Ledelse i videnvirksomheder: Interview med rektor Per Holten-Andersen, CBS

Jens Kristian Elkjær-Larsen, Ditte Marie Winther

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

Abstract

Copenhagen Business School (CBS), en af Europas største business schools, har fået ny rektor. CBS har indenfor de seneste år været igennem en ledelsesmæssigt turbulent tid. I denne udgave taler vi med CBS' nye rektor Per Holten-Andersen om ledelsesidealer for moderne vidensintensive organisationer. Af åbenlyse grunde kommer vi ikke i detaljerne med CBS' kommende strategi, men vi kradser dog lidt i overfladen og spørger Per Holten-Andersen med hvilke redskaber han som gartner vil holde orden i sine blomsterbede.
Med en forventning om, at det må være vanskeligt at ankomme som ny leder for en stor og kompleks videnvirksomhed som CBS, gik vi ind til mødet med den nye rektor og spurgte ham om netop dette. Hans umiddelbare svar kom prompte og med et smil på læben - "Jeg tager én ting ad gangen. Jeg har brugt den første måned på at sætte mig ind i en masse ting. Jeg er ikke så besværlig og føler mig allerede rigtig godt tilpas på CBS. Spørgsmålet er nok snarere om CBS vil kunne vænne sig til mig?" Og med den bemærkning indledtes interviewet.
Original languageDanish
JournalRevision og Regnskabsvaesen
Volume81
Issue number4
Pages (from-to)52-61
ISSN0034-6918
Publication statusPublished - Apr 2012

Cite this

Elkjær-Larsen, Jens Kristian ; Winther, Ditte Marie. / Ledelse i videnvirksomheder : Interview med rektor Per Holten-Andersen, CBS. In: Revision og Regnskabsvaesen. 2012 ; Vol. 81, No. 4. pp. 52-61.
@article{d65a3420ef69485db21efbeaa9bfb8dc,
title = "Ledelse i videnvirksomheder: Interview med rektor Per Holten-Andersen, CBS",
abstract = "Copenhagen Business School (CBS), en af Europas st{\o}rste business schools, har f{\aa}et ny rektor. CBS har indenfor de seneste {\aa}r v{\ae}ret igennem en ledelsesm{\ae}ssigt turbulent tid. I denne udgave taler vi med CBS' nye rektor Per Holten-Andersen om ledelsesidealer for moderne vidensintensive organisationer. Af {\aa}benlyse grunde kommer vi ikke i detaljerne med CBS' kommende strategi, men vi kradser dog lidt i overfladen og sp{\o}rger Per Holten-Andersen med hvilke redskaber han som gartner vil holde orden i sine blomsterbede.Med en forventning om, at det m{\aa} v{\ae}re vanskeligt at ankomme som ny leder for en stor og kompleks videnvirksomhed som CBS, gik vi ind til m{\o}det med den nye rektor og spurgte ham om netop dette. Hans umiddelbare svar kom prompte og med et smil p{\aa} l{\ae}ben - {"}Jeg tager {\'e}n ting ad gangen. Jeg har brugt den f{\o}rste m{\aa}ned p{\aa} at s{\ae}tte mig ind i en masse ting. Jeg er ikke s{\aa} besv{\ae}rlig og f{\o}ler mig allerede rigtig godt tilpas p{\aa} CBS. Sp{\o}rgsm{\aa}let er nok snarere om CBS vil kunne v{\ae}nne sig til mig?{"} Og med den bem{\ae}rkning indledtes interviewet.",
keywords = "Videnledelse, Videnintensive virksomheder, Universiter, Ledelse, CBS, Per Holten-Andersen",
author = "Elkj{\ae}r-Larsen, {Jens Kristian} and Winther, {Ditte Marie}",
year = "2012",
month = "4",
language = "Dansk",
volume = "81",
pages = "52--61",
journal = "Revision & Regnskabsv{\ae}sen",
issn = "0034-6918",
publisher = "Karnov Group",
number = "4",

}

Elkjær-Larsen, JK & Winther, DM 2012, 'Ledelse i videnvirksomheder: Interview med rektor Per Holten-Andersen, CBS', Revision og Regnskabsvaesen, vol. 81, no. 4, pp. 52-61.

Ledelse i videnvirksomheder : Interview med rektor Per Holten-Andersen, CBS. / Elkjær-Larsen, Jens Kristian; Winther, Ditte Marie.

In: Revision og Regnskabsvaesen, Vol. 81, No. 4, 04.2012, p. 52-61.

Research output: Contribution to journalJournal articleCommunication

TY - JOUR

T1 - Ledelse i videnvirksomheder

T2 - Interview med rektor Per Holten-Andersen, CBS

AU - Elkjær-Larsen, Jens Kristian

AU - Winther, Ditte Marie

PY - 2012/4

Y1 - 2012/4

N2 - Copenhagen Business School (CBS), en af Europas største business schools, har fået ny rektor. CBS har indenfor de seneste år været igennem en ledelsesmæssigt turbulent tid. I denne udgave taler vi med CBS' nye rektor Per Holten-Andersen om ledelsesidealer for moderne vidensintensive organisationer. Af åbenlyse grunde kommer vi ikke i detaljerne med CBS' kommende strategi, men vi kradser dog lidt i overfladen og spørger Per Holten-Andersen med hvilke redskaber han som gartner vil holde orden i sine blomsterbede.Med en forventning om, at det må være vanskeligt at ankomme som ny leder for en stor og kompleks videnvirksomhed som CBS, gik vi ind til mødet med den nye rektor og spurgte ham om netop dette. Hans umiddelbare svar kom prompte og med et smil på læben - "Jeg tager én ting ad gangen. Jeg har brugt den første måned på at sætte mig ind i en masse ting. Jeg er ikke så besværlig og føler mig allerede rigtig godt tilpas på CBS. Spørgsmålet er nok snarere om CBS vil kunne vænne sig til mig?" Og med den bemærkning indledtes interviewet.

AB - Copenhagen Business School (CBS), en af Europas største business schools, har fået ny rektor. CBS har indenfor de seneste år været igennem en ledelsesmæssigt turbulent tid. I denne udgave taler vi med CBS' nye rektor Per Holten-Andersen om ledelsesidealer for moderne vidensintensive organisationer. Af åbenlyse grunde kommer vi ikke i detaljerne med CBS' kommende strategi, men vi kradser dog lidt i overfladen og spørger Per Holten-Andersen med hvilke redskaber han som gartner vil holde orden i sine blomsterbede.Med en forventning om, at det må være vanskeligt at ankomme som ny leder for en stor og kompleks videnvirksomhed som CBS, gik vi ind til mødet med den nye rektor og spurgte ham om netop dette. Hans umiddelbare svar kom prompte og med et smil på læben - "Jeg tager én ting ad gangen. Jeg har brugt den første måned på at sætte mig ind i en masse ting. Jeg er ikke så besværlig og føler mig allerede rigtig godt tilpas på CBS. Spørgsmålet er nok snarere om CBS vil kunne vænne sig til mig?" Og med den bemærkning indledtes interviewet.

KW - Videnledelse

KW - Videnintensive virksomheder

KW - Universiter

KW - Ledelse

KW - CBS

KW - Per Holten-Andersen

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 81

SP - 52

EP - 61

JO - Revision & Regnskabsvæsen

JF - Revision & Regnskabsvæsen

SN - 0034-6918

IS - 4

ER -