Konkurrenceret og retsøkonomi

Peter Møllgaard, Per Baltzer Overgaard

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

Abstract

Retsøkonomi kan og bør informere både konkurrenceretlige analyser og lovforberedende arbejde: Der er ikke megen mening i et per se forbud mod specifikke vertikale kontrakter mellem virksomheder. De vil ofte have til formål at fremme effektiviteten i produktion eller distribution. Man skal kun gribe ind over for sådanne kontrakter såfremt tredje part påviseligt stilles ringere. Omvendt er der grund til at være meget skeptisk over for horisontale samarbejder. Det er i den forbindelse vigtigt, at myndighederne ikke via øget gennemsigtighed gør det lettere for oligopolister at samarbejde. Vi slutter med et par retsøkonomiske spørgsmål til det aktuelle konkurrenceretlige regime.
Original languageDanish
JournalSamfundsøkonomen
Issue number3
Pages (from-to)21-26
Number of pages6
ISSN0108-3937
Publication statusPublished - 2000

Cite this

Møllgaard, P., & Overgaard, P. B. (2000). Konkurrenceret og retsøkonomi. Samfundsøkonomen, (3), 21-26.
Møllgaard, Peter ; Overgaard, Per Baltzer. / Konkurrenceret og retsøkonomi. In: Samfundsøkonomen. 2000 ; No. 3. pp. 21-26.
@article{229e74808ebb11dba124000ea68e967b,
title = "Konkurrenceret og rets{\o}konomi",
abstract = "Rets{\o}konomi kan og b{\o}r informere b{\aa}de konkurrenceretlige analyser og lovforberedende arbejde: Der er ikke megen mening i et per se forbud mod specifikke vertikale kontrakter mellem virksomheder. De vil ofte have til form{\aa}l at fremme effektiviteten i produktion eller distribution. Man skal kun gribe ind over for s{\aa}danne kontrakter s{\aa}fremt tredje part p{\aa}viseligt stilles ringere. Omvendt er der grund til at v{\ae}re meget skeptisk over for horisontale samarbejder. Det er i den forbindelse vigtigt, at myndighederne ikke via {\o}get gennemsigtighed g{\o}r det lettere for oligopolister at samarbejde. Vi slutter med et par rets{\o}konomiske sp{\o}rgsm{\aa}l til det aktuelle konkurrenceretlige regime.",
keywords = "Konkurrenceret, Rets{\o}konomi",
author = "Peter M{\o}llgaard and Overgaard, {Per Baltzer}",
year = "2000",
language = "Dansk",
pages = "21--26",
journal = "Samfunds{\o}konomen",
issn = "0108-3937",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "3",

}

Møllgaard, P & Overgaard, PB 2000, 'Konkurrenceret og retsøkonomi', Samfundsøkonomen, no. 3, pp. 21-26.

Konkurrenceret og retsøkonomi. / Møllgaard, Peter; Overgaard, Per Baltzer.

In: Samfundsøkonomen, No. 3, 2000, p. 21-26.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearch

TY - JOUR

T1 - Konkurrenceret og retsøkonomi

AU - Møllgaard, Peter

AU - Overgaard, Per Baltzer

PY - 2000

Y1 - 2000

N2 - Retsøkonomi kan og bør informere både konkurrenceretlige analyser og lovforberedende arbejde: Der er ikke megen mening i et per se forbud mod specifikke vertikale kontrakter mellem virksomheder. De vil ofte have til formål at fremme effektiviteten i produktion eller distribution. Man skal kun gribe ind over for sådanne kontrakter såfremt tredje part påviseligt stilles ringere. Omvendt er der grund til at være meget skeptisk over for horisontale samarbejder. Det er i den forbindelse vigtigt, at myndighederne ikke via øget gennemsigtighed gør det lettere for oligopolister at samarbejde. Vi slutter med et par retsøkonomiske spørgsmål til det aktuelle konkurrenceretlige regime.

AB - Retsøkonomi kan og bør informere både konkurrenceretlige analyser og lovforberedende arbejde: Der er ikke megen mening i et per se forbud mod specifikke vertikale kontrakter mellem virksomheder. De vil ofte have til formål at fremme effektiviteten i produktion eller distribution. Man skal kun gribe ind over for sådanne kontrakter såfremt tredje part påviseligt stilles ringere. Omvendt er der grund til at være meget skeptisk over for horisontale samarbejder. Det er i den forbindelse vigtigt, at myndighederne ikke via øget gennemsigtighed gør det lettere for oligopolister at samarbejde. Vi slutter med et par retsøkonomiske spørgsmål til det aktuelle konkurrenceretlige regime.

KW - Konkurrenceret

KW - Retsøkonomi

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 21

EP - 26

JO - Samfundsøkonomen

JF - Samfundsøkonomen

SN - 0108-3937

IS - 3

ER -

Møllgaard P, Overgaard PB. Konkurrenceret og retsøkonomi. Samfundsøkonomen. 2000;(3):21-26.