Ligestilling i danske selskabers bestyrelser?

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Feature articleCommunication

Abstract

I kronikken redegøres der for de muligheder, selskaber har for at undgå at blive underlagt eventuelle kommende regler om kønskvotering i danske (aktie)selskaber. Der peges på, at en indføring af kønskvoter hermed kan få den effekt, at et antal danske aktieselskaber omdannes til anpartsselskaber, eller likvideres i forbindelse med en efterfølgende opstart af et selskab i udlandet, som herefter driver filialvirksomhed i Danmark. Der argumenteres for, at sidstnævnte model muligvis vil medføre et tab af skatteprovenu og af arbejdspladser i Danmark, og der henvises til, at noget tilsvarende er sket i Norge, hvor kønskvotering er en realitet.
Original languageDanish
JournalFyens Stiftstidende
VolumeBusiness-Syd (tillæg 7. juni 2011)
Pages (from-to)30-31
Number of pages2
ISSN1399-8595
Publication statusPublished - 7 Jun 2011
Externally publishedYes

Cite this

Lilja, T. M. (2011). Ligestilling i danske selskabers bestyrelser? Fyens Stiftstidende, Business-Syd (tillæg 7. juni 2011), 30-31.
Lilja, Troels Michael. / Ligestilling i danske selskabers bestyrelser?. In: Fyens Stiftstidende. 2011 ; Vol. Business-Syd (tillæg 7. juni 2011). pp. 30-31.
@article{5c6911cd2b234de586ea41db3986f2c1,
title = "Ligestilling i danske selskabers bestyrelser?",
abstract = "I kronikken redeg{\o}res der for de muligheder, selskaber har for at undg{\aa} at blive underlagt eventuelle kommende regler om k{\o}nskvotering i danske (aktie)selskaber. Der peges p{\aa}, at en indf{\o}ring af k{\o}nskvoter hermed kan f{\aa} den effekt, at et antal danske aktieselskaber omdannes til anpartsselskaber, eller likvideres i forbindelse med en efterf{\o}lgende opstart af et selskab i udlandet, som herefter driver filialvirksomhed i Danmark. Der argumenteres for, at sidstn{\ae}vnte model muligvis vil medf{\o}re et tab af skatteprovenu og af arbejdspladser i Danmark, og der henvises til, at noget tilsvarende er sket i Norge, hvor k{\o}nskvotering er en realitet.",
author = "Lilja, {Troels Michael}",
note = "Kronikken er trykt i {"}Business-Syd{"} 7. juni 2011. {"}Business-Syd{"} udkom som et till{\ae}g til b{\aa}de Fyens Stiftstidende og til Fyns Amts Avis.",
year = "2011",
month = "6",
day = "7",
language = "Dansk",
volume = "Business-Syd (till{\ae}g 7. juni 2011)",
pages = "30--31",
journal = "Fyens Stiftstidende",
issn = "1399-8595",
publisher = "Fynske Medier P/S",

}

Lilja, TM 2011, 'Ligestilling i danske selskabers bestyrelser?', Fyens Stiftstidende, vol. Business-Syd (tillæg 7. juni 2011), pp. 30-31.

Ligestilling i danske selskabers bestyrelser? / Lilja, Troels Michael.

In: Fyens Stiftstidende, Vol. Business-Syd (tillæg 7. juni 2011), 07.06.2011, p. 30-31.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Feature articleCommunication

TY - INPR

T1 - Ligestilling i danske selskabers bestyrelser?

AU - Lilja, Troels Michael

N1 - Kronikken er trykt i "Business-Syd" 7. juni 2011. "Business-Syd" udkom som et tillæg til både Fyens Stiftstidende og til Fyns Amts Avis.

PY - 2011/6/7

Y1 - 2011/6/7

N2 - I kronikken redegøres der for de muligheder, selskaber har for at undgå at blive underlagt eventuelle kommende regler om kønskvotering i danske (aktie)selskaber. Der peges på, at en indføring af kønskvoter hermed kan få den effekt, at et antal danske aktieselskaber omdannes til anpartsselskaber, eller likvideres i forbindelse med en efterfølgende opstart af et selskab i udlandet, som herefter driver filialvirksomhed i Danmark. Der argumenteres for, at sidstnævnte model muligvis vil medføre et tab af skatteprovenu og af arbejdspladser i Danmark, og der henvises til, at noget tilsvarende er sket i Norge, hvor kønskvotering er en realitet.

AB - I kronikken redegøres der for de muligheder, selskaber har for at undgå at blive underlagt eventuelle kommende regler om kønskvotering i danske (aktie)selskaber. Der peges på, at en indføring af kønskvoter hermed kan få den effekt, at et antal danske aktieselskaber omdannes til anpartsselskaber, eller likvideres i forbindelse med en efterfølgende opstart af et selskab i udlandet, som herefter driver filialvirksomhed i Danmark. Der argumenteres for, at sidstnævnte model muligvis vil medføre et tab af skatteprovenu og af arbejdspladser i Danmark, og der henvises til, at noget tilsvarende er sket i Norge, hvor kønskvotering er en realitet.

M3 - Bidrag til avis - Kronik

VL - Business-Syd (tillæg 7. juni 2011)

SP - 30

EP - 31

JO - Fyens Stiftstidende

JF - Fyens Stiftstidende

SN - 1399-8595

ER -

Lilja TM. Ligestilling i danske selskabers bestyrelser? Fyens Stiftstidende. 2011 Jun 7;Business-Syd (tillæg 7. juni 2011):30-31.