Kommercialisering

En nøgle til velfærd og velstand

Research output: Working paperResearch

Abstract

Diskussionen om Danmarks fremtid som velfærdstat er i fuld gang – og har været det i et stykke tid. På det seneste har en ny rapport fra OECD tegnet et dystert billede for Danmark, idet landets produktivitet fortsat er for nedadgående. Så det store spørgsmål er nu endnu mere aktuelt: Hvad skal Danmark leve af i fremtiden for at bevare og udbygge velfærd og velstand? For at belyse dette spørgsmål fokuserer en stor del af diskussionen på ”produktivitet” som nøglen til velfærd og velstand. Vi vil i denne rapport argumentere for en supplerende faktor, som vi mener er af endnu større betydning end selve produktiviteten: Danmark kan og skal leve af kommercialiseringevnen. Evnen til at kommercialisere dækker over virksomheders aktiviteter til at tjene penge med deres ydelser
(produkter, service, m.v.). Kort sagt handler kommercialisering om at forstå kundernes behov og værdiskabelse, matche denne indsigt med ydelser, og bygge passende relationer med kunder for at
forklare værdi. Hvor god en virksomhed er til kommercialisering kan måles som: Kommercialiseringsefficens = Omsætning / ydelser.
Original languageDanish
Place of PublicationFrederiksberg
PublisherDepartment of Marketing. CBS
Number of pages6
Publication statusPublished - 2012

Cite this

Ritter, T., & Geersbro, J. (2012). Kommercialisering: En nøgle til velfærd og velstand. Frederiksberg: Department of Marketing. CBS.
Ritter, Thomas ; Geersbro, Jens. / Kommercialisering : En nøgle til velfærd og velstand. Frederiksberg : Department of Marketing. CBS, 2012.
@techreport{dd9c2016837442f8be854dce4d000fd1,
title = "Kommercialisering: En n{\o}gle til velf{\ae}rd og velstand",
abstract = "Diskussionen om Danmarks fremtid som velf{\ae}rdstat er i fuld gang – og har v{\ae}ret det i et stykke tid. P{\aa} det seneste har en ny rapport fra OECD tegnet et dystert billede for Danmark, idet landets produktivitet fortsat er for nedadg{\aa}ende. S{\aa} det store sp{\o}rgsm{\aa}l er nu endnu mere aktuelt: Hvad skal Danmark leve af i fremtiden for at bevare og udbygge velf{\ae}rd og velstand? For at belyse dette sp{\o}rgsm{\aa}l fokuserer en stor del af diskussionen p{\aa} ”produktivitet” som n{\o}glen til velf{\ae}rd og velstand. Vi vil i denne rapport argumentere for en supplerende faktor, som vi mener er af endnu st{\o}rre betydning end selve produktiviteten: Danmark kan og skal leve af kommercialiseringevnen. Evnen til at kommercialisere d{\ae}kker over virksomheders aktiviteter til at tjene penge med deres ydelser (produkter, service, m.v.). Kort sagt handler kommercialisering om at forst{\aa} kundernes behov og v{\ae}rdiskabelse, matche denne indsigt med ydelser, og bygge passende relationer med kunder for at forklare v{\ae}rdi. Hvor god en virksomhed er til kommercialisering kan m{\aa}les som: Kommercialiseringsefficens = Oms{\ae}tning / ydelser.",
author = "Thomas Ritter and Jens Geersbro",
note = "Brugt som diskussionopl{\ae}g til Produktivitetskommissionen",
year = "2012",
language = "Dansk",
publisher = "Department of Marketing. CBS",
address = "Danmark",
type = "WorkingPaper",
institution = "Department of Marketing. CBS",

}

Ritter, T & Geersbro, J 2012 'Kommercialisering: En nøgle til velfærd og velstand' Department of Marketing. CBS, Frederiksberg.

Kommercialisering : En nøgle til velfærd og velstand. / Ritter, Thomas; Geersbro, Jens.

Frederiksberg : Department of Marketing. CBS, 2012.

Research output: Working paperResearch

TY - UNPB

T1 - Kommercialisering

T2 - En nøgle til velfærd og velstand

AU - Ritter, Thomas

AU - Geersbro, Jens

N1 - Brugt som diskussionoplæg til Produktivitetskommissionen

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Diskussionen om Danmarks fremtid som velfærdstat er i fuld gang – og har været det i et stykke tid. På det seneste har en ny rapport fra OECD tegnet et dystert billede for Danmark, idet landets produktivitet fortsat er for nedadgående. Så det store spørgsmål er nu endnu mere aktuelt: Hvad skal Danmark leve af i fremtiden for at bevare og udbygge velfærd og velstand? For at belyse dette spørgsmål fokuserer en stor del af diskussionen på ”produktivitet” som nøglen til velfærd og velstand. Vi vil i denne rapport argumentere for en supplerende faktor, som vi mener er af endnu større betydning end selve produktiviteten: Danmark kan og skal leve af kommercialiseringevnen. Evnen til at kommercialisere dækker over virksomheders aktiviteter til at tjene penge med deres ydelser (produkter, service, m.v.). Kort sagt handler kommercialisering om at forstå kundernes behov og værdiskabelse, matche denne indsigt med ydelser, og bygge passende relationer med kunder for at forklare værdi. Hvor god en virksomhed er til kommercialisering kan måles som: Kommercialiseringsefficens = Omsætning / ydelser.

AB - Diskussionen om Danmarks fremtid som velfærdstat er i fuld gang – og har været det i et stykke tid. På det seneste har en ny rapport fra OECD tegnet et dystert billede for Danmark, idet landets produktivitet fortsat er for nedadgående. Så det store spørgsmål er nu endnu mere aktuelt: Hvad skal Danmark leve af i fremtiden for at bevare og udbygge velfærd og velstand? For at belyse dette spørgsmål fokuserer en stor del af diskussionen på ”produktivitet” som nøglen til velfærd og velstand. Vi vil i denne rapport argumentere for en supplerende faktor, som vi mener er af endnu større betydning end selve produktiviteten: Danmark kan og skal leve af kommercialiseringevnen. Evnen til at kommercialisere dækker over virksomheders aktiviteter til at tjene penge med deres ydelser (produkter, service, m.v.). Kort sagt handler kommercialisering om at forstå kundernes behov og værdiskabelse, matche denne indsigt med ydelser, og bygge passende relationer med kunder for at forklare værdi. Hvor god en virksomhed er til kommercialisering kan måles som: Kommercialiseringsefficens = Omsætning / ydelser.

M3 - Working paper

BT - Kommercialisering

PB - Department of Marketing. CBS

CY - Frederiksberg

ER -

Ritter T, Geersbro J. Kommercialisering: En nøgle til velfærd og velstand. Frederiksberg: Department of Marketing. CBS. 2012.