Kvindekvoter er en god forretning

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

Abstract

Halvdelen af de 1.200 største danske virksomheder har ifølge en stikprøve fra Erhvervsstyrelsen ikke én eneste kvinde siddende i det øverste ledelsesorgan. Selv om studier viser, at kvoter kan være et effektivt middel til at bryde med den tendens, er det alligevel kun 2 procent af de danske ledere, der i en undersøgelse fra Institut for Menneskerettigheder foreslår kvoter som et middel til at få flere kvindelige ledere. Hvorfor? Vores bud er, at kvoter forkastes, fordi ledere (både mænd og kvinder), der ansætter nye ledere, tror, de altid vælger den bedste.
Original languageDanish
JournalPolitiken
Pages (from-to)7
ISSN0907-1814
Publication statusPublished - 19 Apr 2018

Cite this

@article{40076628a0df4944a791af16aa9eb23d,
title = "Kvindekvoter er en god forretning",
abstract = "Halvdelen af de 1.200 st{\o}rste danske virksomheder har if{\o}lge en stikpr{\o}ve fra Erhvervsstyrelsen ikke {\'e}n eneste kvinde siddende i det {\o}verste ledelsesorgan. Selv om studier viser, at kvoter kan v{\ae}re et effektivt middel til at bryde med den tendens, er det alligevel kun 2 procent af de danske ledere, der i en unders{\o}gelse fra Institut for Menneskerettigheder foresl{\aa}r kvoter som et middel til at f{\aa} flere kvindelige ledere. Hvorfor? Vores bud er, at kvoter forkastes, fordi ledere (b{\aa}de m{\ae}nd og kvinder), der ans{\ae}tter nye ledere, tror, de altid v{\ae}lger den bedste.",
author = "{Friis Christensen}, Jannick and Muhr, {Sara Louise}",
year = "2018",
month = "4",
day = "19",
language = "Dansk",
pages = "7",
journal = "Politiken",
issn = "0907-1814",
publisher = "JP/Politikens Hus A/S",

}

Kvindekvoter er en god forretning. / Friis Christensen, Jannick; Muhr, Sara Louise.

In: Politiken, 19.04.2018, p. 7.

Research output: Contribution to journalContribution to newspaper - Comment/debateCommunication

TY - INPR

T1 - Kvindekvoter er en god forretning

AU - Friis Christensen, Jannick

AU - Muhr, Sara Louise

PY - 2018/4/19

Y1 - 2018/4/19

N2 - Halvdelen af de 1.200 største danske virksomheder har ifølge en stikprøve fra Erhvervsstyrelsen ikke én eneste kvinde siddende i det øverste ledelsesorgan. Selv om studier viser, at kvoter kan være et effektivt middel til at bryde med den tendens, er det alligevel kun 2 procent af de danske ledere, der i en undersøgelse fra Institut for Menneskerettigheder foreslår kvoter som et middel til at få flere kvindelige ledere. Hvorfor? Vores bud er, at kvoter forkastes, fordi ledere (både mænd og kvinder), der ansætter nye ledere, tror, de altid vælger den bedste.

AB - Halvdelen af de 1.200 største danske virksomheder har ifølge en stikprøve fra Erhvervsstyrelsen ikke én eneste kvinde siddende i det øverste ledelsesorgan. Selv om studier viser, at kvoter kan være et effektivt middel til at bryde med den tendens, er det alligevel kun 2 procent af de danske ledere, der i en undersøgelse fra Institut for Menneskerettigheder foreslår kvoter som et middel til at få flere kvindelige ledere. Hvorfor? Vores bud er, at kvoter forkastes, fordi ledere (både mænd og kvinder), der ansætter nye ledere, tror, de altid vælger den bedste.

UR - https://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=1000000000289345&rft.object_portfolio_id=&svc.holdings=yes&svc.fulltext=yes

M3 - Bidrag til avis - Kommentar/debat

SP - 7

JO - Politiken

JF - Politiken

SN - 0907-1814

ER -