Kvindernes trinvise adgang til det danske forsvar: Forskningsrapport publiceret som del af Forsvarsakademiets egen publikationsserie

Beate Sløk-Andersen

Research output: Book/ReportReportResearch

Abstract

Mens det politiske fokus på kvinder i det danske forsvar synes stadigt stigende, findes der næsten ingen forskning på området. For at bidrage til den politiske og personalestrategiske udvikling på området, undersøger denne forskningsrapport fra Forsvarsakademiets Center for Militærhistorie kvindernes adgang til og fremmarch i det danske forsvar.
Efter et historisk rids tilbage til den første direkte og formelle tilknytning af kvinder til forsvaret i tiden omkring anden verdenskrig belyses særligt perioden efter kvinder i 1970’erne fik adgang til officersuddannelserne. Herigennem belyses, hvordan kvinder fik mulighed for en egentlig karrierevej og avancement inden for den militære organisation. For at klarlægge dette område er inddraget både skriftlige kilder og interviews med en række af de første kvinder, der blev udnævnt fra forsvarets tre officersskoler.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherForsvarsakademiets Forlag
Number of pages28
ISBN (Print)9788771470475
Publication statusPublished - 2014
Externally publishedYes
SeriesForsvarsakademiets Research Papers

Cite this