Kommissionens forslag til et anti-tax avoidance directive

Peter Koerver Schmidt, Jakob Bundgaard

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Abstract

Artiklen omhandler Europa-Kommissionens netop fremsatte og ganske vidtrækkende forslag til et Anti-Tax Avoidance Directive, der skal fastsætte et bindende minimum for værnsregler på seks udvalgte områder. Indledningsvis beskrives baggrunden for og formålet med direktivforslaget, og derpå drøftes direktivets karakter og anvendelsesområde. I forlængelse heraf foretages en overordnet gennemgang af de foreslåede seks værnsregler. I den forbindelse diskuteres forholdet til den primære EU-ret, og de væsentligste forskelle i forhold til gældende danske værnregler fremhæves. Afslutningsvis vurderes udsigterne til en vedtagelse af direktivet, og det konkluderes, at direktivet, såfremt det vedtages, vil yde et markant bidrag til yderligere ensretning i den internationale selskabsskatteret.
Original languageDanish
JournalSR-Skat
Volume28
Issue number3
Pages (from-to)151-163
ISSN0904-5139
Publication statusPublished - 2016

Cite this

Schmidt, Peter Koerver ; Bundgaard, Jakob. / Kommissionens forslag til et anti-tax avoidance directive. In: SR-Skat. 2016 ; Vol. 28, No. 3. pp. 151-163.
@article{bb8e847c06b74e8b98a6a66e573a7330,
title = "Kommissionens forslag til et anti-tax avoidance directive",
abstract = "Artiklen omhandler Europa-Kommissionens netop fremsatte og ganske vidtr{\ae}kkende forslag til et Anti-Tax Avoidance Directive, der skal fasts{\ae}tte et bindende minimum for v{\ae}rnsregler p{\aa} seks udvalgte omr{\aa}der. Indledningsvis beskrives baggrunden for og form{\aa}let med direktivforslaget, og derp{\aa} dr{\o}ftes direktivets karakter og anvendelsesomr{\aa}de. I forl{\ae}ngelse heraf foretages en overordnet gennemgang af de foresl{\aa}ede seks v{\ae}rnsregler. I den forbindelse diskuteres forholdet til den prim{\ae}re EU-ret, og de v{\ae}sentligste forskelle i forhold til g{\ae}ldende danske v{\ae}rnregler fremh{\ae}ves. Afslutningsvis vurderes udsigterne til en vedtagelse af direktivet, og det konkluderes, at direktivet, s{\aa}fremt det vedtages, vil yde et markant bidrag til yderligere ensretning i den internationale selskabsskatteret.",
author = "Schmidt, {Peter Koerver} and Jakob Bundgaard",
year = "2016",
language = "Dansk",
volume = "28",
pages = "151--163",
journal = "SR-Skat",
issn = "0904-5139",
publisher = "Karnov Group",
number = "3",

}

Schmidt, PK & Bundgaard, J 2016, 'Kommissionens forslag til et anti-tax avoidance directive', SR-Skat, vol. 28, no. 3, pp. 151-163.

Kommissionens forslag til et anti-tax avoidance directive. / Schmidt, Peter Koerver; Bundgaard, Jakob.

In: SR-Skat, Vol. 28, No. 3, 2016, p. 151-163.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

TY - JOUR

T1 - Kommissionens forslag til et anti-tax avoidance directive

AU - Schmidt, Peter Koerver

AU - Bundgaard, Jakob

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Artiklen omhandler Europa-Kommissionens netop fremsatte og ganske vidtrækkende forslag til et Anti-Tax Avoidance Directive, der skal fastsætte et bindende minimum for værnsregler på seks udvalgte områder. Indledningsvis beskrives baggrunden for og formålet med direktivforslaget, og derpå drøftes direktivets karakter og anvendelsesområde. I forlængelse heraf foretages en overordnet gennemgang af de foreslåede seks værnsregler. I den forbindelse diskuteres forholdet til den primære EU-ret, og de væsentligste forskelle i forhold til gældende danske værnregler fremhæves. Afslutningsvis vurderes udsigterne til en vedtagelse af direktivet, og det konkluderes, at direktivet, såfremt det vedtages, vil yde et markant bidrag til yderligere ensretning i den internationale selskabsskatteret.

AB - Artiklen omhandler Europa-Kommissionens netop fremsatte og ganske vidtrækkende forslag til et Anti-Tax Avoidance Directive, der skal fastsætte et bindende minimum for værnsregler på seks udvalgte områder. Indledningsvis beskrives baggrunden for og formålet med direktivforslaget, og derpå drøftes direktivets karakter og anvendelsesområde. I forlængelse heraf foretages en overordnet gennemgang af de foreslåede seks værnsregler. I den forbindelse diskuteres forholdet til den primære EU-ret, og de væsentligste forskelle i forhold til gældende danske værnregler fremhæves. Afslutningsvis vurderes udsigterne til en vedtagelse af direktivet, og det konkluderes, at direktivet, såfremt det vedtages, vil yde et markant bidrag til yderligere ensretning i den internationale selskabsskatteret.

UR - http://sfx-45cbs.hosted.exlibrisgroup.com/45cbs?url_ver=Z39.88-2004&url_ctx_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_enc=info:ofi/enc:UTF-8&ctx_ver=Z39.88-2004&rfr_id=info:sid/sfxit.com:azlist&sfx.ignore_date_threshold=1&rft.object_id=110978979589751

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 28

SP - 151

EP - 163

JO - SR-Skat

JF - SR-Skat

SN - 0904-5139

IS - 3

ER -