Kompensation for meningstab: Forventninger til kommunikation i offentlig ledelse

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Kommunikation ses i dag som løsning på en række problemer i den offentlige sektor. I denne artikel anskues problemer og kommunikationsløsninger ikke som objektive størrelser, men som konstruktioner, som skaber en række forventninger. Artiklen belyser hvordan kommunikation ses som det, der kan gennemtvinge forandringer, inspirere til meningsdannelse, skabe grundlag for refleksion, opretholde dialog og image, samt skabe fælles retning og motivation hos ansatte. Disse forventninger til kommunikation opstiller særlige krav til den offentlige leder – som ikke blot kan være en administrator, men kontinuerligt skal være engageret i at skabe mening. Dette legitimerer, at der i den offentlige sektor afsættes betydelige ressourcer til kommunikation og refleksion.
Original languageDanish
JournalPublic Governance Research
Volume1
Issue number1
Pages (from-to)29-43
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@article{64b1f3289df94a0cb79376590fca7159,
title = "Kompensation for meningstab: Forventninger til kommunikation i offentlig ledelse",
abstract = "Kommunikation ses i dag som l{\o}sning p{\aa} en r{\ae}kke problemer i den offentlige sektor. I denne artikel anskues problemer og kommunikationsl{\o}sninger ikke som objektive st{\o}rrelser, men som konstruktioner, som skaber en r{\ae}kke forventninger. Artiklen belyser hvordan kommunikation ses som det, der kan gennemtvinge forandringer, inspirere til meningsdannelse, skabe grundlag for refleksion, opretholde dialog og image, samt skabe f{\ae}lles retning og motivation hos ansatte. Disse forventninger til kommunikation opstiller s{\ae}rlige krav til den offentlige leder – som ikke blot kan v{\ae}re en administrator, men kontinuerligt skal v{\ae}re engageret i at skabe mening. Dette legitimerer, at der i den offentlige sektor afs{\ae}ttes betydelige ressourcer til kommunikation og refleksion.",
keywords = "Kommunikation, Problematiseringer, Ledelse, Mening, Forventninger",
author = "Ursula Plesner",
year = "2015",
language = "Dansk",
volume = "1",
pages = "29--43",
journal = "Public Governance Research",
issn = "2445-5377",
publisher = "Copenhagen Business School",
number = "1",

}

Kompensation for meningstab : Forventninger til kommunikation i offentlig ledelse. / Plesner, Ursula.

In: Public Governance Research, Vol. 1, No. 1, 2015, p. 29-43.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Kompensation for meningstab

T2 - Forventninger til kommunikation i offentlig ledelse

AU - Plesner, Ursula

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Kommunikation ses i dag som løsning på en række problemer i den offentlige sektor. I denne artikel anskues problemer og kommunikationsløsninger ikke som objektive størrelser, men som konstruktioner, som skaber en række forventninger. Artiklen belyser hvordan kommunikation ses som det, der kan gennemtvinge forandringer, inspirere til meningsdannelse, skabe grundlag for refleksion, opretholde dialog og image, samt skabe fælles retning og motivation hos ansatte. Disse forventninger til kommunikation opstiller særlige krav til den offentlige leder – som ikke blot kan være en administrator, men kontinuerligt skal være engageret i at skabe mening. Dette legitimerer, at der i den offentlige sektor afsættes betydelige ressourcer til kommunikation og refleksion.

AB - Kommunikation ses i dag som løsning på en række problemer i den offentlige sektor. I denne artikel anskues problemer og kommunikationsløsninger ikke som objektive størrelser, men som konstruktioner, som skaber en række forventninger. Artiklen belyser hvordan kommunikation ses som det, der kan gennemtvinge forandringer, inspirere til meningsdannelse, skabe grundlag for refleksion, opretholde dialog og image, samt skabe fælles retning og motivation hos ansatte. Disse forventninger til kommunikation opstiller særlige krav til den offentlige leder – som ikke blot kan være en administrator, men kontinuerligt skal være engageret i at skabe mening. Dette legitimerer, at der i den offentlige sektor afsættes betydelige ressourcer til kommunikation og refleksion.

KW - Kommunikation

KW - Problematiseringer

KW - Ledelse

KW - Mening

KW - Forventninger

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 1

SP - 29

EP - 43

JO - Public Governance Research

JF - Public Governance Research

SN - 2445-5377

IS - 1

ER -