Kvindernes trinvise adgang til det danske forsvar: Forskningsrapport publiceret som del af Forsvarsakademiets egen publikationsserie

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Mens det politiske fokus på kvinder i det danske forsvar synes stadigt stigende, findes der næsten ingen forskning på området. For at bidrage til den politiske og personalestrategiske udvikling på området, undersøger denne forskningsrapport fra Forsvarsakademiets Center for Militærhistorie kvindernes adgang til og fremmarch i det danske forsvar.
Efter et historisk rids tilbage til den første direkte og formelle tilknytning af kvinder til forsvaret i tiden omkring anden verdenskrig belyses særligt perioden efter kvinder i 1970’erne fik adgang til officersuddannelserne. Herigennem belyses, hvordan kvinder fik mulighed for en egentlig karrierevej og avancement inden for den militære organisation. For at klarlægge dette område er inddraget både skriftlige kilder og interviews med en række af de første kvinder, der blev udnævnt fra forsvarets tre officersskoler.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherForsvarsakademiets Forlag
Number of pages28
ISBN (Print)9788771470475
Publication statusPublished - 2014
Externally publishedYes
SeriesForsvarsakademiets Research Papers

Cite this

@book{69717b28551e488187796da1aa8d2743,
title = "Kvindernes trinvise adgang til det danske forsvar: Forskningsrapport publiceret som del af Forsvarsakademiets egen publikationsserie",
abstract = "Mens det politiske fokus p{\aa} kvinder i det danske forsvar synes stadigt stigende, findes der n{\ae}sten ingen forskning p{\aa} omr{\aa}det. For at bidrage til den politiske og personalestrategiske udvikling p{\aa} omr{\aa}det, unders{\o}ger denne forskningsrapport fra Forsvarsakademiets Center for Milit{\ae}rhistorie kvindernes adgang til og fremmarch i det danske forsvar. Efter et historisk rids tilbage til den f{\o}rste direkte og formelle tilknytning af kvinder til forsvaret i tiden omkring anden verdenskrig belyses s{\ae}rligt perioden efter kvinder i 1970’erne fik adgang til officersuddannelserne. Herigennem belyses, hvordan kvinder fik mulighed for en egentlig karrierevej og avancement inden for den milit{\ae}re organisation. For at klarl{\ae}gge dette omr{\aa}de er inddraget b{\aa}de skriftlige kilder og interviews med en r{\ae}kke af de f{\o}rste kvinder, der blev udn{\ae}vnt fra forsvarets tre officersskoler.",
author = "Beate Sl{\o}k-Andersen",
year = "2014",
language = "Dansk",
isbn = "9788771470475",
series = "Forsvarsakademiets Research Papers",
publisher = "Forsvarsakademiets Forlag",
address = "Danmark",

}

Kvindernes trinvise adgang til det danske forsvar : Forskningsrapport publiceret som del af Forsvarsakademiets egen publikationsserie. / Sløk-Andersen, Beate.

København : Forsvarsakademiets Forlag, 2014. 28 p. (Forsvarsakademiets Research Papers).

Research output: Book/ReportReport

TY - RPRT

T1 - Kvindernes trinvise adgang til det danske forsvar

T2 - Forskningsrapport publiceret som del af Forsvarsakademiets egen publikationsserie

AU - Sløk-Andersen, Beate

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Mens det politiske fokus på kvinder i det danske forsvar synes stadigt stigende, findes der næsten ingen forskning på området. For at bidrage til den politiske og personalestrategiske udvikling på området, undersøger denne forskningsrapport fra Forsvarsakademiets Center for Militærhistorie kvindernes adgang til og fremmarch i det danske forsvar. Efter et historisk rids tilbage til den første direkte og formelle tilknytning af kvinder til forsvaret i tiden omkring anden verdenskrig belyses særligt perioden efter kvinder i 1970’erne fik adgang til officersuddannelserne. Herigennem belyses, hvordan kvinder fik mulighed for en egentlig karrierevej og avancement inden for den militære organisation. For at klarlægge dette område er inddraget både skriftlige kilder og interviews med en række af de første kvinder, der blev udnævnt fra forsvarets tre officersskoler.

AB - Mens det politiske fokus på kvinder i det danske forsvar synes stadigt stigende, findes der næsten ingen forskning på området. For at bidrage til den politiske og personalestrategiske udvikling på området, undersøger denne forskningsrapport fra Forsvarsakademiets Center for Militærhistorie kvindernes adgang til og fremmarch i det danske forsvar. Efter et historisk rids tilbage til den første direkte og formelle tilknytning af kvinder til forsvaret i tiden omkring anden verdenskrig belyses særligt perioden efter kvinder i 1970’erne fik adgang til officersuddannelserne. Herigennem belyses, hvordan kvinder fik mulighed for en egentlig karrierevej og avancement inden for den militære organisation. For at klarlægge dette område er inddraget både skriftlige kilder og interviews med en række af de første kvinder, der blev udnævnt fra forsvarets tre officersskoler.

M3 - Rapport

SN - 9788771470475

T3 - Forsvarsakademiets Research Papers

BT - Kvindernes trinvise adgang til det danske forsvar

PB - Forsvarsakademiets Forlag

CY - København

ER -