (Other), Ellersgaard C (Other), Fischer Sivertsen M (Producer). Magtens Stemmer: Nina Smith København: Radio24syv. 2018.