Ledelse er at vise at alt ikke er lige godt

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

Abstract

Med en instrumentel og hierarkisk ledelseskultur får vi aldrig frigjort det store potentiale i god velfærdsledelse. Offentlige chefer og ledere skal være til stede i hverdagen med åbne sanser, så de kan reagere årvågent på indtryk og ideer fra kolleger, borgere og omverdenen. Men først og fremmest skal de præge hele organisationen med et normativt blik for den dybere mening i den fælles opgave. Ti ledelseseksperimenter viser, at det kan lade sig gøre. I ti principper skitseres en mulig vej fremad.Som chef skal du ville noget mere med din ledelse. Du skal insistere på den fælles mening med kerneopgaven – på tværs af traditionelle fagskel og strukturer – og dermed skabe et fælles blik for det alment gode lederskab.
Original languageDanish
Publication date2015
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@misc{98b495d971144327ba907c4b7290d35a,
title = "Ledelse er at vise at alt ikke er lige godt",
abstract = "Med en instrumentel og hierarkisk ledelseskultur f{\aa}r vi aldrig frigjort det store potentiale i god velf{\ae}rdsledelse. Offentlige chefer og ledere skal v{\ae}re til stede i hverdagen med {\aa}bne sanser, s{\aa} de kan reagere {\aa}rv{\aa}gent p{\aa} indtryk og ideer fra kolleger, borgere og omverdenen. Men f{\o}rst og fremmest skal de pr{\ae}ge hele organisationen med et normativt blik for den dybere mening i den f{\ae}lles opgave. Ti ledelseseksperimenter viser, at det kan lade sig g{\o}re. I ti principper skitseres en mulig vej fremad.Som chef skal du ville noget mere med din ledelse. Du skal insistere p{\aa} den f{\ae}lles mening med kerneopgaven – p{\aa} tv{\ae}rs af traditionelle fagskel og strukturer – og dermed skabe et f{\ae}lles blik for det alment gode lederskab.",
author = "Poula Helth",
year = "2015",
language = "Dansk",
type = "Other",

}

Ledelse er at vise at alt ikke er lige godt. / Helth, Poula.

2015, Artikel.

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationCommunication

TY - ICOMM

T1 - Ledelse er at vise at alt ikke er lige godt

AU - Helth, Poula

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Med en instrumentel og hierarkisk ledelseskultur får vi aldrig frigjort det store potentiale i god velfærdsledelse. Offentlige chefer og ledere skal være til stede i hverdagen med åbne sanser, så de kan reagere årvågent på indtryk og ideer fra kolleger, borgere og omverdenen. Men først og fremmest skal de præge hele organisationen med et normativt blik for den dybere mening i den fælles opgave. Ti ledelseseksperimenter viser, at det kan lade sig gøre. I ti principper skitseres en mulig vej fremad.Som chef skal du ville noget mere med din ledelse. Du skal insistere på den fælles mening med kerneopgaven – på tværs af traditionelle fagskel og strukturer – og dermed skabe et fælles blik for det alment gode lederskab.

AB - Med en instrumentel og hierarkisk ledelseskultur får vi aldrig frigjort det store potentiale i god velfærdsledelse. Offentlige chefer og ledere skal være til stede i hverdagen med åbne sanser, så de kan reagere årvågent på indtryk og ideer fra kolleger, borgere og omverdenen. Men først og fremmest skal de præge hele organisationen med et normativt blik for den dybere mening i den fælles opgave. Ti ledelseseksperimenter viser, at det kan lade sig gøre. I ti principper skitseres en mulig vej fremad.Som chef skal du ville noget mere med din ledelse. Du skal insistere på den fælles mening med kerneopgaven – på tværs af traditionelle fagskel og strukturer – og dermed skabe et fælles blik for det alment gode lederskab.

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

ER -