Kulturens, kunstens og teatrets værdi: Et overblik over eksisterende forskning

Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

Abstract

Denne rapport er blevet til på opfordring af Danske Teatres Fællesorganisation. Formålet med rapporten er at sætte fokus på analyser og resultater vedr. kulturens, kunstens og teatrets værdi, og dermed: 1) Give et overblik over relevant forskningsbaseret materiale og resultater 2) Bidrage til at få bibragt nye argumenter i diskussion om kunstens og kulturens værdi. Dette er et stort og bredt forskningsområde, som dækker mange forskellige temaer. Der vil være et fokus på forskning der relaterer sig til teater og scenekunst, men de fleste kilder vedrører kunst og kultur mere generelt. Herudover har rapporten et kulturøkonomisk udgangspunkt, men forskning fra andre discipliner vil også blive inddraget. Rapporten er struktureret således: Først afgrænses det, hvilken forståelse af begreberne kunst og kultur, der ligger til grund for rapporten. I afsnit 3 diskuteres værdi og værdisætning, og der gives eksempler på konkrete analyser og resultater. Afsnit 4 handler om kvalitet, da kvaliteten af kunst er en central diskussion, som man ikke kommer uden om i forhold til vurderingen af værdi og effekter. Afsnit 5 handler om effekter af kunst og kultur, både på individ- og samfundsniveau. Også her gives der en række eksempler på konkrete empiriske analyser og resultater. I afsnit 6 og 7 konkluderes der på en række centrale spørgsmål vedr. argumenter for kunstens og kulturens værdi. Begreberne værdi, kvalitet og effekter hænger sammen, men er også afgørende forskellige.
Original languageDanish
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherCopenhagen Business School, CBS
Number of pages27
Publication statusPublished - 2017

Bibliographical note

CBS Library does not have access to the material

Cite this

Bille, Trine. / Kulturens, kunstens og teatrets værdi : Et overblik over eksisterende forskning. Frederiksberg : Copenhagen Business School, CBS, 2017. 27 p.
@book{f3df9a0de17548bab8ab446b8fcd7474,
title = "Kulturens, kunstens og teatrets v{\ae}rdi: Et overblik over eksisterende forskning",
abstract = "Denne rapport er blevet til p{\aa} opfordring af Danske Teatres F{\ae}llesorganisation. Form{\aa}let med rapporten er at s{\ae}tte fokus p{\aa} analyser og resultater vedr. kulturens, kunstens og teatrets v{\ae}rdi, og dermed: 1) Give et overblik over relevant forskningsbaseret materiale og resultater 2) Bidrage til at f{\aa} bibragt nye argumenter i diskussion om kunstens og kulturens v{\ae}rdi. Dette er et stort og bredt forskningsomr{\aa}de, som d{\ae}kker mange forskellige temaer. Der vil v{\ae}re et fokus p{\aa} forskning der relaterer sig til teater og scenekunst, men de fleste kilder vedr{\o}rer kunst og kultur mere generelt. Herudover har rapporten et kultur{\o}konomisk udgangspunkt, men forskning fra andre discipliner vil ogs{\aa} blive inddraget. Rapporten er struktureret s{\aa}ledes: F{\o}rst afgr{\ae}nses det, hvilken forst{\aa}else af begreberne kunst og kultur, der ligger til grund for rapporten. I afsnit 3 diskuteres v{\ae}rdi og v{\ae}rdis{\ae}tning, og der gives eksempler p{\aa} konkrete analyser og resultater. Afsnit 4 handler om kvalitet, da kvaliteten af kunst er en central diskussion, som man ikke kommer uden om i forhold til vurderingen af v{\ae}rdi og effekter. Afsnit 5 handler om effekter af kunst og kultur, b{\aa}de p{\aa} individ- og samfundsniveau. Ogs{\aa} her gives der en r{\ae}kke eksempler p{\aa} konkrete empiriske analyser og resultater. I afsnit 6 og 7 konkluderes der p{\aa} en r{\ae}kke centrale sp{\o}rgsm{\aa}l vedr. argumenter for kunstens og kulturens v{\ae}rdi. Begreberne v{\ae}rdi, kvalitet og effekter h{\ae}nger sammen, men er ogs{\aa} afg{\o}rende forskellige.",
author = "Trine Bille",
note = "CBS Bibliotek har ikke adgang til materialet",
year = "2017",
language = "Dansk",
publisher = "Copenhagen Business School, CBS",
address = "Danmark",

}

Kulturens, kunstens og teatrets værdi : Et overblik over eksisterende forskning. / Bille, Trine.

