Kompagniets mand: Et liv med ØK - Carsten Dencker Nielsens erindringer

Research output: Book/ReportBookCommunication

Abstract

Carsten Dencker Nielsens karriere begynder i det succesfulde, verdensomspændende ØK i 1950’erne. 40 år senere bliver han virksomhedens sidste administrerende direktør i Danmark.
Gennem sit arbejdsliv er Carsten Dencker Nielsen udstationeret i Kenya, Nigeria, Indonesien, Japan og Bangkok – indtil han omkring årtusindskiftet må se det hæderkronede ØK falde fra hinanden. Siden går han over til et aktivt arbejde for samhandel og kulturel forståelse mellem Asien, Afrika og Danmark.
Bogen er ikke blot et portræt af en usædvanlig mønsterbryder og erhvervsmand, den er også et portræt af de lande og de økonomier, som Dencker Nielsen opholdt sig i – naturligvis med udgangspunkt i ØK og dermed også dansk erhvervsliv. Vi kommer tæt på samfundsudviklingen i Afrika og Asien og får indblik i de moderniseringsinitiativer, som blev taget i udviklingslandene i efterkrigstiden.
Kompagniets mand giver desuden et indblik i den særlige kultur, der herskede i en stor dansk virksomhed som ØK. Arbejdspladsen var præget af et stramt hierarki og for nutidens øjne en hård ledelse. Men ØK var også en virksomhed, der gav unge talenter som Carsten Dencker Nielsen mulighed for at gøre internationale karriere og få eventyrlige oplevelser i det fremmede.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherGyldendal
Number of pages164
ISBN (Print)9788702245875
Publication statusPublished - 2019

Cite this

@book{2b6f9d8fa14849d290a28e0d7c3a68c4,
title = "Kompagniets mand: Et liv med {\O}K - Carsten Dencker Nielsens erindringer",
abstract = "Carsten Dencker Nielsens karriere begynder i det succesfulde, verdensomsp{\ae}ndende {\O}K i 1950’erne. 40 {\aa}r senere bliver han virksomhedens sidste administrerende direkt{\o}r i Danmark.Gennem sit arbejdsliv er Carsten Dencker Nielsen udstationeret i Kenya, Nigeria, Indonesien, Japan og Bangkok – indtil han omkring {\aa}rtusindskiftet m{\aa} se det h{\ae}derkronede {\O}K falde fra hinanden. Siden g{\aa}r han over til et aktivt arbejde for samhandel og kulturel forst{\aa}else mellem Asien, Afrika og Danmark.Bogen er ikke blot et portr{\ae}t af en us{\ae}dvanlig m{\o}nsterbryder og erhvervsmand, den er ogs{\aa} et portr{\ae}t af de lande og de {\o}konomier, som Dencker Nielsen opholdt sig i – naturligvis med udgangspunkt i {\O}K og dermed ogs{\aa} dansk erhvervsliv. Vi kommer t{\ae}t p{\aa} samfundsudviklingen i Afrika og Asien og f{\aa}r indblik i de moderniseringsinitiativer, som blev taget i udviklingslandene i efterkrigstiden.Kompagniets mand giver desuden et indblik i den s{\ae}rlige kultur, der herskede i en stor dansk virksomhed som {\O}K. Arbejdspladsen var pr{\ae}get af et stramt hierarki og for nutidens {\o}jne en h{\aa}rd ledelse. Men {\O}K var ogs{\aa} en virksomhed, der gav unge talenter som Carsten Dencker Nielsen mulighed for at g{\o}re internationale karriere og f{\aa} eventyrlige oplevelser i det fremmede.",
author = "Iversen, {Martin Jes} and Camilla Sl{\o}k",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "9788702245875",
publisher = "Gyldendal",
address = "Danmark",

}

Kompagniets mand : Et liv med ØK - Carsten Dencker Nielsens erindringer . / Iversen, Martin Jes; Sløk, Camilla.

København : Gyldendal, 2019. 164 p.

Research output: Book/ReportBookCommunication

TY - BOOK

T1 - Kompagniets mand

T2 - Et liv med ØK - Carsten Dencker Nielsens erindringer

AU - Iversen, Martin Jes

AU - Sløk, Camilla

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Carsten Dencker Nielsens karriere begynder i det succesfulde, verdensomspændende ØK i 1950’erne. 40 år senere bliver han virksomhedens sidste administrerende direktør i Danmark.Gennem sit arbejdsliv er Carsten Dencker Nielsen udstationeret i Kenya, Nigeria, Indonesien, Japan og Bangkok – indtil han omkring årtusindskiftet må se det hæderkronede ØK falde fra hinanden. Siden går han over til et aktivt arbejde for samhandel og kulturel forståelse mellem Asien, Afrika og Danmark.Bogen er ikke blot et portræt af en usædvanlig mønsterbryder og erhvervsmand, den er også et portræt af de lande og de økonomier, som Dencker Nielsen opholdt sig i – naturligvis med udgangspunkt i ØK og dermed også dansk erhvervsliv. Vi kommer tæt på samfundsudviklingen i Afrika og Asien og får indblik i de moderniseringsinitiativer, som blev taget i udviklingslandene i efterkrigstiden.Kompagniets mand giver desuden et indblik i den særlige kultur, der herskede i en stor dansk virksomhed som ØK. Arbejdspladsen var præget af et stramt hierarki og for nutidens øjne en hård ledelse. Men ØK var også en virksomhed, der gav unge talenter som Carsten Dencker Nielsen mulighed for at gøre internationale karriere og få eventyrlige oplevelser i det fremmede.

AB - Carsten Dencker Nielsens karriere begynder i det succesfulde, verdensomspændende ØK i 1950’erne. 40 år senere bliver han virksomhedens sidste administrerende direktør i Danmark.Gennem sit arbejdsliv er Carsten Dencker Nielsen udstationeret i Kenya, Nigeria, Indonesien, Japan og Bangkok – indtil han omkring årtusindskiftet må se det hæderkronede ØK falde fra hinanden. Siden går han over til et aktivt arbejde for samhandel og kulturel forståelse mellem Asien, Afrika og Danmark.Bogen er ikke blot et portræt af en usædvanlig mønsterbryder og erhvervsmand, den er også et portræt af de lande og de økonomier, som Dencker Nielsen opholdt sig i – naturligvis med udgangspunkt i ØK og dermed også dansk erhvervsliv. Vi kommer tæt på samfundsudviklingen i Afrika og Asien og får indblik i de moderniseringsinitiativer, som blev taget i udviklingslandene i efterkrigstiden.Kompagniets mand giver desuden et indblik i den særlige kultur, der herskede i en stor dansk virksomhed som ØK. Arbejdspladsen var præget af et stramt hierarki og for nutidens øjne en hård ledelse. Men ØK var også en virksomhed, der gav unge talenter som Carsten Dencker Nielsen mulighed for at gøre internationale karriere og få eventyrlige oplevelser i det fremmede.

UR - https://primo.kb.dk/permalink/f/vdasju/CBS01000973585

M3 - Bog

SN - 9788702245875

BT - Kompagniets mand

PB - Gyldendal

CY - København

ER -