Landbrugets økonomiske problemer

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  Abstract

  Dansk landbrug står over for tre vigtige udfordringer. For det første har der over en længere årrække været et fald i driftsindtjeningen. På trods af en forbedring gennem de seneste år ligger indtjeningen fortsat på et lavt niveau, der er utilstrækkeligt til at sikre et rimeligt afkast til kapital og arbejdsindsats. For det andet er der særlig siden 2001 opbygget en stor gæld. For mange bedrifter vil det være svært at klare gældsforpligtelserne. Endelig for det tredje står landbruget med et kortsigtet finansieringsproblem, idet finansielle virksomheder siden begyndelsen af den finansielle krise har været tilbageholdende med at finansiere projekter, der i øvrigt er rentable. Artiklen analyserer landbrugets tre grundlæggende problemer. Endvidere diskuteres de fremtidige økonomiske udsigter for erhvervet. Endelig diskuteres løsningsmuligheder. Det kan være hensigtsmæssigt med en nedskrivning af gælden.
  Original languageDanish
  JournalFinans/Invest
  Issue number7
  Pages (from-to)4-13
  ISSN0106-1798
  Publication statusPublished - Nov 2013

  Cite this

  @article{78373ae55bd6460981e4567621511a3e,
  title = "Landbrugets {\o}konomiske problemer",
  abstract = "Dansk landbrug st{\aa}r over for tre vigtige udfordringer. For det f{\o}rste har der over en l{\ae}ngere {\aa}rr{\ae}kke v{\ae}ret et fald i driftsindtjeningen. P{\aa} trods af en forbedring gennem de seneste {\aa}r ligger indtjeningen fortsat p{\aa} et lavt niveau, der er utilstr{\ae}kkeligt til at sikre et rimeligt afkast til kapital og arbejdsindsats. For det andet er der s{\ae}rlig siden 2001 opbygget en stor g{\ae}ld. For mange bedrifter vil det v{\ae}re sv{\ae}rt at klare g{\ae}ldsforpligtelserne. Endelig for det tredje st{\aa}r landbruget med et kortsigtet finansieringsproblem, idet finansielle virksomheder siden begyndelsen af den finansielle krise har v{\ae}ret tilbageholdende med at finansiere projekter, der i {\o}vrigt er rentable. Artiklen analyserer landbrugets tre grundl{\ae}ggende problemer. Endvidere diskuteres de fremtidige {\o}konomiske udsigter for erhvervet. Endelig diskuteres l{\o}sningsmuligheder. Det kan v{\ae}re hensigtsm{\ae}ssigt med en nedskrivning af g{\ae}lden.",
  author = "Finn {\O}strup",
  year = "2013",
  month = "11",
  language = "Dansk",
  pages = "4--13",
  journal = "Finans/Invest",
  issn = "0106-1798",
  number = "7",

  }

  Landbrugets økonomiske problemer. / Østrup, Finn.

  In: Finans/Invest, No. 7, 11.2013, p. 4-13.

  Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

  TY - JOUR

  T1 - Landbrugets økonomiske problemer

  AU - Østrup, Finn

  PY - 2013/11

  Y1 - 2013/11

  N2 - Dansk landbrug står over for tre vigtige udfordringer. For det første har der over en længere årrække været et fald i driftsindtjeningen. På trods af en forbedring gennem de seneste år ligger indtjeningen fortsat på et lavt niveau, der er utilstrækkeligt til at sikre et rimeligt afkast til kapital og arbejdsindsats. For det andet er der særlig siden 2001 opbygget en stor gæld. For mange bedrifter vil det være svært at klare gældsforpligtelserne. Endelig for det tredje står landbruget med et kortsigtet finansieringsproblem, idet finansielle virksomheder siden begyndelsen af den finansielle krise har været tilbageholdende med at finansiere projekter, der i øvrigt er rentable. Artiklen analyserer landbrugets tre grundlæggende problemer. Endvidere diskuteres de fremtidige økonomiske udsigter for erhvervet. Endelig diskuteres løsningsmuligheder. Det kan være hensigtsmæssigt med en nedskrivning af gælden.

  AB - Dansk landbrug står over for tre vigtige udfordringer. For det første har der over en længere årrække været et fald i driftsindtjeningen. På trods af en forbedring gennem de seneste år ligger indtjeningen fortsat på et lavt niveau, der er utilstrækkeligt til at sikre et rimeligt afkast til kapital og arbejdsindsats. For det andet er der særlig siden 2001 opbygget en stor gæld. For mange bedrifter vil det være svært at klare gældsforpligtelserne. Endelig for det tredje står landbruget med et kortsigtet finansieringsproblem, idet finansielle virksomheder siden begyndelsen af den finansielle krise har været tilbageholdende med at finansiere projekter, der i øvrigt er rentable. Artiklen analyserer landbrugets tre grundlæggende problemer. Endvidere diskuteres de fremtidige økonomiske udsigter for erhvervet. Endelig diskuteres løsningsmuligheder. Det kan være hensigtsmæssigt med en nedskrivning af gælden.

  M3 - Tidsskriftartikel

  SP - 4

  EP - 13

  JO - Finans/Invest

  JF - Finans/Invest

  SN - 0106-1798

  IS - 7

  ER -