Frederiksberg : Copenhagen Business School, CBS, 2017. 27 p.

Research output: Book/ReportReportResearchpeer-review

TY - RPRT

T1 - Kulturens, kunstens og teatrets værdi

T2 - Et overblik over eksisterende forskning

AU - Bille, Trine

N1 - CBS Bibliotek har ikke adgang til materialet

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Denne rapport er blevet til på opfordring af Danske Teatres Fællesorganisation. Formålet med rapporten er at sætte fokus på analyser og resultater vedr. kulturens, kunstens og teatrets værdi, og dermed: 1) Give et overblik over relevant forskningsbaseret materiale og resultater 2) Bidrage til at få bibragt nye argumenter i diskussion om kunstens og kulturens værdi. Dette er et stort og bredt forskningsområde, som dækker mange forskellige temaer. Der vil være et fokus på forskning der relaterer sig til teater og scenekunst, men de fleste kilder vedrører kunst og kultur mere generelt. Herudover har rapporten et kulturøkonomisk udgangspunkt, men forskning fra andre discipliner vil også blive inddraget. Rapporten er struktureret således: Først afgrænses det, hvilken forståelse af begreberne kunst og kultur, der ligger til grund for rapporten. I afsnit 3 diskuteres værdi og værdisætning, og der gives eksempler på konkrete analyser og resultater. Afsnit 4 handler om kvalitet, da kvaliteten af kunst er en central diskussion, som man ikke kommer uden om i forhold til vurderingen af værdi og effekter. Afsnit 5 handler om effekter af kunst og kultur, både på individ- og samfundsniveau. Også her gives der en række eksempler på konkrete empiriske analyser og resultater. I afsnit 6 og 7 konkluderes der på en række centrale spørgsmål vedr. argumenter for kunstens og kulturens værdi. Begreberne værdi, kvalitet og effekter hænger sammen, men er også afgørende forskellige.

AB - Denne rapport er blevet til på opfordring af Danske Teatres Fællesorganisation. Formålet med rapporten er at sætte fokus på analyser og resultater vedr. kulturens, kunstens og teatrets værdi, og dermed: 1) Give et overblik over relevant forskningsbaseret materiale og resultater 2) Bidrage til at få bibragt nye argumenter i diskussion om kunstens og kulturens værdi. Dette er et stort og bredt forskningsområde, som dækker mange forskellige temaer. Der vil være et fokus på forskning der relaterer sig til teater og scenekunst, men de fleste kilder vedrører kunst og kultur mere generelt. Herudover har rapporten et kulturøkonomisk udgangspunkt, men forskning fra andre discipliner vil også blive inddraget. Rapporten er struktureret således: Først afgrænses det, hvilken forståelse af begreberne kunst og kultur, der ligger til grund for rapporten. I afsnit 3 diskuteres værdi og værdisætning, og der gives eksempler på konkrete analyser og resultater. Afsnit 4 handler om kvalitet, da kvaliteten af kunst er en central diskussion, som man ikke kommer uden om i forhold til vurderingen af værdi og effekter. Afsnit 5 handler om effekter af kunst og kultur, både på individ- og samfundsniveau. Også her gives der en række eksempler på konkrete empiriske analyser og resultater. I afsnit 6 og 7 konkluderes der på en række centrale spørgsmål vedr. argumenter for kunstens og kulturens værdi. Begreberne værdi, kvalitet og effekter hænger sammen, men er også afgørende forskellige.

M3 - Rapport

BT - Kulturens, kunstens og teatrets værdi

PB - Copenhagen Business School, CBS

CY - Frederiksberg

ER -

Bille T. Kulturens, kunstens og teatrets værdi: Et overblik over eksisterende forskning. Frederiksberg: Copenhagen Business School, CBS, 2017. 27 p.